Myóm

Myom mohol narat pred pol rokom a teraz ste to zistila, netreba mat strach. Strach je uplne zbytocna emocia. Treba ale poznat rizika, kt. su spojene s myomami. Liecit Vas asi nikto nebude, len Vas budu pozorovat. Skuste porozmyslat, kedy ste mali stres, kedy ste sa na niekoho velmi nahnevala a neodpustila, kedy sa urazila, kedy bola chora, kedy porusila pravidla slusneho stravovania a mozno pridete na to, ze sa u Vas mohli vyskytnut prave tie vhodne podmienky, kedy myomy dostavaju “silu” a radi rastu. Nepanikarte.

Som rada, ze som objavila tuto stranku, kde sa pise o myomoch ja som po 50 tke a mam od jesene zisteny tiez myom, lekar mi povedal, ze o rok sa mam ukazat, ak sa zvacsi, tak treba vsetko vybrat a samozrejme hned som sa zlakla, ved chodim poctivo na preventivky a nic my doteraz nezistili, operacie sa bojim, tak som hladala ine moznosti a nasla som dobru dusu, 70 rocnu susedu, jej rada znela, pite vela kapustovej stavy zo sladkej kapusty aj obklady si mozte davat na postihnute miesto, ja to skusam, pijem samozrejme rozne caje zenske, aj cvicim a citim sa lepsie, tak uvidim, aky bude vysledok, ale odporucam tu kapustu, je to vseliek, ma aj ine dobre vlastnosti, drzim nam vsetkym palce v boji.

Dobry den, skusi mi niekto poradit? Som takmer tri tyzdne po hysterektomii a mam dost nafuknute brucho nad rezom. Co moze pomoct, aby sa vratilo do povodneho tvaru? Pred operaciu som ho mala takmer ploche. Vdaka.

Ahoj Vierka, mám ten istý problém, som necelé 2 týždne po hysterektomii a veľmi ma trápi moje nafúknuté brucho, až mi prekáža…Mám problémy aj s trávením,hneď ako niečo zjem mám veľké bolesti v podbrušku…Mala si rovnaký problém po operácii?A čo vyprázdňovanie? U mňa to ide pravidelne ale s bolesťami…

diky za reakciu,ja s travenim nastastie problemy nemam, ale s vyprazdnovanim tiez, niekedy si pomaham cipkami, pretoze mam obavy. Nadalej budem zistovat, ako sa da zbavit toho nafuknuteho brucha,ak by si nieco zistila, daj vediet. Chcem ta potesit, ze treti tyzden by si sa mala citit uz lepsie.

Ďakujem za dobrú správu,už by som sa naozaj chcela lepšie cítiť…Moja kolegyňa je tiež po hysterektómii, ona to absolvovala už dávnejšie a vraj brucho mala nafúknuté aj 3 mesiace…Lekár mi tiež povedal že to bude trvať dosť dlho…Želám Ti skoré uzdravenie…

Ahoj Jolana, budem rada ak mi poradis. Aj mne nasli myom a chodim kazdy polrok na kontrolu ku gynekologovi a myom rastie a reastie. Najblizsie ma caka kontrola v oktobri a novembri a vtedy sa ma rozhodnut.
Dakujem za odpoved. Zuzana

AHOJ Lubi,
dakujem za tento Tvoj prispevok. Mne zistili myom pred rokom … nebol velky ale zvacsuje sa. Na jesen sa mam rozhodnut - ak sa nic nezlepsi - o operacii. Tak uvidim. Rada by som nieco vyskusala z byliniek … to na mna posobi blahodarnejsie ako cakanie na operaciu. … a hadam zacnem aj odpustat. Dakujem. Zuzana

ahojte,mam 47 rokov a dnes mi lekar zistil 3 myomi na maternici uz som objednana aj na operaciu lebo som vo veku kde sa blizim k menopauze,verim lekarom ani raz ma este moj gynekolog nesklamal ale takzvane ,ludove lieky,uz ano mozno je to skor v tom comu clovek viac veri ,myslim si ze sa netreba bat svojho lekara a ak mu nedoverujem tak ist k inemu,mne aspon stale vysvetli vsetko aj mozne komplikacie,postup atd.prajem vsetkym damam prijemne poobedie agi

aj ja mam myomi v maternici a idem na operaciu.
som z toho zufala,ale co mam robit?mam po padesiatke a inu moznost nemam.neverim,ze myomi sa daju inak vyliecit ako operacne.pekny den vsetkym a verte svojim gynekologom.

Ahoj,
ja mám 35 rokov, 4 deti, úspešnú kariéru a maternicu ako futbalová lopta. Stále sa mi zdalo, že nemôžem mať také tlsté brucho…ale na kontrolu som nemala čas ísť. Až keď sa dostavili skutočné kontrakcie, ako pri pôrode.A keďže žijem bez sexu z mnohých dôvodov, nepoškvrnené počatie aj tak u mňa neprichádza do úvahy… :-))
Kontrola ukázala mnoho myómov, ale mne sa nechce veriť, že táto spúšť vypukla pred 3 rokmi. Musela oveľa skôr. Pred 3 rokmi sa mi narodil posledný syn a mala som neskutočné problémy, obrovské bolesti, ktoré ma často priklincovali k zemi. Prečo už vtedy nikto nezistil, že som v takomto neporiadku netuším. Jedno je ale isté. Ak budeš toto ochorenie rešpektovať a nepoddáš sa chorým myšlienkam, skončí rovnako úspešne, ako nádcha. Verím tomu. Pekne sa lieč, si mladá a ak už nechceš kolísať vlastné ratolesti, na nejakú maternicu sa vykašli. … Asi toto si nehccela počuť, ale cítim to tak…

Želám všetkým žienkam s podobným problémom jasnú myseľ a pevné zdravie.

Želám Vám to skutočne zo srdca.

d

Ahoj Vierka,
mám 43 rokov a na operácii(myom 10 cm)
som bola v marci, vybrali mi maternicu, vaječníky mi nechali. Operácia bola bolestivá ako každá iná, nemám žiedne problémy, aj sex je vporiadku,viac si ho užívam,pretože som uvolnenejšia, aj partner si pochvaľuje,že som odviazanejšia. Na koltrole v júli mi našli cistu ma vaječníku,ktorá mby vraj mala sama praskniť. Teraz chodím na injekcie.
Držím ti palce,aby ti operácia dopadla dobre a bola si spokojná.

lenže pozor, nepodceňujte to, veď vyprázdňovanie je súčasťou tráviacieho traktu, teda toxíny ktoré sa takto množia sú nebezpečné, skúste psyllium, aby ste nemali na začiatku krče, čo môže byť pri jeho užívaní, lebo sa posúva hutnejšie stolica dolu črevami a balasty na črevách nie sú odstránené, tak je dobré si dávať jednu čaj. lyžičku do deci vody a do toho jednu čaj. lyž. olivového oleja.

Je smutne, ze operaciu povazujte za riesenie. Aj sa bojite, teda citite, ze to nie je vhodny postup… ako Vam ma dat telo jasnejsie najavo, ze to nie je dobry postup, viac Vam telo predsa nemoze povedat.
Aj neverite, ze sa da myomov zbavit prirodzene…
Slovaci su na 87% krestania, tiez veria…ak Ste krestanka, aka je VASA viera?
Precitali Ste si celu diskusiu, ci sa potrebujete dat len lutovat, lebo je to najpohodlnejsie?
Preco zo seba robite obet, preco nebojujete?!
To Vam zivot nestoji za to? Keby zeny maternicu nepotrebovali, naco by nam ju Stvoritel dal? Ze sa pokazila, cia je to vina? Stvoritelova? Ked mate nepodarene dieta, tiez ho date odstranit a vyhodit???
Je plno moznosti, hlavu hore!!!

Milá Lubica! Ja som veriaca a nepotrebujem aby ma niekto ľutoval…Bojovala som dosť dlho a predsa som musela ísť na operáciu.Inak by som vykrvácala.A ver mi že radšej by som tú maternicu mala, mám 35 a rada by som mala ešte dieťa. Ty máš vlastnú skúsenosť? Už si tak krvácala niekedy že sa ti nedalo chodiť,ani sedieť ani ležať…a ani pracovať? Hrozilo ti niekedy vykrvácanie?Stvoriteľ by bol spokojný keby že mám maternicu ale neprežijem? A ostane tu moja rodina…Škoda že tých možnostiach si nenapísala skôr…

Ahoj,aj ja mám myom na maternici a pár kontrol za sebou.Gynekolog ma postrašil s operáciou už skoro pred rokom,ale stále len čaká aj na priek tomu,že myom rastie,už má veľkosť 4,5x4cm.Z mesiaca na mesiac sa mi skracuje cyklus a ja som zúfalá,len čakám a trpnem ako bude o masiac.Na dalšie sono mám ísť zase až o 6.mesiacov,zdá sa my to dlhá doba,čo ak za tiaľ zase odosť zväčší?

Myomy sa mi objavili po 30. roku. Bolo ich šesť a hlboko zakorenené. skúšala som doplnky výživy. Výsledok - imunitný systém posilnili, ale myomy nevyliečili. Môj gynekológ povedal, že ak zistím, ako na nich mám mu dať vedieť. Toľko o rade odborníka. Keď som zistila, že dosť rýchlo rastú, šla som na hysterectomiu. Vybrať sa dajú len tie, ktoré sú “zakorenené plytko”, laicky povedané. Aj keď deti nemám a už nebudem mať, som rada, že som na operáciou šla. Prvé dni som pretrpela riadne, ale taká bolesť nie je pravidlo. Ležala so mnou na izbe pani, ktorej aj vaječníky vybrali a spinkala ako bábätko. Dobre jej zaberali lieky a tak nemala veľké bolesti.
Takže moja rada: strachu z operácie sa síce nezbavíte, to je normálna reakciu, neoperujú nás každý deň. Ale lekári to každý deň robia, a ak si vyberiete dobrého lekára a dobrý nemocničný personál (toto je asi najdôležitejšie zo všetkého), po pár mesiacoch zabudnete, že ste prežili niečo nepríjemné. A nafúknuté brucho? Normálka aj pol roka. Pravdaže treba trochu cvičiť, ale len správne cviky a trochu, aby sa pomaličky natiahlo zošité tkanivo. Ak to bude pravdaže rezom. Ináč neviem čo pomôže, myslím, že len čas. Náš organizmus je zázrak, ktorý si poradí s mnohými problémami. Čítala som tu niekde, že vraj viera pomôže. Súhlasím, ale otázka je v čom pomôže. Prežiť operáciu a pomaličky sa vyliečiť, pomôže zvládnuť psychiku. Ale viera nevylieči myomy. V skutočnosti si myslím, že život je dar od Boha a treba sa oň poriadne starať, to je naša zodpovednosť. A ak toto “staranie sa” vyžaduje operáciu, treba ju podstúpiť. Ale nebrať to na ľahkú váhu a hlavne nie s postojom “veď nejako bude, nebudem sa tým teraz zaoberať”. Je to problém a ako každý iný, nevyrieši sa sám. Jas om fakt rada, že som tú operáciu podstúpila. Teraz žiadne krvácanie, paráda! Držím palce.

Skoda reagovat…

Dobry den,

zaujal ma mas prispevok, kedze mi identifikovali myom na maternici velkosti 7,5 cm. chcela by som sa spytat, aky velky myom mala vasa manzelka a kde dostat vami uvedene lieky. Za vasu odpoved vopred dakujem, BK

Blanka, produkty sa voľne nedaju kupiť, vyrába ich nem.spoločnosť. Napíšte mi na: marek.1@centrum.sk