Nuvaring

Ahoj,chcem sa spytat.Ja som si ho dala v prvy den menzes,a kedze pouzivam tampony,ked som si ho vyberala som zistila ze sa posunul dole a ked som si davala druhy tampon bol tam aj kruzok aj tampon ,moze to vadit,ked je to spolu?

cavte baby. neviem,či mi niekto odpíše ale hadam hej. dnes som bola u gynekologa a predpisal mi Nuvaring. Dal mi jeden kružok,že na skušku. Mam za sebou dva porody a velke problemy pri menštruacii, velmi silno krvácam a mavam šialené krče, vraj sa mi to môže ustaliť. Máte s tym niektorá skusenosť? A ešte mam dotaz, mne lekár povedal,že si mam kružok zaviesť na5den menzesu,tu niekde som čitala,že si ho zavadzate na1. Kedeysi davno som brala tabletky, skusila som3 druhy ale byvalo mi šialene zle tak mi dali Danu, no ta mi po 1,5roku zarástla tak musela von. Dúfam,že kružok bude ok. Dakujem za reakcie.:-))

Ak sa kruzok zavedie v prvy den menzes, tak uz sa nemusis chranit dalsich 7 dni - to plati, ked si kruzok das v 5. den. Ja som s nuvaringom spokojna, ale ci ti pomoze pri krcoch a silnom krvacani, to uvidis sama :slight_smile:

urcite to nevadi, len davaj pozor, aby sa ti kruzok pri vyberani tamponu tiez nevybral.

teraz je uz sice neskoro na radu, ale mohla si si ho dat aj v ten piatok.

ahojte,chcem sa spytat asi za tyzden zacnem nuvaring brat aj ja,a chcela by som sa na par veci opytat,kedze mi bolo zatazko sa vsetkych tych veci spytat gynekologa: takze prva otazka,
-PRIBERA SA?ako ci tam niekote vasi nazory tak mozno aj ano ale co je v letaku pisu ze urcite nie,tak neviem ci tu hysacia a pribrali ste z niecoho ineho alebo co si mam myslet
-ked BUDEM NAHODOU CHORA A MUSET UZIVAT ANTIBIOTIKA ci sa ZNIZI UCINOK A BUDEME MUSET MAT ESTE NEJAKU OCHRANU?V letaku pisu ze antibiotikami s aucinok znizuje tak by som rada babu,ktora ma skusenosti
-ked si po 21 dnoch vyberem kruzok,ten cas dokedy mi pride menstruacia mozem bez ochrany sa milovat?
-a poseldan ahadam zvacsili sa vam po to mprsia ,ci je to idividualne?moozu a nemusia,alebo len vtedy ked to uzivate dakujem Za pozornost a CAKAM odpovede

1. nepribera (aspon ja som nepribrala), ale pri uzivani HAK moze dochadzat k zadrziavaniu vody v tele, co sa prejavi aj na vahe - max. +3 kg - nemam vsak s tym skusenost
    2. zalezi od toho, co je napisane v letaku daneho lieku, ak nepisu nic, tak sa ucinok neznizuje, ak pisu,ze dany liek moze ovplyvnit ucinnost HAK, tak sa treba este pre istotu aj chranit
    3. ano
    4. asi individualne - ja som to na sebe nezaregistrovala…a ak sa aj zvacsia, tak je to len docasny efekt pocas uzivania HAK

vcera rano som si dala prvy kruzok a vecer sa mi dostavili bolesti praveho prsnika, na druhy den sa to zvacsilo pridali sa bolesti bruska a hlavy.Bolesť bola čím ďalej vačšia, tak som ho vybrala, radšej… Urobila som dobre??

dnes som si ho dla prvykrat avsak zobrala som to do ruk a vlozila podla navodu avsak mi kruzok tak rychlo vhupol njaprv som ho citila tka som ho tam ukazovakom zasunula hlbsie tak to bolo napisane,pritiom som sa pozerala do zzrkadla,az sa mi kruzok stratil z vyhladu,je to zle?jak si ho vyberiem o tri tyzdne?presnejsie s cim ?co ak som si ho tam dala hlboko a nebudem ho moct vytiahnut prosim napiste co mam robit som z toho hotvova

ahojte, ja používam Nuvaring už rok a je to v pohode. zavádzam ho normálne ako tampón, po troch týždňoch sa veľmi ľahko vyberie (len ukazovákom(. Prvé dni som mala bolesti veľké, tak som ho len vybrala umyla a dala nazad. a je to už rok ok.

Caute, ja som zacala s Nuvaringom vcera,hned ako sa objavili kramiky, zatial citim len sem tam bolest v podbrusku, co je ale celkom normalne vzhladom na danu situaciu:) Co sa tyka zavadzania, trvalo mi to asi 20sek a hned sa “uvelebil” na mieste, uvidime ako bude nan moje telo reagovat, je to moja prva antikoncepcia.

ked som sa rozhodla brat antikoncepciu dufala som ze najem nieco co mi bude vyhovovat tabletky som nechcela tak som bola na gynde a poprosila doktorku o naplaste evra popravde vidno ich a to velmi,okraje sa spinia a odlepuju a obsahuju velke mnozstvo hormonov. tak som po mesiaci rezignovala a moja doktorka mi s nadsenim ponukla nuvaring musim uznat nic lepsie som nemohla urobit ako si ho kupit.mala som strach ani nie so zavadzanim ale s vyberanim no ani s tym nieje absolutne problem lebo sa da jednoducho ukazovakom vybrat ani prisexe sa nikam nezasunie coho som sa tiez bala. menstruaciu mam presne na den beriem ho treti mesiac a som veeeelmi spokojna dokonca aj bolesti mam minimalne co je obrovky pokrok oproti tym co som mala predtym napchavala som sa ibalginmy a doma revala na posteli prve tri dni… je uzasny je to vsak individualne ci aj vam sadne ale naozaj odporucam aspon vyskusat.ja mu dakujem za kludnejsie bezbolestnejsie a prijemnejsie dni :slight_smile:

Uz mam Nuvaring vyse tyzdna, a pocas kramikov aj po nich som citila dost casto jemnu bolest v podbrusku, a taktiez spinenie, ktore mam doteraz…ak sa to dalsi mesiac upravi a “symptomy” zmiznu, klobuk dole, to “koliesko” je fakt super…

Ahojte slecny, asi mate viac skusenosti ako ja, zacala som s nuvaringom len teraz.
Chcela by som sa spytat na par veci a budem vam vdacna ak mi odpoviete jajaw sa mi zda ako velmi dobra odbornicka resp. repka???
ak sa da poradte:
1. mozem sa teda milovat s partnerom aj ked mam 7 dnovu pauzu bez kruzku a som chranena aj ked ho nemam?
2. citala som ze som chranena len ked mam kruzok minimalne 7 dni?
3. tj dala som si kruzok v 1.den menzesu to znamena ze od kedy som chranena a mozem sa bezstarostne milovat? po siedmych dnoch alebo aj skor?
fakt dakujem za kazdu rada nechce sa mi este byt maminou mam na to este casu dost… a je tu super diskusia…ja mam kruzoki prvy krat so zavadzanim som problem nemala a musim povedat ze je to super dufam ze nepriberiem a nenarastu mi prsia … ale ak to ma byt tak to bude

mne prsia narastli zatial mam kruzok dv atyzdne a nemozem podopinat podprsenky,ano mozes sa s nim milovat kruzok ma stale svoju ucinnost ked si ho po troch tyzdnoch vyberies na 4 alebbo 5 den od vybratia mas dostat
menzes a vtedy si das uz novy kruzok,co je
tam ta pauza chrani stale teda mozes sa milovat bez kondomu,no a teraz uzivas ten nuvaring prvykrat hej si si ho tam dala v 1.den menzesu a tyzden musis pockat a potom si uz chranena,ja som si zavadzala kruzok v 5.den menzesu a hned po tyzdni som mala styk takze musi to zaberat mimino nestem

1. ano
    2. vzdy by malo platit, ak sa zavadza kruzok v 1. den menzes - 7 dni sa chranit nemusis (ak v ostatne dni menzes, tak sa chrani tyzden), tak je to aj pri tabletkach
    3. ano mozes hned, bez chranenia, lebo si si ho dala 1. den

neviem, ci som ta spravne pochopila, ale ked si vyberies kruzok po troch tyzdnoch (napr. v nedelu), tak je pravda, ze dostanes v pauze menzes - ako pises na 4. alebo 5. den, to je individualne, ale novy kruzok si nedas vtedy, ked zacnes krvacat, ale az na 8. den (7 dni je pauza bez kruzku)- t.j. opat v nedelu

chcela by som poprosit o radu je to pre mna dost dolezite…kruzok som si prvykrat zaviedla pred tyzdnom v nedelu…v priblovom letaku je ale ze sa neodporuca sex bez kondomu do 7dni…ja som si ho pred tyzdnom zaviedla o 19:00 a teraz rano v nedelu okolo 3:00 som mala nechraneny sex a bojime sa s priatelom ze by s toho mohli byt problemy…proste bola situacia ked uz nebol cas mysliet na ochranu a bojim sa lebo este to nebolo celych 7 dni a co ak otehotniem…je to mozne??prosim poradte mi…dakujem

caute baby ja uvazujem so zacatim uzivania nuvaringu. ale mam otazocku, neciti to partner pri pohlavnom styku??alebo vy to v sebe citite?? kolko vlastne stoji ten nuvaring??

noo ano mne priatel povedal ze citi ze to mam v sebe ale skor by som povedala ze viac ho to drazdi.aspon to mi povedal ze sa skor spravil…a ja to v sebe vobec necitim:)