Myóm

Dobry den vsetkym damam,

v stredu mi konecne skoncila menstruacia, trvala 25 dni. Pouzila som vsetko mozne, ale skoncila.
Naucila som sa odpustat a zacala pouzivat Svedske kvapky. Som zvedava, ake to bude mat pokracovanie.

Dobrý deň, ako tu čítam vraj máte skúsenosti s myómom. Poradili by ste aj mne? ja ho mám údajne veľký 8 cm - zistil mi ho gynekológ pred mesiacom a som z toho zúfalá. Vďaka za radu. Tatiana

Prosím ťa budem rada, keď mi poradíš. Ja ho mám veěký 8 cm.
Vďaka. Tatiana

Milé dámy a dievčatá,
som naozaj zhrozená z niektorých príspevkov,ako si niektorí šarlatáni okamžite prihrievajú polievku na cudzom nešťastí a nevedomosti. Prosím, ak máte málo informácií, pýtajte sa svojho gynekológa a čítajte aj odborné články, nielen diskusné fóra.
Myóm maternice je nezhubný nádor, ktorý vyžaduje naozaj len pravidelné sledovanie, ak nespôsobuje ťažkosti - silné menštruačné krvácanie alebo bolesti. Ak robí ťažkosti, treba ho vybrať - u mladých žien, ktoré ešte túžia po dieťati len myóm, u tých,ktoré majú všetky svoje deti doma sa odporúča vybrať celú maternicu, vzhľadom nato, že časom sa môžu objaviť ďalšie. Myómy sú závislé od estrogénov,preto po menopauze, keď sa znižuje hladina ženských pohlavných hormónov, majú tendenciu sa zmenšiť.
Každý sa bojí operácie, to je jasné, ale nato,aby sme sa cítili ako ženy, maternicu naozaj nepotrebujeme. Nato ti treba byť o.k., mať okolo seba šťastných ľudí, ktorý sa neboja o svoju mamu, keď má bolesti, mať radosť s fyzického kontaktu s blízkym človekom…
Všetko dobré praje lekárka Vanda (myóm 4 cm, t.č. v sledovaní)

Dobrý deň,konečne trošku iné slová.Aj ja mám myom,bojím sa čo bude,zatiaľ sa len sleduje,ale mám pocit,že môj sexuálny život sa čím viac zlepšuje.Alebo žena po tridsiatke už vie čo chce?Sex ma baví,aj ked viem,že tam niečo zavadzia.Beriem to tak,ako je to.Ak bude robiť veľké problémy,pôjde von a hotovo.Nič iné nenarobím.

Pekny den prajem, mam 41 rokov pred 3 mesiacmi pri beznej kontrole mi nasli 3 myomy velkostou 60-65 mm rozne umiestnene a viac drobnych v stene maternici. Zatial nemam ziadne problemy nastastie, mam chodit pravidelne na kontroly.
Citala som rady, nazory ale nikto nespomenul jednu dolezitu vec! Ked operacia maternice je nevyhnutna, je lepsie vybrat hned aj zdrave vajecniky? Pocula som taky nazor, ze ked sa nechaju vajecniky, za kratky cas budu problemy s cystamy atd.?Ak ma niekto takuto skusenost, prosim napiste. Situaciu mi stazuje, ze zijem v Anglicku. Neviem sa rozhodnut kam ist lebo na Slovensku nemam zdravotne poistenie.Dakujem.Zita

I me minuly tyden zjistili myom na maternici.Mam 40 rokov a 2deti.Po dalsi kontrole ,ktera bude za 3 mesiace sa doktor rozhodne jak postupovat dale.Zadne problemy zatim nemam.Uvidim jak se situace bude vyvijet dale.Vsem se stejnou diagnozou drzim palce.

Ahojte, mojej priatelke(23)gynekolog povedal ze ma pravdepdobne myom a ze ma prist na kontrolu. Pravdepodobne je este taky maly ze to nie je jasne. Medzitym som vsak uz stihol preletiet internetom a poviem vam ze ked to bude rast tak pristupime k nasledovnemu:
Na nemeckej verzii www.biovea-apotheke.com sa asi ako na jedinej da kupit prirodny progresteron krem s bezproblemovou zdarma donaskou na SVK. Je to krem z USA kde je mozne ho volne kupit v lekarni. Priklanam sa k nazoru ze myomy vznikaju z prebytku estrogenov (a to aj xenoestrogenov, ktore su obsiahnute v plastoch a inych toxickych latkach, ktore balia nase potraviny, najma pocas tepelnej upravy) a ze u zien po menopauze sa vacsina myomov zacne tym padom zmensovat; lebo sa im znizi hladina estrogenu. Progesteron je cloveku prirodzeny hormon ktory dokaze pozitivne ovplyvnovat rovnovahu ostatnych hormonov a tym aj estrogenu. Okrem toho ma pozitivny vplyv na PMS(predmenstruacny syndrom) a ine. Zene sa vytvara vo vacsom mnozstve pocas tehotenstva. Davka 20mg denne (predstavuje jedno stlacenie kremu) dokaze okrem toho vytvorit v tele zeny stav tehotenstva a zabrani otehotneniu. Uziva sa 3 tyzdne a potom sa vysadza aby zena mohla mat menstruaciu, a tak dookola. Je este dalsi sposob ako znizit hladinu estrogenu a to prisunom B6 a magnezia, ktore podporuju pecen v odstranovani estrogenov. Nemam zatial 100% istotu ze to funguje a budeme sa na ten krem pytat gynekologa (neocakavam vela pozitivnych info), ale urcite by som to vyskusal predtym ako by malo dojst k operacii. Ak mate niekto protiargumenty budem rad ked ich napisete.
Ak su tu nejaky muzi tak vraj tento krem podporuje aj rast vlasov, ale o tom viem este menej…

Existuje intrauterinné teliesko Mirena, ktoré vylučuje derivát progesterónu a je účinné ako antikoncepcia a tiež na liečenie melých a stredných myómov + znižuje intenzitu krvácania. Spýtajte sa vášho gynekológa, určite o tom vie.
(Nie som si istá, či si viem predstaviť, čo by si mala žena natierať progesterónovou masťou, aby mala efekt na myóm.)

Teliesko Mirena obsahuje Levonorgestrel(synteticky progestogen). Nedaval by som ho dokopy s prirodnym progesteronom. Synteticke progestogeny nemaju velmi slavnu povest v suvislosti s rakovinami a pod.

Pri aplikovani progesteron kremu sa natieraju makke tkaniva ako vnutra stehien, ruk, dekolt, brucho, krk a ine miesta, ktore su schopne sa cervenat a nejakym sposobom prijat latku do tela. Pri ustnom podavani je potrebna 5 az 8 krat vacsia davka pretoze 80% telo zbytocne vyluci.

Dobrý den, ja by som Vas chcela poprosit, ci by ste nemohli napisat konkretny nazov toho kremu na liecbu myomu.
Vopred dakujem.

Priamy odkaz:
biovea-apotheke.com
a nazov:
PROGESTERON CREME 100 ml (70g) von BIOVEA®
Cena 24.95 EUR.

Upravujem, ze zeny s menstruaciou by mali uzivat krem od 12. dna po prvom dni menstruacie do 27. dna. Tak je to uvedene aj na stranke predajcu. Predtym spominane davkovanie sa vztahuje skor k zenam v menopauze.

A aby nebolo vsetko take jednoduche tak odporucam najskor precitat!!!
Progesterone Cream and Oral Hormones Side Effects
a ktomu pre zdravy zivotny styl:
Take Control of Your Health With My Nutrition Plan
Je to v anglictine ale stoji to podla mna za to, popri tych vsetkych moznych radach, ktore su okolo nas.

Ďakujem za ten názov krému. Dúfam, že to pomôže.

Dobry deň,som šesť tyždňov po opercii maternice. Taktiež som mala myom.Od operacie mam problemy s bolestivym mocenim, využivala som antibiotika, pila som rôzne čaje ale bolest neustupila.Môj gynekolog mi povedal že po určitom čase to ustupi,až mal niekto podobne problemy poraďte mi prosim.

aha…da sa s nimi zit, samozrejme, ale iba do chvile, ked sa ukaze, ze rastie na cievnej stopke a hoci kedy mozes vykrvacat…

Mám tiež myom, s ktorým mám ísť na operáciu, daj vedieť, ako naň, díky.

na myomy Trebenova v Zdravi z Bozej lekarne odporuca sedacie kupele z Rebricka obycajneho: 100 g rebricka sa da na noc do studenej vody, nasledujuci den sa zohreje na bod varu a prida do kupela.Voda na kupanie musi siahat nad oblicky.

joj a zabudla som napisat, ze doporucuje si robit tento kupel denne, az do negativneho nalezu pri kontrolnom vysetreni.