Prosim Vas, ma tu niekto skusenosti a krvacanim pocas zavedenia Nuvaringu. Ja som ho brala asi pol roka, ked sa mi stalo to, ze hned ako prisla 7 dnova pauza som zacala krvacat / normalne zacinam na 3-4 den / a hacik bol v tom, ze to trvalo asi 10 dni. A uplne na nic bolo to, ze to bolo presne pred koncom roka, v den, ked priatel prisiel s tym, ze ideme na Silvestra na tyzden do teplych krajin, takze sme si to fakt uzili Vtedy som bola aj u lekara, ktory mi dal injekciu na zastavenie krvacania a nic nepomohlo. Moze to byt v nizkej hladine hormonov v lieku? Viete mi to niekto vysvetlit?
Čo už tam poriešiš? Hovorí sa, že všetko “zlé” je na niečo dobré. Poviem ti, mám tri deti v priebehu troch rokov, neuzávam potraty. Manželstvo nebolo bohvie čo, mala som čo robiť, aby som sa z neho dostala a potom aj po psychickej stránke. Žiadosť o rozvod som podala hneď po narodení tretieho dieťaťa, skôr nie, bo som mala strach. Ver, že keď toho malého bubáka necháš žiť, bude ti za to vďačný a ty s manželom budete radi, že ste neurobili nejakú hlúposť. Fakt myslíš, že keď už máš dve deti, že by si bola schopná urobiť to? Nevedela by si, aké by bolo, ako by sa smialo, aké by bolo šikovné, možno by niečo významné dokázalo… atď. Nerieš to, čo by si neskôr ľutovala, lebo čas už nevrátiš. Teraz sa ti to zdá ťažké a nezvládnuteľné, ale vždy nejako bolo a nejako bude. Prijmi to, čo je. Nezúfaj, ale postav sa tomu. Mám jednu zásadu a dosť mi pomáha. Problém nevnímam ako problém, ale ako výzvu, či niečo dokážem. Skús to. Veľa šťastia.
Uzivam nuvaring prvy mesiac, a chut na sex uplne pominula, co pred tym sme spavali s partnerom vkuse. Neviem ci mam cakat, ze to prejde, alebo zmenit antikoncepciu.
Ja používam Nuvaring už vyše roka a tiež sa mi asi 2 krát stalo niečo podobné. Už sa s tým chystám k lekárke, no skončí to asi tak, že mi dá zas nejaké blbé tabletky, z ktorých mi bude zase len zle a dobre z nich priberiem. Nuvaring je po rokoch prvá antikoncepcia, z ktorej som nemala migrény, závrate a nepribrala som z nej ani gram. Tak neviem.
Ahoj, s nuvaringom som velmi spokojna a nic take ako zvracanie a podobne veci nemam. Dokonca ani zmeny nalad sa ma netykaju, ale je to asi individualne, ako tu citam.
Poraďte mi nejakú stránku, kde by som sa nedočítala o mužskej antikoncepcii. Celý život riešime my, ženy, tento problém cez seba, aby sme mužom uľahčili prežívanie aktu a zbavili ich zodpovednosti. Hádam už bolo toho dosť, vstúpte do seba a preneste niečo z toho aj na “silné” pohlavie - vaše polovičky. Ja to tak robím už pár desiatok rokov, nikdy som žiadnu antikoncepciu nebrala a vždy to vyšlo. My, ženy máme toho veľmi veľa na hlave a ešte aj toto musíme riešiť my. Ruku na srdce, koľkí z našich partnerov si to zaslúžia? Veď rozvodovosť nadobudla obludné rozmery, takže iba malé percento.
Ahoj, chcem sa opytat, ci si naozaj pouzivala nuvaring podla navodu, ci si prvy tyzden uzivania pouzivala aj barierovu antiko. Prosim ta odpis, lebo sa chystam zacat pouzivat nuvaring a tato tvoja sprava ma uplne vytocila.
Ahojte, chcem sa opytat na krvacanie pocas uzivania Nuvaringu, po jeho zavedeni som mala menstruaciu 2 tyzdne, potom mi vypadol s tamponom, takze som zaviedla do 24 hod novy. Zacalo sa mi tym nove 3 tyzdnove obdobie a dnes ho mam 5 den a znova krvacam. Neviete mi niekto poradit? Inak info, ze niekto pocas pouzivania otehotnel ma fakt zarazil. Je viac takychto pripadov?
Moj partner si to prave pochvaloval, ze ho to vzrusuje, ked do neho naraza.
Dobrý deň, myslím si, že to, či žena pôjde na potrat je len jej osobná vec, a ak bola predtým chránená antikoncepciou a aj napriek tomu otehotnela, je logické, že to rieši potratom.
A okrem iného, život nie je o tom, že dáko bolo a dáko bude, ale o tom, že ho budem žiť podľa vlastných predstáv.
Ahojte, aj ja by som Vám chcela povedať o svojej smutnej skúsenosti s Nuvaringom. Brala som Nuvaring pred 3 rokmi po dobu 2 mesiacov a otehotnela som počas jeho užívania. Ked som si išla vybrať krúžok po 3 týždňoch, žiadny som v sebe nemala, čo ma šokovalo, nakoľko som si nevšimla, že by mi počas tých 3 týždnov vypadol. Nechápala som tomu, čo sa mohlo stať, kde ten krúžok mám? Na druhý deň som navštívila svoju doktorku, povedala som jej o tom, ale ona mi tvrdila, že to nemôže byť pravda, čo jej hovorím, že ten krúžok sa predsa len tak nemôže niekde stratiť. A tak mi zobrala krv, či nie som náhodou tehotná. Výsledky prišli negatívne, ale kedže mi menštruácia stále neprichádzala ani po 2 týždňoch, pichla mi vyvolávačku. Ale ani po nej menštruácia nikde. A tak som šla znovu k nej, až vtedy mi spravila sono a zistila, že som vlastne tehotná. Pozerala sa na mna, ako na nenormálnu, že ako je to možné, veď krvné testy vyšli negatívne. No ja som tomu už duplom nechápala. Aj napriek tomu som sa však rozhodla dieťatko si nechať a vlastne som ani nepremýšlala nad potratom, len ma to tehotenstvo proste prekvapilo, kedže som sa spoliehala na tak vychválený Nuvaring. V trinástom týždni tehotenstva na kontrole mi bolo povedané, že dieťatko má vrodenú vývojovú vadu - Acrania - vrodená vývojová vada nezlučiteľná so životom, dieťatku chýbala časť lebky + tam bol aj ráštep chrbtice. Počas 4 dní som bola u 4 doktorov a každý mi potvrdil túto diagnozu s tým, že je nevyhnutné vykonať potrat, že tam nie je žiadna šanca na prežitie. Už sú to tri roky, ale pamätám sa na to, ako keby to bolo včera, ten strašný pocit pred zákrokom. Toto je teda moja skúsenosť s Nuvaringom.
Ahojte, ja mam taky isty problem, krvacam uz druhy, pomaly aj treti tyzden. Nuvaring mam uz 4 krat a som z toho znepokojena, co to znamena? Preco krvacam? Tak dlho.
Pekne napisane…
Ja som mala tiež taký problém asi týžden po prvom zavedení, ale inak myslím bez problému tiež. nemam ho veľmi dlho ale myslím, že tento problém sa ustálil
Ja som Nuvaring používala tri mesiace, a už nikdy viac, začali mi rôzne zápaly, stále mi to vyliezalo (a áno zavedené som to mala dobre), proste produkt o ničom. Najhoršie to bolo ku koncu, keď už bol z kruhového telesa skôr ovál a vyliezalo to neustále, teraz mám EVRA náplaste a som spokojná, síce sú drahšie ale rada priplatím s Nuvaringom bola iba “oštara”.
Ahojte, mate niekdo po niekolko mesacnom uzivani nechut na sex. Na mna tak predtym vplyvali tabletky Janenne, potom som ich vysadila a bolo hej. Okrem toho som aj pribrala, naliali sa mi prsia a bola som precitlivela. Teraz ma priatel v ramci mojho dobra donutil vysadit aj Nuvaring, a po dvoch dnoch som to zase bola ja. Ma este niekto taku skusenost? Nuvaring je skvela vec a stoji jednoznacne za vyskusanie. Ja som mavala este aj caste svrbenie a vytoky. Ale urcite ak sa vratim k Hak, tak opat k nemu. Je podstane lepsi ako tabletky, mas cely mesiac pokoj, moj problem bol ,ze som ho vzdy praveze zabudla vybrat, take to bolo v pohode.
Samozrejme, je to aj v príbalovom letáku.
Ja Nuvaring uzivam asi mesiac, lebo tabletky mi nerobili dobre a tiez uz asi 3 tyzdne krvacam nepravidelne, neviem ci mam ist zenskemu alebo nie
Ahoj. Ja používam Nuvaring už rok a zatiaľ som som nespozorovala zmenu chuti na sex. Skôr by som povedala, že moju chuť povzbudil. Predtým som brala tabletky a mala som dosť oslabenú chuť a mala som samovražedné sklony. Po vysadení sa to upravilo. S Nuvaringom som však nič podobne nezažila. Preto myslím, že to všetko záleží ako sa s HAK vysporiadava organizmus.