Menštruácia

Ahojte mam 13 rokov a biely výtok a niekedy málokedy hnedý ale nemám menzes je to normálne ?

Ahojte. Mám 14 rokov a v najblizsej dobe ideme s rodinou nna kupalisko. Probllem je v tom, ze si neviem zaviesť tampon. Vie mi s tym niekto poradiť ?

Veď jej normálne povedz, že si dostala menštruáciu a popros ju, aby to nikomu nehovorila :slight_smile:

Ahoj… menzes môžeš dostať cca od 9 do 15 rokov niekedy aj neskôr… ale ak us mas vytok tak asi pol roka si este počkas :slight_smile:

V puberte je normalne ze menzes pride skôr alebo neskôr… mojej sestre sa us stalo ze jej meskali 1mesiac :wink:

Ahojte môže sex ovplivniť príchod menzesu

Ahojte môže sex ovplivniť príchod menzesu

Ďakujem

Ďakujem

Ahojte mam 13 a v mojej triede v škole maju všetky baby menzes len ja nie.
Bojím sa, že to nedostanem.

Domca, to je v poriadku. Kazde dievca sa vyvija inak, a niektore mozu dostat aj ovela neskor menstruaciu 15-17 ? Netrap sa neporovnavaj sa s ostatnymi, vo vsetkom su dievcata a zeny odlisne aj v skorej- neskorej menstruacii aj v skonceni menstruacie- je rozpätia aj 10-20 rokov. Niektore zeny stratia vynimocne menstruaciu uz po prvom porode, niektore po velkych stresoch uz okolo 40 ky a niektore ju maju az do 55 a viac rokov. Si uplne zdrave, dievca, doveruj v svoje telo a pokus sa neporovnavat, kazda zena sa vyvija telesne aj dusevne svojim osobitym tempom, ak mas chut porozpravaj sa s mamou, tetou, ababkou alebo mozes navstivit aj psychologa. Hlavne si ver, ze si uplne Ok, v poriadku- ci s menzesom alebo bez…
rita svihranova / psycholog, psychoteraput /
Rovnako je to aj so zacatim menstruacie niekdy pred 10 rokom a taktiez niektore dievcata mozu dostat az okolo 15-17 rokov.

áno… dokonca aj skôr :slight_smile:

Neboj sa :slight_smile: ! Všetko príde samo! Aj ja som si musela počkať… a už mám 14 :).

Ahojte baby. Mám 11 takmer 12. Ochlpenie ale nie pod pazuchami. Prsia a biely výtok. Občas kŕče. Moja mama dostala menzes v 12. Môžem sa spýtať kedy ho cca asi dostanem ja? To preto aby som sa na to pripravila. Strašne sa toho bojím.

Ahojte
chcela som sa vas opytat ako si menite vlozky v skole?

Ahoj. Možno dostaneš menštruáciu v 15 alebo 16 rokoch.
Ano priprav sa že to aj skôr dostaneš. Ja som dostala menštruáciu v 16 rokoch. Ale neni to nič moc strašneho.
Nemusíš sa toho bať. Ja som sa toho, tiež bala ale potom som si uvedomila že to neni nič strašného.

Ahoj, aj ja mám 13 skoro 14 a menzes nikde… taktiež sa bojím ale niekedy to príde až v 15 takže…

Ahojte, mám 11 rokou. A este nemam menstruaciu. ! Kedy ju priblizne dostanem ?.. Ochlpenie v rozkroku us mam. prsia us mam tiez… ! KEDY PRIBLIZNE DOSTANEM PRVU MENSTRUACIU ? Prosim o pomoc. Dakujem :slight_smile:

Ved aj ja sa to bojim povedat mamine ale zatial kramy nemam a mam prsia aspon 3 cm aj vytok a mam iba 11 ale neviem ako to povedat co mam povedat ze mi tecie s pipuse krv alebo ze mam kramy ked mamina si misli ze ja neviem ze to aj existuje lebo ked jej poviem ze mam kramy a nie ze mi tecie z tade krv no tak sa bude vyzvedat ze skade to viem no tak prosim co jej mam povedat a vopred dakujem za radu

Ja mám teraz 12. Menstruaciu som dostala ako 10 ročna. Aj ja som sa bála to povedat mamine ale po nejakom case ked uvidela v kosi na pradlo zakrvavene gatky tak ma zavolala a spytala sa ma žs reco som jej o tom nepovedala. Podla mna najlepšie bude ked to mamine povies. Mama mi hovorila ze dievčata v mojom veku by sa za taketo veci nemali hanbit ale… no je to normálne, prirodzene… skratka podla mma by si jej to mala povedat. =)