Ahojte beriem tabletky mercilon(som s nimi spokojna) ale rozhodujem sa ci by som nepresla na nuvaring ale aj z toho dovodu ze som citala ze u niekt.z vas sa zvecsili aj prsia co by som rada uvytala.Myslite si ze to bude fungovat?A este aj koli libidu…akosi nemam velmi chut na sex a snad nuvaring by mi pomohol.A viete mi povedat na kolko vychadza jeden kruzok co je na jeden mesiac?DAKUJEM
Dobrý deň.Mám problém s ktorým si neviem rady.
Mám 25 rokov.Posledné dva roky som používala vaginalny krúžok NUVARING.
Z dôvodu zmeny antikoncepcie som pred dvoma mesiacmi skončila s Nuvaringom.
Prvý mesiac bez krúžku som dostala menštráciu presne v čase ako ked som používala.
Tento mesiac som menštruáciu ešte nedostala.Meška mi 4 deň.
Neviem či sa mám začať obávať alebo je to normálne keď sa skončí s Nuvaringom?
Pred začatím používania krúžku som mávala cyklus na 28-30 deň.
Počas tychto dvoch mesiacov som sa chránila pri pohlavnom styku kondómom.Ďakujem.
Ahojte vsetci,ja som Nuvaring pouzivala 3 roky a nahovorila som na to aj moju sestru a kamaratku.Ja som ho znasala v pohodicke,mozno mi vaha trosku stupla,ale moja kamaratka sa citila strasne a to hlavne ked si obcas vypila alkohol.Moja sestra ho vysadila koli tomu,ze sa jej neustale vyberal.Neviem ako je to mozne,ked mne sa to nestalo ani raz,ale kazdy ma iny organizmus.Ja som uz asi 8 rokov na antikoncepcii a tak som sa rozhodla,ze asi si dam pauzu.Obavam sa otehotnenia,ale asi uz potrebujem prestavku.Ja som bola aj velmi spokojna s implanonom.
Prsia sa ti mozno naleju, ale nic viac, zazrak urcite necakaj. Na mesiac stoji okolo 500 Sk, ale viac sa oplati, ak si kupis na tri - to je 1200,-Sk. Ale prvykrat ti doporucujem si kupit radsej len jeden, aby si videla, ako bude tvoje telo nan reagovat a ci budes spokojna. A este jedna vec, od vybrania z lekarne ho musis spotrebovat do 4 mesiacov, takze nejake zasoby sa ani neoplatia kupovat.
dakujem za odpoved aaa ako si myslela to ze prsia sa mi naleju?to akoze narastu a splasnu ?
Mám 25 rokov.Posledné dva roky som používala vaginalny krúžok NUVARING.
Z dôvodu zmeny antikoncepcie som pred dvoma mesiacmi skončila s Nuvaringom.
Prvý mesiac bez krúžku som dostala menštráciu presne v čase ako ked som používala.
Tento mesiac som menštruáciu ešte nedostala.Meška mi 8 deň.
Neviem či sa mám začať obávať alebo je to normálne keď sa skončí s Nuvaringom?
Pred začatím používania krúžku som mávala cyklus na 28-30 deň.
Počas tychto dvoch mesiacov som sa chránila pri pohlavnom styku kondómom.Tehotenský test som si robila na 4 a 7 deň po vynechaní menštruácie a bol negatívny.Ďakujem.
mam nuvaring uz rok a som s nim maximalne spokojna. nepribrala som ani gram, nebolia ma prsia, menzes je pravidelny. vobec ma neobmedzuje, plavam, hram tenis, … najlepsie je na tom to, ze nan nemusim mysliet ani sekundu. vybera sa velmi jednoducho, prosto sa vytiahne prstami. mozem len odporucat, je to kvalitna a moderna HAK
Mám momentálne za sebou prvý mesiac používania.V minulosti mi tabletky nerobili dobre , bola som nervózna, podráždená a napätá. S Nuvaringom je to teda oveľa lepšie. Pri styku ho vôbec necítim.Takže o týždeň budem pokračovať v používaní ďalej.Zatiaľ môžem lem doporučiť.
Reakcia na eku: zhruba po 2 mesiacoch používania Nuvaringu som mala rovnaký problém ako ty. Pociťovala som svrbenie a mala som výtoky. Keďže hygienu dodržujem pravidelne, mám stáleho partnera a v minulosti som rovnaký problém nemala, usudzujem, že to bolo z užívania Nuvaringu. Telo reagovalo na “cudziu vec” svrbením. bolo to naozaj nepríjemné, prednostne som sa objednala ku gynekológovi, urobil mi stery, vyšetrenie a predpísal mastičku. viac sa to nezopakovalo. Dočítala som sa aj na nete, že podobné problémy môže vyvolať antikoncepcia.
Reakcia k Bibe: Rovnako ako ty, tiež mám niekedy problém s tým, že po prebudení mi asi 1/3 trčí von a cítim ho. Niekedy mám naozaj problém zaviesť ho naspäť. Zaujímavé je, že je to takmer stále po prebudení. Neviem prečo sa to stáva, niekedy sa mi to počas tých troch týždňov nestane ani raz, niekedy dosť často. Ale inak som s touto formou antikoncepcie spokojná. Výhoda je tá, že to nejde cez tráviaci trakt ako tabletky a tým pádom sa neznižuje účinnosť pri zvracaní alebo hnačkách ako pri tabletkách.
Ja som po pôrode nemala takmer vôbec menštruáciu pol roka, iba 2-3 dňové špinenie maximálne. Hneď ako som začala užívať Nuvaring, menštruácia chodí pravidelne, nie je ani slabá, ani silná a chodí presne v ten istý deň. Naozaj je každý organizmus iný a inak antikoncepciu prijíma. Závisí to od jednotlivca ako takého. Ja som vyskúšala aj tabletky, aj náplaste, Nuvaring mi vyhovuje najlepšie.
Ja som si kupila nuvaring este v juli,ale zaviedla som ho az teraz v decembri…Medzitym bol v chladnicke,ale jedna kocka tu pisala ze sa ma zaviest do 4 mesiacov???preco,ked je na nom zaruka az do roku 2010??
Ze sa ti mozu zvacsit, pocas uzivania Nuvaringu, ale ak vysadis, tak sa vratia do povodnej velkosti. Ale je to individualne.
Je na nom zaruka, ale je tam aj napisane, ze pouzit do 4 mesiacov od vydania z lekarne, alebo do doby skoncenia zaruky, podla toho, co nastane skor. Neviem, preco to je tam napisene, ale asi to ma svoj dovod (moze byt napr.znizena ochrana). Urcite sa spytaj v lekarni, alebo svojho gynekologa.
No ja som zvedava prechadzam akurat z evry naplastí na tento Nuvaring nakolko ma moja gynekoogicka presviedcala dost dlho nechala som sa ovplyvnit:)dufam ze to bude lepsie kedze naplaste sa mi odlepovali okraje a robili bublinky pri ohybe koze zabudla som sa spytat na gynde ak skoncim s evrou a chcela by som posunut menstruaciu mohla by som ju nasadit den hned po odlepeni poslednej evry ? neviete mi to niekto poradit ?? dakujem velmi pekne za radu ak nejaka bude
7 dnova prestavka sa moze skratit, ale nikdy nie predlzit. Z toho pohladu by to bolo OK. Ale, ak si das kruzok hned, tak nebudes mat menzes a mozes aj spinit. Kludne to mozes urobit, ale ja by som skusila najskor prvy mesiac si ho dat, tak ako ma byt, teda 7 dni prestavka. A po prvom mesiaci si to upravila ako by som chcela, cize posunula pauzu o par dni. To je aspon moj nazor. Lebo kruzok ti nemusi hned sadnut a ten prvy mesiac mozes aj cely spinit a nakoniec menzes nemusi prist presne v ten isty den ako to bolo u Evry.
Ahojte, žiadam Vás baby o radu, užívam prvý mesiac nuvaring, nedopatrením som ho vytiahla o deň skôr, hneď po milovaní, mám ho vonku už 5 dní a nedostala som menštruáciu. V období bez krúžku sme sex nemali. Čo myslíte?
a este som chcela dodat, ze ja som Nuvaring pouzivala asi polroka a nemala som s nim vobec ziaden problem, velmi mi vyhovoval…no takisto som sa rozisla s priatelom tak ho teraz nepotrebujem.
Myslim ze sa nemusis bat ,na baleni mas napisanu dobu pouzitelnosti ,toho sa drz .Ja zijem v GB rok a pol som si nosila z SK nuvaring ale od decembra som si dala predpisat ant.tu.Nemali ho no dala mi Naplaste Evra a som z nich zufala …stale sa odliepaju.
určite by mal byť v chladničke…v šufliku straca učinnosť…takže šup šuo rýchlo do chladničky…
nemusí to nič znamenať,ja tiež dostnem menzes až za 5-7 dní po tom, čo ho vyberiem
Ahojte potrebujem radu!!! :(mala som si dat nuvaring v sobotu vecer ale ja som sa pomylila a otvorila som ho v piatok vecer(dnes) a teraz neviem co mam robit.Mozem si ho dat o den skor?Alebo ho dat naspet do sacku a do chladnicky a zaviest zajtra v obyklom case?Pomooooc.