Menštruácia

Menzes este nemam ale je to a spravnej ceste :slight_smile: chcem byt pripravena na to ze to poviem mamke a tak som napisala na jednu stranku ze ako jej o tom mam povedat a odpisali:No mami, vyzerá to tak, že sa zo mňa stala žena. napr. ja by som to tak komentoval. Mame to pár sekund bude trvať o čo ide ale potom zareaguje zrejme: No raz to muselo prísť Potom ti zreje porozpráva o tamponich a pod :slight_smile:
Dufam ze som pomohla :slight_smile:

Mam 13, vytok uz asi rok a mam krce v podbrusku. Moja kamoska mala krce a za mesiac dostala. Chcela by som vediet, ci to uz mam cakat.

Čaute baby verte či nie môžte byť radi že nemate menzes je too fakt otrava. Ale netreba sa ničoho báť menzes aj prsia budú ked príde ta správna chvíľa po menzese je pravda že sa prsia budú zvacsovat rychlejšie ale nemusi to byť mesiac ale aj rok. Menzes nemusíte dostať v 11 12 13 ale aj v 15 -17 je to vec ktora sa prakticky nedá ovplyvniť tak ako ked ste hladný alebo váš niečo bolí. menstruaciu treba čakať asi po cca roku vytoku alebo bolesť prsníkov brucha alebo podbruska. Je to normálna vec a treba to oznámiť mamine a nebat sa aj ona si tým prešla tak good luck :smiley:

Vcera som mala prve kramy, dala som si ciste spodne pradlo a vlozku, ale potom vecer krvacanie prestalo, chcem sa spytat, ci je to normalne, ze krvacam len par hodin.

Vcera som mala prve kramy, dala som si ciste spodne pradlo a vlozku, ale potom vecer krvacanie prestalo, chcem sa spytat, ci je to normalne, ze krvacam len par hodin.

Ano uz by si mala cakat o chvilu dostanes aj ty…
a nezabudny si nosit vlozku alebo tampony naviac… vies pre istotu :smiley:

Ked tvoja mamka ich mala v 14. to neznamena ze ich budes mat aj ty v tom istom veku… ked ta uz tak dlho boly v podbrusi, a mas uz ochlpenie mislim ze najneskôr menstruaciu dostanes do 2 mesiacou a ak nie? nevadi cakaj dalej a neboj sa bud silna!

Ak ta este v podbrusi neboli… a nemas ochlpenie este cakaj asi ich mat budes neskôr… ale zapametaj si tvoj cas je ten spravny cas…
a chcela by som sa opitat ci si dostala taku brozuru “always iba pre dievcata” mislim ze si to dostala od takej tety v skole a k tomu si mala aj take testovne vlozky… ak ano tam to najdes…
nicoho sa neboj len cakaj… :smiley: ak by si mala niaky problem opytaj sa radsej mamky ona tim tiez presla anajlepsie ti to vie predstavit ako to chodí OK?

To nikdy neurichlis tvoj cas je ten spravny cas!

Moze byt aj slaba aj silna aj 1 den a aj 10 dni nicoho sa neboj!

Precitaj si odomna príspevok pred tym a tam sa to docitas ok?

To nikdy neobvplivnis ked dostanes menstruaciu urcite aj prsia budes mat veľké tvoj cas je ten sptavny cas to nezabudny !

Nemusis jej to ani povedat… len chybu si urobila v tom ze si ich vyhodilaa poviem ti aj preco tu mas navod:
1. ked nabudúce budes mat zasa krvave nohavicky poloz ich ku pracke a ked ti mamka bude prat tak si to vsimne…
ale nicono sa neboj ona si tim presla tak isto ona to pochopi.
2. netaj jej to ! ked jej to ukazes urcite sa ti ulavi len nech ta nemapadne tajit to nadalej
3. ked to uvidy ona sa ta asi pravdepodobne bude pitat co to je a ci si to uz dostala ale neboj urcitre ti pomoze

a aj tak nemas dovod sa bat len jej to povedz bud silna!

Ahoj… je to normále aj ja som to tak mala ked som dostala prvu :slight_smile:

Ahoj poradte prosim a ked budete odpovedat povecte meno moje mam 12 a boli ma podbrusko ma 6 mesiavov vytok co mam robit? : (

A niekedy mi byva slabo. A niekedy mibb

Ahojte… mam 13 rokou… menstruaciu zatial nemam… ked idem na wc mam na nohavickach biele mazlave skvrny… prsia mam aj ochlpenie… uz asi mesiac ma boli podbruško… chcela bi som vedet ci mam ocakavat prvu menstruaciu

Za odpoved vopred ďakujem

Pravdepodobne o par tyzdnov ju mozes dostat. Pre zmiernenie bolesti pi zazvorovy caj alebo si kup v lekarni b- komplex. Pre lepsiu hygienu si kup tensie vlozky, ktore po pouziti zabalis do toalewtneho papiera a zahodis do smetneho kosa v domacnosti.

Ďakujem za radu… :smiley: