ak sa zavedie v 1. den menzes (ak si nebrala predtym HAK), tak ano. Chranena si aj vtedy, ak si brala inu HAK a po 7 dnovej pauze si das Nuvaring.
Ahoj Bejka, ja som v minulosti podstúpila mozgovú operáciu, práve z dôvodu cievneho. Teraz mám bábo a nechcela by som hned dalšie, preto som šla po HAK, ale moja doky mi ju nechcela predpísať,poslala ma za mojím neurologom, že čo na to povie, ten síce povedal, že dnes nízkohormonálne antikoncepcie na cievy už skoro vôbec nepôsobia (s normálnou dávkovanou aktik. by nesúhlasil, ale že nízkohormon. je dnes na výber ), ale celkovo sa k tomu postavil kladne a tak mi doky predpísala Nuvaring, zatiaľ na 1 mesiac, že odskúšam a už nič iné nebudem chcieť. Ja som chcela Danu, tak uvidíme. Práve dnes som si Nuvaring vybrala na recept. Tak uvidíme, síce sa v letáčiku píše, že nepoužívať pri problémoch s cievami, ale potom nám už asi nijaká antikoncepcia neostáva, jedine kondóm, tak to vidím ja. P.S.: pred operáciou som HAK používala skoro 10 rokov a nič sa mi nestalo…
ahojte:)
chcela by som radu od Vás. Nuvaring som si zaviedla teraz prvý krát 2o.januára, to bolo v prvý den menštruácie, skončila mi 25.1. a ďalej som mala špinenie. Dneska je 29. 1. a opäť mám slabšie krvácanie. Trošku som sa toho zľakla, lebo neviem, či je to normálne? S umiestnením krúžku nemám problém, takmer ho necítim, len občas mám slabšie bolesti v podbrušku. A zisťujem,že odkedy ho mám som dosť precitlivená, čo sa inokedy nestáva. Predtým som antikoncepciu neužívala žiadnu.Príbalový letáčik som si prečítala najmenej 5 krát a aj z tohto fóra som sa dozvedela veľa vecí za čo som veľmi vďačná, len ma dosť znepokojuje to krvácanie neviem, či mám navštíviť svojho gynekológa alebo je to normálne…ďakujem Vám za rady
Prvy mesiac mozes spinit, je to normalne, nemusi ta to znepokojovat. Ku gynekologovi chod az keby si spinila druhy resp. treti mesiac.
ahojte dievcata,
pouzivam kruzok uz treti mesiac a som spokojna.
mam len taku otazocku, dva roky som mala problemy s mikozami, takze obcas pouzivam canesten krem, v pribalovom letaku pisu ze s antimikotikami co canesten je, nie je ziadny problem, no pre istotu som sa chcela este opytat. neznizuje to ucinok alebo tak?
za odpoved vopred dakujem
Takze moja skusenost s nuvaringom: Je skutocne dobra, ziadny problem so zavadzanim alebo vytahovanim, ziaden problem pri sexe, okrem toho sa mi krasne upravila plet a zvacsili len prsia (aj ked mohli aj viac, nebranila by som sa ) Avsak po troch mesiacoch som sa s nuvaringom aj tak rozhodla rozlucit :)Spravil z mojich hormonov totizto zbran hromadneho nicenia
Chvilami som liezla na nervy uz aj sama sebe…Nalady jak ked mam PMS - a toto tri mesiace…Stale podrazdena, citliva, prudke zmeny nalad atd…A to som nikdy predtym vybusna nebola
Co uz, snad nebude mat na vsetkych rovnake ucinky…
tak Vam s nim prajem vela stastia a spokojnosti… Lucim sa…Pa
Maja
Môj gynekológ mi povedal, že ak bude nuvaring vadiť pri styku, kľudne sa môže vybrať a potom naspäť vložiť.
vybera sa tak, ze do posvy vsuniete ukazovak a zachytite kruzok a potom ho vytiahnete von a zahodite do smetneho kosa
Ahojte, nuvaring mam uz 7 den a este stale mam slabe krvacanie, je to normalne? Zatial nepocitujem ziadne zmeny… Kazdy vecer si kruzok kontrolujem, ci ma spravnu polohu… Ako zistim, ze je spravne zavedeny? Ked si ho zavediem, necitim ho, ale pocas dna sa mi posunie o nieco nizsie ako som si ho dala… A este dnes som zistila, ze steny posvy mam akesi tvrdsie… je to normalne? trosku sa obavam, ani v pribalovom letaku nebolo nic o tomto pisane… Dakujem za radu
Ja pouzivam nuvaring uz 2 roky…som s nim velmi spokojnaa…nemam s nim ziadny problem…ani krvacanie,ani problemy pri sexe,nepribrala som…som s nim velmi spokojnaa…nemusim mysliet na tabletky…naozaj som velmi spokojna…
ahojte dnes som dostala menzes ale kružok mám ešte tyždeň mám ho vybrať? poradte rychlo
aj ja pouzivam Nuvaring a tak isto mam este menzes ked uz si ho mam vsunut…Mam aj tampon aj kruzok…to je v pohode…Davam si potom tie mini…
Aj ja pouzivam Nuvaring…som s nim spokojna, ale tiez ma znepokojuje zmena nalad atd…ale hlavne som stratila chut na sex ked ho mam aplikovany…Ked mam obdobie menzesu tak sa partner moze zblaznit, ale ked ho mam tak nic…Ma s tym niekto skusenost???dakujem
baby precitala som si tuto prvu stranku … pride mi to ako super riešenie akurat ma dost odhovoraju tie zmeny v naladach a tak… pretoze rozmyslam ze s tim zacnem aj ja… ale ak by sme boli take dobre a odpovedali mi na otazku že kolko stoji jeden NUV lebo viem že tam niekto pisal že je na predpis … a ešte by som rada vedela či by mi to gynek. predpisala aj ked mám ešte len 14 rokov…dakujem… nerobim si srandu tak mi pls niekto odpiste… DAKUJEM
jeden kruzok stoji cca 15-17 eur, podla toho kde, niekde moze aj menej…takze najlepsie ti na to odpovedia v lekarni…a ci ti ho predpisu, tak na to ti zase odpovie najlepsie tvoj gynekolog, najlepsie urobis, ak sa o tom porozpravas s nim
Ahojte,citala som vase prispevky,ale ten moj neziaduci ucinok som tu u nikoho nenasla.Od kedy pouzivam nuvaring,mam strasne citlivy vchod do posvy.Po sexe ma to este cely den pali.Skusala som aj lubrikant,ci to nezmierni trenie,ale nepomohlo.Dokonca aj ked zavadzam tampon na to pali.Ziadne ine problemy nemam.Pytala som sa aj na gynde.Povedal,ye to este nepocul,ale ze to maoze byt nejaka reakcii,lebo predsa je to cudzi predmet v tele.Nepoculi ste este nic take?
kupim tuto antikoncepciu, chce ju niekto predat? Peťa
Ahojte, pry krat som si nuvarig zaviedla vcera rano, lebo som zacaal krvacat, jemne ale zacala. a odvtedy NIC! Menzes nikde… neviem, ci je to nomane, za normalnych okolnosti by som uz mala dost silne kramy…
A este ja ho nesćitim,a le prstom si hi v pohode nahmatanm, mam pocit, ze pri sexe ho budeme citit, obaja, ak ma byt totom pohodlna ATK tak zacinam pochybovat…
no mne to v kazdom pripade zmiernuje, co beriem ako jeden pozitivny ucinok. Pouzivam ho s prestavkami velmi dlho, naucila som sa to uz vo Fr, ked tu este nebol. Straty menzesu sa netreba bat, riesila by som to, iba ak by sa to neustalilo. Treba na to nejaky cas, aby si telo zvyklo…
Prvy kruzok som si dala dnes, teda v prvy den menstruacie, ale mam trosku strach ako to bude s tamponom… Neviete mi povedat ci mozem pouzivat tampon normalne? Totiz, kupila som si iba jeden kruzok z balenia aby som zbytocne neminala peniaze (co ak mi nesadne a dalsi uz nebudem chciet), teda nemam pribalovy letak.