presne, dnes sa nastastie da vybrat, len niekedy je to financne narocnejsie, a teda nie kazdy si to moze dovolit.
Co je financne narocnejsie? Tak ono je vseobecne zname, ze za kvalitu sa plati, ale teda zase nemam pocit, ze by to stalo majland. Dalsia vec - ja rada ciham na akcie, tie si vychutnavam a casto ich vyuzivam aj co sa takychto veci tyka ![]()
Ja sa snazim kupovat ci uz potraviny alebo aj drogeriu vyhradne v akciach. Lebo strava je nieco, na co sa v podstate asi v kazdej rodine najviac mina penazi, takze sa da na tom aj celkom fajn usetrit. Len je to tazsie, ak mate doma samych masozravcov ![]()
Niekde majú pravidelne akcie. Záleží, kde nakupuješ. ![]()
Ved ano, niekde pridem aj po polroku a vsetko po starom, ani cena dole ani nic. Takto ma nebavi nakupovat ![]()
Akoze masiarstvo mas na mysli, kde nebyvaju zlavy?
tie akcie sa striedaju vacsinou v jednotlivych obchodoch co som si vsimla. akoby vyrobcovia davali postupne do kazdeho retazca akciu. len netusim, ako je to v sukromnych obchodikoch. tam o tom rozhoduje priamo asi majitel, vsak?
U Gasparika napriklad byvaju casto akcie, tam striedaju podchvilou tie produkty, ktore su v zlave, no bez zakaznickej karty uz tam ani nechodim
Najviac sa to oplati takto, vsetky obchody by to uz mali mat v dnesnej dobe ![]()
Vacsina obchodov tie zakaznicke karty uz ma, ale jeden z hypermarketov to ponal po svojom. Zakaznici nemaju produkty v zlave realne, ale maju ich za normalnu cenu ako vsade inde bez zlavy, lebo oni to bez karty predavaju predrazene. Takze treba aj pozerat, ci tie zlavy su realne, alebo len akoze.
@puparienka Presne, toto mi na niektorych akciach tiez vadi. Clovek vidi velku nalepku -30 % a automaticky ma pocit, ze super nakup, ale ked si porovna cenu s inym obchodom, tak zisti, ze az taka vyhra to nie je ![]()
Ja preto pri takychto veciach pozeram skor na konecnu cenu a nie na percenta, zlavy. a pri mase uz duplom, tam je pre mna dolezitejsie, odkial je a ako vyzera, nez ci je na cedulke napisane -%…
ak kupim lacnejsie maso, som rada, ved nie je v dnesnej dobe lacne ani nahodou…teda co je lacne, vsak?
lacnejsie uz ani neznamena to co kedysi. ja by som to skor nazvala, ze finacne dostupnejsie. lebo o lacnejsich vyrobkoch mam inu predstavu. hlavne ak je plny do chlapov, ktori velmi lubia jest
to uz ide do inych vydavkov potom. kde chodis to maso kupovat?
Aj balené zvyknete kupovať? Je to ozaj také zlo?
ja strasne nerad kupujem balene maso a celkovo masove vyrobky, vsak to necitis, ci je ok, alebo nie je nahodou uz potuchnute, na pohlad to tak este nemusi vyzerat. nevravim, ze je to zlo, len proste mal som zlu skusenost. ty to nakupujes takto v hypermarketoch?
Ja uz teda balene maso nekupujem velmi dlhu dobu. Bud to bolo uplne zle alebo na hrane.
Mne teda pri balenom ani tak nevadi samotne balenie, skor mam problem s tym, ze poriadne nevidis, co kupujes. Hlavne pri mase sa mi stalo, ze zvrchu vyzeralo pekne a ked som ho doma otvorila, uz to bolo uplne ine. Odvtedy som v tomto dost opatrna. ![]()
Veď práve preto som sa pýtala, že cez obal toho človek veľa nevidí. Pri pulte si aspoň viem pozrieť, čo mi dávajú a keď sa mi to nezdá, tak to jednoducho nevezmem.
a hlavne to citis, ci to je ok
ja som veru takto aj nekupila v jednej masiarni, nepozdavalo sa mi to ani vizualne, no ked som prisla blizsie, bolo to uz jasne ![]()
a to kde si mozu dovolit predavat zle alebo pokazene maso? aj kvoli hygiene napriklad.
Tam, kde velmi casto kontroly nechodia alebo sa proste ta cistota nejakym sposobom zanedba. Dalo by sa hovorit aj o niektorych retazcoch, ale tam mi to nejde velmi do hlavy, nakolko viem, ze kontroly chodia relativne casto…A predsa sa to deje ![]()