ahojte, chcem sa vas opytať, či mate niekto z Nuvaring aj nejake psychicke problemy, ja mam tetaniu je to vlastne precitlivelosť a je to psychické, uživala som tabletky a tie mi robili zle, Tetania sa mi zhoršila, tak som chcela vedieť či mate z toho aj nejake depresie alebo tak?? dakujem…
Ahoj mam este 2 ks nuvaringu, moc mi to nesadlo, ak chces tak ti ich posuniem za 18 eur. Ozvi sa na mail. Betka
Ahooj,zacala som uzivat ten kruzok,mam ho uz druhy tyzden,ale zda sa mi nejaky velky alebo co,aj ked ho zavediem do posvy co najviac,mam ho len par cm od vchodu,co mi vadi a aj pri sexe to nieje bohvieco,ale precitala som si,ze ho mozem vybrat pri sexe,ako ste pisali,ale stale mam taky blby pocit v podbrusku a pritom ho stale zavadzam co najhlbsie,da sa s tym nieco robit?? vdaka za radu,
Ahoj,je to individualne,ale ja napriklad nemam ziadne psychicke tazkosti,pri naplastach to bolo so mnou na nevydrzanie ale pri kruzku vobec nic,aj gynekologicka vravela,ze kruzok ma omnoho viac hormonov,taze pohoda
Ahoj, uzivam Nuvaring uz 3 roky a priznaky mam uplnre rovnake, zo zaciatku som tomu nevenovala pozornost, bola som rada, ze mi skoncili priserne menstruacne bolesti, ale ako pises, ked som bez kruzku, citim sa uplne inak ako s nim, Ked ho mam zavedeny, o chuti na sex nemoze byt ani reci, nalada sa meni niekolkokrat za den,…planujem ho tento mesiac vymenit, ale mam strach, ci to pomoze,… L.
ahoj, no ja som stale podrazdena, a nervozna az depresivna, neviem ci je to kruzkom, ale casovo to sedi, tak neviem…
Ahojte, tak toto by zaujmalo aj mna pretože o tomto som teda ešte nepočula. Odkial to máš? Ďakujem.
Pozor! S Nuvaringom som otehotnela! Máme s manželom už dve deti, mám 33 rokov a pred dvoma mesiacmi som sa rozhodla pre krúžok. Hneď ppo prvom mesiaci, keď som si ho vyberala, pôsobil na mňa nespoľahlivo. Pri vyberaní som očakávala, že bude väčší problém dostať ho von. Bolo to príliš jednoduché a začala som mať zlý pocit. Inak som sa celé tri týždne s ním necítila zle. Až na to, že som minulý týždeň zistila, že so tehotná. A podľa týždňov a veľkosti plodu som otehotnela ešte s krúžkom, maximálne v tej týždňovej pauze! Skutočne. Neviem, čo oslabí alebo naruší uvoľňovanie hormónou, ale jednoducho nám sa to stalo. Viete, že to nie je práve najlacnejšia antikoncepcia. Celé dni s manželom riešime, čo robiť, ale keďže máme veľkú hypotéku a dve malé deti… Je mi to ľúto. Myslela som si, že je antikoncepcia na to, aby sme takéto dilemy riešiť nemuseli. Takže jednou vetou: Absolútne neodporúčam Nuvaring ako spoľahlivú antikoncepciu. Do smrti to budem ľutovať, pretože rozhodovanie, ktorým práve prechádzame, nás každý večer len rozplače. Veľa šťastia všetkým pri rozhodovaní.
Ahoj Julka, čítala som tvoj príspevok a prišiel na mňa smútok. Dúfam, že sa vám s manželom podarí rozhodnúť, čo najmenej bolestne. Ja používam Nuvaring už skoro tri roky a nestalo sa mi s ním ešte nič, čo by som neplánovala. Preto sa Ťa chcem opýtať, keď si začala s krúžom, tak ste prvý týžden používali aj bariérovú antikoncepciu? Mne sa to zdá až neuveriteľné, vôbec nechápem ako sa to mohlo stať.
Ahojte, používam Nuvaring 2, 5 týždňa a posledných pár dní mám bolesti v podbrušku ako pred menzesom, ale predtým to boli také 2 “kontrakcie” deň pred menzesom, a teraz som začala krvacať pritom ho ešte stále mám zavedený. Je to normálne prvý mesiac? Ďakujem.
Ahojte, krúžok som si zaviedla dnes rano, ako prvý deň menštruácie. Zatiaľ sa cítim v pohode, uvidíme ako to bude naďaľej. Chcem sa opýtať, zaviedla som si ho totiž po prvý krát, predtým som HAK už dávnejšie nemala, po koľkých dňoch som chránená? Lebo v brožúrke je písané, že ak sa zavedie až na 5ty deň menštruácie, tak sa treba ešte 7 dní chrániť, tak som chránená až od 7meho dňa? Ďakujem
Ahojte. Používam Nuvaring druhým rokom a som s ním spokojná. Manželovi nevadí. Ale teraz sa mi vyskytol menší problém. Po zavedení Nuvaringu som po 2 týždnoch dostala špinenie, ktoré sa zmenillo na tmavé krvácanie. Do teraz sa mi to nestalo. Nestalo sa to niektorej z Vás?
Moja znama mala pred rokmi podobnu situaciu, rozostavany dom, dve deti, a do toho otehotnela. Dietatko si nenechali a teraz po viacerych rokoch to velmi lutuju.
Ahoj Julka, čítala som, že používaš NUV už 3 roky, tak som sa Ťa chcela opýtať, či aj v období prestávky som chránená. A tiež moja gynekologička mi hovorila, že sa mi môže stratiť menzes, či máš aj s tým nejakú skúsenosť. Ďakujem, Renata
Ahojte, vedeli ste, že krúžok treba držať v chladničke?
Ahoj. Mam rovnaky problem, prisla si medzicasom na nejake riesenie, ako to zaviest lepsie? Pocas sexu sa udajne moze vybrat az na 3 hodiny bez zmeny ucinku, potom po oplachnuti vlozit naspat.
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu, beriem nuvaring a teraz mam koniec troch týždnov, ale mame ísť na dovolenku, takže nerada by som tam bola s tým, či je možné alebo či má niektorá s tým skúsenosť, ked si vyberiem staré a nasadím nové, či sa mi to preruší, dakujem.
No jasné môžeš si hneď dať druhý, je to presne ako s tabletkami.
Ahoj! Mám ten istý problém, zaviedla som so krúžok prvýkrát a menštruácia zmizla. Neviem či je to štandardné?
Ahojte uvažujem o tom, že prejdem z naplasti na krúžok, musela som zmeniť tabletky za náplasť, lebo mi zistili hemangiom na pečeni. Ale od kedy mám naplásť, tak som hrozne podráždená, nič ma nebaví, pribrala som asi 5kg, nemám chuť na sex, mám nafúknuté brucho a ešte ma sústavne bolí hlava, mám pocit na zvracanie, čítala som veľa negatívneho ale aj pozitivneho na Nuvaring. Mala ste niektorá s Nuvaringom takéto nežiadúce účinky? Ďakujem za info.