Najlepsie cerstve maso

vsak maso ti vydrzi dlho, ked ho spravne uskladnis, to nema zmysel vyhadzovat:)

Ako inak ho vieš uskladniť? Jedine do mrazničky, no nie?? Mamina si po novom napríklad aj vákuovačku kúpila, tak všetko dáva do týchto obalov a podľa mňa je to veľmi praktické a vydrží tak mäso ešte dlhšie čerstvé.

ako to vlastne funguje? videla som na nete, ze kadeco takto uskladnuju. ale neviem, ze v com spociva nejaka vyhoda napriklad oproti klasickemu mrazeniu.

Tak mrazenie je klasika, ale to vakuovanie ma trochu inu vyhodu. Nejde len o to, ze to vydrzi dlhsie, ono sa tam vytiahne vzduch, takze sa spomali kazenie aj vysychanie masa. Ked to das len tak do sacku do mraznicky, casom chyti taku tu mrazakovu pachut (to fakt neznasam) a kvalita sa znizuje tym padom samozrejme. :dotted_line_face:

Ja som mala na to nervy vzdy v destve, ked mamina vytiahla chlieb z mraziaku, ono to proste bolo citit tym mrazenim, mne to vadilo velmi. Pri inych veciach to bolo v pohode, lebo vacsina sa tepelne este upravovala, tak to nebolo take, ale to co sa priamo jedlo, bez upravy som mala problem kvoli tomu aj jest.

Tak jasne, ze idealne je mat proste ten jeden suflik v mraznicke vyhradeny na maso a nedavat k nemu uz nic ine :slight_smile: Aj ked ma chladnicka neviem aku funkciu co sa toho prenasania zapachov tyka, nikdy to nie je podla mna stopercentne.

tak keby si sa chcela zbavit zapachu a neviem coho vsetkeho v chladnicke alebo v mraznicke, musela by si mat, ako to nabozenstvo co vyznavaju, proste oddelene chladnicky. oni uz presne nevedia, co nemozu mat pokope.

nikdy som toto neriesila. maso a ryby mam kludne pri sebe, vsetko bolo vzdy ok. podla mna zalezi aj ci je to maso kvalitne, v takom pripade ti isto aj dlhsie vydrzi.

u nasich rozhodne nic take v mraziaku necitim, ze by sa to nejako sirilo. ani u mna doma, hoci ja teda take zasoby ako moji rodicia nemam.

Podla mna toho ani nie je dobre vela naraz kupovat :slight_smile:

Ale od toho su mraziaky, aby sa to dalo bezpecne skladovat, myslim tym zdraviu bezpecne. My sme tak kupili od jedneho polovnika diviacika, ktoreho strelil a maso mi ponukol.

Toto by som doma mat nemohla, zapratalo by mi to cely mraziak :smiley: Ja mam doma bezne veru len bravcove a hovadzie takto myslim ze viac, do zasoby.

Zas ja keby mam moznost mat do divinu, aj druhy mraziak by som kupila, to je lahodne a vzacne masko :grinning: