Nuvaring

ja som predtym brala tabletky, mala som z nich krce ktore sa mi presuvali po celom tele a bola som aj totalne precitlivela a stale mi bolo dopacu, ked na mna niekto zdvihol hlas. ale nuvaring mam uz vyse 1,5roka a vobec to nieje take ako s tabletkami. to, ze mi to akoze posobi tam len kde ma a neprechadza mi to celym traviacim traktom sa mi zda ovela lepsie, aj ked ako kazda anti tiez to nieje najzdravsie. ta emocionalna labilita co pises ze je aj na letaku, to mas skor z toho ze si niesi ista a zvyknuta na tento typ anti. ja napriklad odvtedy co mam kruzok mam menzes iba 3-4 dni predtym 5-6 dni a vobec uz nemavam predmenstruacne bolesti, ale trochu nervozna, ako to pri menzese byva som stale. s tym krvacanim to mas cudne, nemas nahodou nejake stresy, alebo si nebola prechladnuta, lebo mne sa to s kruzkom este nestalo.

nuvaring si musis dat uplne najhlbsie ako ho prstami dokazes zatlacit, ja som sa tiez bala ze mi niekam ujde, ale doktorka mi vysvetlila ze nema kde:) ja ked si ho davam tak musim mat roztiahnute nohy a aspon si pricupnut. dobre si ho das vtedy, ked ho vobec po vlozeni a postaveni so spojenymi nohami necitis. stalo sa mi iba raz ze mi vypadol pri sexe ale hned som si ho dala spat a bolo to v pohode.

novy cisty nuvaring vobec necitit, iba trosku takou ako keby umelou hmotou. trochu moze pachnut ked si ho vyberas, hlavne ked si predtym mavala sex a spermie ti ostavali v posve, tak tym ze nuvaring “vypusta” hormony, tak si myslim ze pri tom spojeni alebo tak. ale podla mna si treba nuvaring davat a vyberat hlavne cistymi rukami najlepsie po okupani, aby si zamedzila infekcii. mozno si tam ta baba zaviedla s nuvaringom aj nejaku infekciu, ktora jej potom smerdela. ten pach po kondome jej mohol pripominat naozaj ten kruzok, predsa je to chemia…ale mne sa to nezda, jedinne ked som bola poprechladana a mala som vytok.

mozem sa s Nuvaringom kupat vo vrelej vode ?? a sex vo vode ?

no ja mam kruzok uz skoro tri tyzdne a teraz som dostala menzes a pritom si mam kruzok vybrat az o dva dni? baby poradte mi co mam robit? mam s tym ist lekarovi alebo pockat a o dva dni si ho normlne vybrat?? diik za odpoved

dnes mi predpisal gynekolog nuvaring.z ničoho si nerobim hlavu len sa bojim ako si to budem vyberat ked to nahodou zasuniem hlbšie.poradte.dakujem.

ahoj.Vyberiete ho úplne v pohode, tak ako ste ho tam zaviedli tak sa aj vyberie. Maja

normalne si ho prstom vytiahnes. je to skutocne lahke.

Baby ja som začala používať nuvaring a nie som si istá či som odhadla prvý den menstruácie… lebo ako som prestala brat HAK tak mam cyklus uplne rozhadzany hocikedy mam spinenie, slabe krvacanie. Neviem teraz či si ho mám rýchlo vybrať alebo sa mi cyklus upraví podla neho. Nemáte s tým skúsenosti?

nuvaring sa ovela lahsie vybera ako zaklada,na youtube su videa aj ako zaviest aj ako vybrat.

Ahojte baby.Par rokov som brala antikoncep.tabletky,ale uz mi to kazdodenne prehltanie zacalo liezt na nervy a tak som poziadala lekara o nieco ine…dal mi NuvaRing.Celkom sa mi to paci,len mam problem,kedy si to mam prvy krat zaviest,kedze som brala HAK.dnes je pondelok a vcera som prestala brat HAK.Zacina mi 7 dni bez.Mozno je to hlupe,ale z letaciku s kruzkami som to nepochopila,kedy si ho zaviest a doktor mi povedal,ze az po 7dnoch ked mi skonci menstruacia.Ale velmi sa mi to nezda :frowning: Prosiiiim,poradte mi kocky,kedy si ho zaviest.diky …prosim na mail :slight_smile:

doberies tabletky, 7 dni pauza a na 8 den si vlozis kruzok…postup je presne taky isty, ako keby si zacala uzivat dalsie balenie tabletiek

Ak si si ho dala pocas krvacania a mala si pocit, ze to je menzes, urcite nevyberaj, cyklus sa ti upravi podla vlozenia kruzku.

Ahojte baby.Poradi mi niektora?Zaviedla som si Nuvaring v piatok, vcera bolo vsetko v poriadku ale dnesnu noc som skoro nic nespala,lebo som mala krce v podbrusku.Je to reakcia,ktora sa casom upravi,alebo si to mam vybrat?

ja osobne by som si ho nechala…to je na tebe, ake su tie bolesti, ci sa to da zvladnut, ci to prejde…tazko radit

Ahojte,chcem sa spýtať,v príb.letáku sa píše,že sa neodporúča pri dojčení,ja ešte dojčím,vie o tom aj môj lekár a odporučil mi ho,nemáte s tým niekto skúsenosť?mám obavy,aby som neublížila malej.Dakujem

Ahojte baby!
zacala som pouzivat nuvaring, ale mam problem, ze pri sexe obcas vypadava. Ma niekto podobny problem? Ovplyvnuje to ucinnost antikoncepcie? Ak by ste mi vedeli poradit, co v pripade, ak vypadne a ja si to pocas aktu nevsimnem- ci je aj tak vsetko ok, bola by som vam vdacna :slight_smile:

ahoj, kruzok moze byt mimo tela maximalne 3 hodiny vramci 24 hodin, takze pocas sexu (alebo pred nim) si ho kludne mozes vybrat, potom oplachnut vo vlaznej vode a vlozit spat. Ucinnost nebude narusena, ak neprekrocis tie tri hodiny bez kruzku.

Osobne nemam skusenost, ale ziadna HAK okrem Cezarette a Azalia (+ostatne nehormonalne ako Pharmatex, kondom), ktore su priamo urcene pre dojciace matky, sa pri dojceni nema pouzivat. V tvojom pripade, by som sa urcite s lekarom o tom porozpravala. Ako odbornik by mal vediet, co ma ktorej pacientke predpisat a obzvlast, ktora este dojci.

Dievčatá ja som si zabudla zaviesť nuvaring presne po týždni a teraz prešiel deň a som si na to spomenula a neviem či si ho zaviesť aj neskoršie a či bude mať taký účinok