Opatrovateľky v Rakúsku

Dobry den,prosim o radu,v roku 2008 som brala do augusta rodinne priavky,potom od septembra moj exmann.DOcitala som sa tu ,ze mam narok na nejake vyrovnanie v Rakusku?Prosim ,ake papiere si mam vlastne vybavit a podat v Rakusku.Moja agentura mi napisala,ze rodinne pridavky maju narok brat deti len do 6rokov,takze je to od nej velmi neseriozne. vela informacii som sa od vas tu skutocne dozvedela,nikto mi nic skutocne neporadi ,tak som vam velmi vdacna Zlata

ahoj Zlata si v Grazi?na pridavky mas narok chod na finanzamt daju ti vsetko aj to co musis doniest zo SR zatial pa

ahoj uz sa o tom vela popisalo chod nizsie najdes tam vsetko pa

ahoj ,dakujem ,som v Bregenzi

Potrebovala, ale to som dala len papier ktory som si sama napisala za kazdy mesiac prijem plus som k tomu dala auszug z poistneho

Je niektora z vas zivnostnicka v Rakusku a zaroven aj na Slovensku? Ako je to potom s danami, treba to potom na Slovensku zratavat dokopy? Tiez som si podala o vyrovnanie det. prid.a uz to tam mam asi 3tyzdne, a stale ziadne peniazky. Caka sa dlho?

Rodinné prídavky!!!
Na Finanzamte dostaneš žiadosť aj Formuláre E401 a E411 na vyplnenie na SK. Na tej žiadosti v zadu je napísané , čo všetko treba doložiť, niečo treba mať overené úradne, niečo nie. Je jedno či rodinné poberá manžel , alebo žena , v AT majú nárok na RP obaja rodičia. Takej agentúra sa viac neoplatí platiť a mali by ste ju tu zverejniť, aby sa vedelo, čo za múdre hlavy tam sedia. Mám syna na VŠ a bez problémov som dostala vyrovnanie. Mate internetovú stránku Finanzamtu tak si to tam pozrite.

V AT je 6 týždňova lehota čakacia, trpezlivosť.

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Pracovala som od januara do novembra v jednej rak. rodine ako opatrovatelka. Nemam ale potvrdenie o prijme pre potreby DP. Viete poradit, ako ho mozno ziskat? Dakujem

Mária,ak si do 30.6.2008 bola zamestnaná na Slovensku,zamestnávateľ za Teba DP neurobí. Máš si vyžiadať Potvrdenie o príjmoch zo závislej činnosti a samá podávaš DP typu B.
Tento príjem dávaš do r.33 - r.34/povinné poistenie/ a r.35 je základ dane. Príjem z
Rakúska ako opatrovateľka prerátaš kurzom 31,291 a dávaś do r.2 odd.6 /príjem zo živnosti/ k tomu výdaje, máš možnosčť daťt 40% z prímov z r.2.Vyplníš r.9 a 1l.Je to tá istá suma.Vyplníš odd.IX.-Základ dane a to r.58/príjem od zamestnávateľa a r.59 príjem zo živnosti. Všetko dáš na r.69-základ dane,odpočítaš na r.70 sumu 90.846.- Sk-máš na to nárok ,resp.ostané odpočty r.71,72,73,74.V r.78 vypočítaš z príjmu daň19%.v r.79 uvedieš prepočítany príjem z Rakúska a vyplníš r.80 podĺa pokynu na riadku.V r.91 ti vyjde daňová povinnosť ,ale tu odrátaš v r.100 je to daň,ktorú Ti strhával zamestnávateľ.Máš nárok aj na daňový bonus ak máš deti a manžel si na ne neuplatňoval bonus.Ale za určitých podmienok.
Súčasťou DP je je tlačivo,ktoré majú slovenské daňové úrady,kde prepočítavaš príjem z Rakúska na Sk,prepočítacím kurzom.
Dúfam,že to zvládneš.Maja

Ja osobne si myslím, že ak si to potvrdenie sama napíšeš a podpíšeš, tak to by malo stačiť. A ak máš šeky od platenia SVA, tak k tomu prilož. potvrenie sa nedá získať, to ti musí len rodina podpísať , keď ťa vypláca, ale to je teraz už asi jedno.

Ahoj Gabriela, no ako začať, kto ťa ma pochopiť a poradiť? Tam maš živnostenský v AT, alebo nie, ak nie tak je škoda sa tu o niečom baviť. Prídavky nedostaneš a DP nemusíš písať, pracuješ na čierno.

ahoj potvrdenie si sama napis a podpis zatial to respektuju pa

http://www.wikutraining.at/bilderwiku/mindestlohntarif_noe_im_haushalt_besch_2009.pdf ked si kliknete na tento link, tam su dane tarify ,kolko mame vlastne zarabat,

Chcela by som sa opytat,ku ktoremu sa podava v Rakusku danove priznanie?

Milá Vilma,
- vypĺňam daňové priznanie typu B. Pokiaľ tomu dobre rozumiem - živnosť na Slovensku otvorenú nemám, v Rakúsku áno, ale daňové typu B podávam. Príjem z AT, ktorý som tam zarobila za pol roka prepočítam na slovenské koruny - kurzom - 31,…, alebo akým presne to by som chcela vedieť a taktiež aj výdavky, ktorými sú moje odvody zaplatené v Rakúsku.To znamená, že vlastne ja tu na Slovensku budem z tohto príjmu platiť daň. Ano - alebo nie? A daň mi určite výjde, ktorú budem musieť tu na Slovensku zaplatiť.
Potrebujem aj kurz meny, ktorým mám prepočítať EURa na Sk do daňového priznania.

Prosím o skorú odpoveď. Ďakujem.
Existuje niekde na nete program na vypĺňanie daňového priznania?
Mária

ahoj preratavas konverznym kurzom DP typu B je len hlasenie nebudes platit dan chod na danove vysvetlia ti a pomozu precitaj si diskusie nizsie dole vsetko je presne popisane chod nizsie pa

zdravim Vas mam zivnost na Slovensku aj v Rakusku soc.a zdr. platim na SL.mam na rok E101 kto ma ake skusenosti o predlzeni tejto E101 konci mi 17.6.09 aj so pisala na socialu lebo oni mi to vydali ale asi nemaju cas na odpoved dik eva

Pozrite sa nižšie, dvakrát je to tam napísané, ten program sa volá Alfa, je zadarmo ako demo verzia. Na nete ho ponúkajú na viacerých stránkach, ak si nebudete ani tak vedieť radu, napíšte mi na mail váš príjem z AT a poistenie za rok 2008 ja vám potom vypočítam čo do ktorého riadku máte napísať.W.

Ahojte,
k DP v AT viac v pondelok.