Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj Eva ,
to maš pravdu, ale ak ťa rodina potrebuje a je korektná , tak sa s ňou dohodni na takom plate, aby si nepresiahla hranicu 11 000Eur, samozrejme, ostatné bude ako tringelt.
Ja to mám takto ošetrené, veď dokladuješ Ty nie oni. Dôležité je , akú zmluvu si podpísala a celkom tak nemáš pravdu. Počitajme: 80X14=1120x13=14560-SVA:1770=12860+kost…1177= 14037-12%:1683=12354-11000=1354na daň
daň je okolo 33% =445
zarobíš 1120-daň445=679 ti ostane z jedného mesačného platu ešte, niekto má toľko za celý mesiac. Je to len hrubý odhad, ja viem , že je to ťažké, ale potom sa nemôžme sťažovať a cítiť sa ukrivdené. Oproti priemeru ako majú iné opatrovateľky , máš príjem ako s dvoma deťmi.

ahojte.
wilma, chcem sa spýtať, ty si žiadala o dorovnanie prídavkov? tá suma 50 eu ako bonus na dieťa je vyplácaná aj tým, čo žiadajú vyrovnávaciu dávku medzi sk a at? mala by som to mať aj ja pomaly ukončené a vybavené, len ešte neviem, kolko mi priznali, pošta mi chodí do at, zatial som na sk. a som zvedavá:-)))

Ahoj ari, ja mám vysokoškoláka jedného za celý min rok mám 2400.-Eur, moja kamoska ma dvoch vysokoskolákov a od Aprila ma 3400.-Eur, je to od veku dieťaťa a ak sa na SK poberajú RP tak tú sa tá SK suma odráta. Ano žiadala som dorovnanie, lebo na SK poberá môj manžel.

Ari, ešte presnejšie: Famielienbeihilfe 152,70 +Kinderabsetzbetrag 50,90 = 203.60 x 12 - SK prídavky 199.95

Myslím,že máš pravdu, lebo ten zákon o dvojitom zdanení platí na celosvetové prijmi ktoré boli už v inej krajine zdanené a ak nemáš potvrdenie o ich zdanení automaticky musíš platiť daň na Slovensku keďže si slovensky rezident.Bola by som rada ak by sa k tomu niekto vyjadril kto už má skúsenosti z predošlých rokov.

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, ako mám vlastne urobiť, do 30. júna 2008 som bola v SR zamestnaná u zamestnávateľa. Od 01. 07. 2008 mám v Rakúsku otvorenú živnosť. V SR urobí za mňa ročné zúčtovanie dane môj zamestnávateľ, z ktorého som pracovala. V Rakúsku by som si mala podať daňové priznanie, ale keďže nezarobím 11 tis. EUR daňové priznanie tam nepodávam, len čestné vyhláseniem o mojom zárobku. Na Slovensku by som nemala robiť už nič, pretože tu nemám otvorenú živnosť. Tak mi to poradila aj účtovníčka, ktorá robí účtovníctvo pri rôzne firmi na Slovensku. Dáfam, že som to pochopila správne. Pokiaľ nie opravte ma a prečo by som mala podávať daňové priznanie na Slovensku typu B, kde sa o tom dočítam viacej? Prosím o skorú odpoveď
Mária

chod nizsie tam je vsetko vysvetlene mala by si dolozit k danovemu z byvalej firmi dalsie mesiace

nerozumiem - nech mi to vysvetlí niekto podrobnejšie. Zamestnávateľ za mňa urobí ročné zúčtovanie dane, u ktorého som robila do 30.06.2008. Alebo, nemá robiť ročné zúčtovanie dane a ja mám podať daňové priznanie a zahrnúť tam príjem z AT, ktorý v roku 2008 som nemala 10 tis. Eur, (opravujem predchádzajúce som uviedla 11 tis. EUR - to platí na rok 2009). Pokiaľ som dostala z AT aj vyrovnávku rodinných prídavkov uvádza sa to do daňového taktiež?
Mária

nerozumiem - nech mi to vysvetlí niekto podrobnejšie. Zamestnávateľ za mňa urobí ročné zúčtovanie dane, u ktorého som robila do 30.06.2008. Alebo, nemá robiť ročné zúčtovanie dane a ja mám podať daňové priznanie a zahrnúť tam príjem z AT, ktorý v roku 2008 som nemala 10 tis. Eur, (opravujem predchádzajúce som uviedla 11 tis. EUR - to platí na rok 2009). Pokiaľ som dostala z AT aj vyrovnávku rodinných prídavkov uvádza sa to do daňového taktiež?

danove priznanie sa robi za cely rok tak musis podat aj za AT k tvojmu co ti urobila firma ,mozes podat len jedno DP ak sa milym nech ma opravia

Ahoj Wilma,dakujem že si sa ozvala,ale každý z nas ma nejaký iný dôvod prečo ide pracovať von.Moj bol nízky plat v zdravotníctve a manžel často PN.Ak su slobodné dievčatá,alebo ženy čo maju osamostatnené deti,to by som bola spokojná aj ja,takto však ak si to prepočítam,koľko zarobia ZS v Bratislave a ja musim cestovať za to isté do Tirolska,som preč od detí…trochu ma to hnevá.Chodím na 3týždne.Prajem Ti pekný večer a padlo mi dobre trochu sa posťažovať.

super, vďaka wilma, potěšila si ma:-)))

Ahojte,
podľa mňa, tie čo ste robili časť na SK u zamestnávateľa, by ste od neho mali dostať potvrdenie o odvedení dane, neviem presne jeho názov, keďže som teraz vonku. Potom podávate DP Typu B A píšete príjem zo SK do koloniek 33 až 35 a príjem z AT do VI. Odielu na str. 3. Ak by vám to robila účtovníčka, tak jej to automaticky zadelí do koloniek a vyjde vám daň na SK buď preplatok, čo asi vyjde z pol roka a daň z AT 0. Ak to nevie, radšej sa poraďte na daňovom, tam je poradenstvo povinné a zadarmo. Neverte tej účtovníčke, že nemusíte podať DP na SK. Daňové riaditeľstvo v BB vydalo usmernenie, práve pre nás, nájdete ho nižie, keď prečítate celú diskúsiu.

Ahoj Eva,
v pohode, dúfam, že si ma nepochopila zle, ja som to myslela priateľsky, ale zaujímalo by ma, keď píšeš, že musíš isť preč od deti, prečo nemáš nárok na RP v AT?

Prosim ta tak treba podavat danove priznanie aj v Rakusku, na Slovensku som podala. Dakujem za odpoved, Jana

Poradi mi niekto ci musim podavat DP aj v Rakusku? N a Slovensku som podala, dakujem, Jana

ak mas prijem nizsi ako 10000€, tak nemusis, ale mozes… a nepotrebovala si k DP na SK dolozit vysku prijmov z AT?

Ahoj a ako pracujes cez agenturu?No a pridavky mas alebo daju sa vybavit,dalej zivnostak nemam.No a danove pomoze niekto urobit.No ako zacat/

aj v rakusku musime podat priznanie, ale len ked nas vyzvu. aj keby sme mali pod 11000, na vyzvanie to musime spravit

dobrý deň…chcela som sa spýtať,čo potrebujem k daňovému na slovensku,aké papiere…za odpoved dakujem