Menštruácia

Ahojte, :slight_smile: mám 13 rokov a chcela by som sa poradiť. Mynulý mesiac som dostala menštruláciu, (ale mala som ju len 3 dni. ) ale teraz by som ju mala dostať zase, ale nedostala som. (vypočítala som si že pred 2 týždnami som ju mala dostat) a nič. je to normálne? prosím, poradte mi. za každú radu dakujem. :slight_smile:

Áno, je to normálne.

Ahojte baby!
Mám cca 10, 5 roka, asi pred mesiacom som si na nohavickach nasla nieco cervenohnede, bolo toho malo a nebolo to kvapnuté skor iba zaspinene, a den na to iba vytok, a od vtedy uz nic nebolo, bola som u gynekologicky, ale tá vravela ze na menzes mám este cas, stále cítim v podbrusku ako keby také stahovanie alebo slabé krce, vytok mam uz cca rok, mozu mi zacínat kramy?
baby prosiiim pomozte :slight_smile:
dakujem vsetkym…

áno je to normálne, vytok budes mat cca 1-2 roky :slight_smile: potom by si mala dostat krámy :wink: )

Ahoj, ja mám 11 rokov, ešte som to nemala, ale viem ti poradiť. Hlavne nepanikár. Aj keď nikto nebude doma, to nevadí. Keď budeš mať na nohavičkách krv, daj si čisté spodné prádlo a zober si tampón alebo vložku. Zavolaj mame alebo komu, v prípade že budeš sama. Zo začiatku by si mala mať silné kŕče. moja sestra keď to mala prvy krát, ani te tyzden nesla o skoly. Drzim palce :slight_smile:

Ja mám 13 krámy ešte nemám. V jedenástich máš nato ešte čas. :slight_smile: Tiež som vtedy už mala výtok.

Dá sa nejako vyvolať prvá menštruácia?

Baby, najlepsie je asi si presne znacit pozorovane zmeny. Kalendarov co sa daju vytlacit a pouzit je na inete kopec. Ja pouzivam http://www.mojkalendarik.sk/ co celkom ujde. Par krat ma zachranil :). Barka, skus si najst aj ty v tom nejaky system, aby si vedela povedat gynekologicke ked sa bude pytat na podrobnosti. Podla mna za nou chod s tvojim problemom.

Musí sa ísť na gynekológiu keď to dostanem? Dakujem

Ahojte
Mám 13 rokov a chcela by som sa pítať : mám krámy prvý krát už 9 deň tento 9 deň som si na vložke našla ešte rochu krvy ale už nevyzerala ako predtým taka červenejšia teraz bola taka tmava červena až dočierna. Je to normálne ? poradte mi prosím. vopred ďakujem.

Ahoj. Keď máš už 14 rokov je individuálne či sa tvoja menstruacia ukludni. Mam sestru, ona ma dokonca 15 rokov a menstruacia si s nou robi co chce. Raz jej meskala pol roka potom bolo zase vsetko
OK. Lenze znova jej meskala ale len tyzden. A po tyzdni bolo vsetko dobre a uz jej nevimeskala ani raz. Neboj sa! Tvoje telo skusala čári mári :slight_smile:

Ahoj. Keď máš už 14 rokov je individuálne či sa tvoja menstruacia ukludni. Mam sestru, ona ma dokonca 15 rokov a menstruacia si s nou robi co chce. Raz jej meskala pol roka potom bolo zase vsetko
OK. Lenze znova jej meskala ale len tyzden. A po tyzdni bolo vsetko dobre a uz jej nevimeskala ani raz. Neboj sa! Tvoje telo skusala čári mári :slight_smile:

Nemusíš. Iba ak máš problemyy

Ahojte mam 11 rokov a môžem už dostat menzes

Ahojte,
Mám 12 rokov a už 3. menštruaciu.
Nepovedala som mamine ani o jednej, bojím sa.
Poraďte mi prosím ako na to…
Keď som mala krvavé nohavičky tak som ich zabalila do jednej tašky a vyhodila, nevšimla si to…
Prosííím odpíšte mi na túto správu na e-mail.
Už vopred Ďakujem… :smiley:

Ahoj chcela by som poradiť… mam 13 rokov a dostala som menštruaciu o 2 tyždne skôr ako som mala. Veľmi sa bojim čo by to mohlo byť. Prosim poradte :slight_smile:

Kup si v drogerii alebo v lekarni vlozky. Mozes sa ich aj opytat nieco, ked nevies.

Sfarbenie krvi zalezi aj od toho, co si pocas dna jedla.
Ak cokoladu bude tmavsia inokedy bledsia, hlavne v prvych dnoch.

Ahoj deniska 88 ja som dostala menzes včera a ihned ako som to zistila a volala som mamke nerobila nič nezvičajne povedala to je normalna vec ako ked sa dieta nauči chodit neboj sa a povedz to svojej mame :wink: bude ok neboj sa

Ano o take 3 alebo 4 tyždne možno neviem presne ale uŕčite tohto roku :wink: