Opatrovateľky v Rakúsku

Zdravím!!!čítala som tu nedávno príspevky od žien, ktoré boli vo Viedni na pohovor u pani Fischer, mala by som ísť tiež, už som jej telefonovala, len z východu je to dosť Daleko a aj finančne náročné, keďže mám dve deti a som sama.Chcem sa opýtať, či po úspešnom absolvovaní pohovoru vám pani Fischer aj našla prácu a za aký dlhý čas?
ďakujem za odpovede!!!

ahoj.citala som tvoj prispevok o pani Bochynovej.tiez mam ist cez nu.preto ma zaujima ci mas s nou neake skusenosti.

Potrebuje ho mať v Januári z dôvodu potvrdenia o príjme za rok 2009, ktoré musím odovzdať v Januári na príslušnom bytovom úrade. Riešim si bytovú otázku.

Lily keď si ešte doma sprav si čím skor kurz cez akadémiu vzdelávania alebo ČK máš potom väčšie šance lebo rodiny v Rak.si potom možu vybaviť+peniaze a načierno sa už boja zamestnávať sú tam veľké pokuty pre rodinu i opatrovateľku.

ahoj,ja som bola tiez na pohovore vo viedni,som tiez z vychodu…pracu mi nasla tak za tri tyzdne,som velmi spokojna…

Zuzik a možeš povedať podmienky koľko máš na deň,či je to ležiak a či rodina platí odvody a cestu? Ja som tiež skúšala ag.vo Wiedni ale buď ponúkali málo alebo to bol ležiak.

napis mi maila ja ti napisem tam...suzanely@hotmail.com

ahoj zuzik, keby sa dalo rad by som sa s tebou skontaktoval, mam na teba par otazok ohladom toho pohovoru. napis mail a mozes mi nechat cislo a ja sa ti ozvem. dakujem
email: milosferko@zoznam.sk

ahojte, robim v Linzi ako opatrovatelka… pracuje niekto nablizku, zeby sme zasli na kafo??

Ahojte baby.Do júlna t.r. som pracovala bez agentúr, ale potom som si to rozmyslela a obratila sa na A. Fischer osobne.Pohovor bol jednoduchý, moje predstavy, ich požiadavky asamozrejme dobrá nemčina(hovorím nemecky už asi 20 rokov). Agentúra bez poplatkov.Ale!!!
Papiere si vybavuje opatrovateľka sama.Ani inak nepomôžu.Poznám viacero kočiek co sú cet tuto AG. Majú prevažne ťažké prípady.Ja sama soma až po 4. výmene dostala dobrú pacientku(! relatívne dobrú).neplatia veľa.
Pred dnešnou pacientkou som mala pani ktorá celé noci blúznila, cez deň bláznila, stále mala pocit, že ju chceme zavraždiť, vykrikovala to na celú ulicu. Pokiaľ viem dodnes tam každá baba vydrží týždeň. Sú dosť pružní v poskytovaní prac. miesta.Ale sa na nich obracajú prevažne rodiny s ťažkými psychickými stavmi-ak máte silné nervy vyskúšajte. Ja osobne ak túto pacietku stratím, pojdem cez inú agentúru. Pre začiatočníky- resp. neskúsené. Ozvite sa mi, dám dobré rady.papa

Milé žienky,týmto by som Vás,tie čo cestujete do AT vlakom,chcela poprosiť,o nejaké nové informácie ako sa bude cestovať od 12.decembra,keď uzavrú Sudbhnhof.Hľadala som niečo cez google ale nič som nenašla.Za info vopred ďakujem

mam zivnost v rakusku kde som pred tromi tyzdnami opatroval,zial zomrela

Chcela by som vás poprosiť o radu ,som opatrovateľka doteraz som pracovala v Štajersku no pacientka sa uzdravila o týždeň začínam v novej rodine tiež v Štajersku čo všetko musím ohlásiť a kde (WKO,VSCH,atď)Vopred ďakujem za odpoveď.

Na Gemeinde alebo Magistrate sa prihlas na pobyt (do 3 dni) - vyplnenim listka “Meldezettel” - v dolnej casti sa hned odhlasis z predchadzajucej adresy (uvedies predch.adresu). Potom bud na magistrate alebo WKO prip. Bezirkhauptmannschafte si zmen posobisko zivnosti - “Gewerbestandort Verlegung”, vo vacsine pripadov WKO al. Magistrat kontaktuju SVA a FA na zmenu. Ak pojdes osobne, opytaj sa radsej, ci to oznamia SVA a FA. A to je alles. Tak za par dni dostanes zmenu postou.

Mám 1 otázku. Som doma už 2 mesiace, a dostala som list z Rakúska, že keď nemám prácu do 14.11 tak mi zrušia rakúsku živnost. Je to možné?

Kto ti poslal tento list? Odkedy mas pozastavenu zivnost?

ahoj peggy

nebola si náhodou u tej bláznivej v 2. Bezirku?
Ja mám cez fischer podobné akúsenosti, ale poznám baby čo si aj chvália, myslím, že komu chce tomu dá aj lepšie niečo.

Ahoj, kto vie niečo o agentúre v Lučenci s názvom Westen? dá sa spolahnúť?

Ahojte prosim vas neviete ci sa da zaplatit za opatrovatelsky kurz tak aby mi vydali certifikat a nemusela som ho absolvovat???Dakujem

dobra den.prosim vas vie niekto spolahlivu agenturu v okoli Presova ale nie Vav slovakia.dakujem pekne