Opatrovateľky v Rakúsku

Prosim vas vie niekto kolko sa plati za opatrovatelsky kurz niekde v PO a ci sa neda aj tak ze by som zaplatila a aby mi vydali certigikat aj bez jeho absolvovania???Dakujem

Julia súhlasím oficiálne opatrovateľky možu robiť len 2týždne v mesiaci a pochybujem že za to obdobie 1800eur niekto zarobí.

Ahojte,neviete náhodou niektorá alebo nemáte skúsenosť,ako to je s marodkou?Ked ochoriem a idem na operáciu,ako to je s vyplácaním marodky,mám v Rakúsku živnosť skoro 2roky,no čo sa týka marodovania,nemám žiadne skúsenosti.Díky.

Ak si platis pripoistenie Zusatzkrankenversicherung aspon pol roka, mas narok. Ak platis len odvody vo vyske ca 142€ mes.tak je to bez naroku na marodku.

Ano,platím si pripoistenie,nevieš aký je postup od samotnej operácie po skončenie marodky? Vôbec v tom neviem chodiť,ako postupovať,díky.

Ahojte idem opatrovat do Nemecka a chcela by som Vás poprosiť či by ste mi neporadili čo takého tam varíte babkám a dedom?Ďakujem

Najlepsie je zavolat do SVA a opytat sa,mna to tiez caka,potrebujem si vsetko zistit.Kazdych 7 dni sa im posiela nove krankenmeldung ak si hospitalizovana,ak si v domacom osetreni kazdych 14 dni.

Baby vie niekto poradiť?Počula som že sa dá požiadať o vrátenie asi 700eur keď si v roku nezarobila viac ako 4188eur mám teraz pozastavenú živnosť a nastúpiť mám v 1/2010
neviem či sa to týka výnimky z povinnosti odvov do zdrav.poistenia alebo niečoho iného ďakujem

1000 eur za mesiac,alebo za 2 tyzdne???

pisal som ze za 2 turnusy sa tie peniaze vratia tak a vecsinou sa chodi na 2 tzydne takze ak viete spocitak kolko je 1+1 tak si viete spocitat aj to ze 2 turnusy su spolu 1mes

To máš individuálne ako aj v Rakúsku.V jednej rodine chcú variť iba ich jedlá,v druhých varia to,čo aj my. Ja už som v Rakúsku 2,5roka,v 3.rodine a varím to,čo aj doma.Nemajú žiadne iné požiadavky.Ked dojdeš k takým,čo chcú iné,naučíš sa rýchlo.To nie sú žiadne náročné jedlá.

Nemohla by si na seba napisat aj neaky kontakt, ked uz vies sprostredkovat taku super pracu :slight_smile: ?

Ahojte zienky,mam jednu prosbu ohladom rodinnych pridavkov-ja sikovnica presikovna, som si stiahla z internetu formulare E401,E411 a E402, ale v slovenskom jazyku…uz to mam aj potvrdene a vsetko vypisane nasou socialkou…ked teraz dojdem do viedne, tak sa chystam, ze s tym vsetkym pojdem na prislusny finanzamt…a teraz mi povedzte,ci som to nespravila unahlene…malo to byt asi opacne, co?? najprv finanzamt a potom nase urady.vezmu mi to vobec?

… no ja som si to stiahla z AT pekne po nemecky, aj mi to tu potvrdili na SR, aj minuly rok som to tak robila,nebol problem

najskor na naše a potom na financsamnt anezabudnut aj ostatne doklady prelozený rodný linst notarsky overený atd…

aha, takze, kedze ja to mam pekne v slovencine :-)a uz aj vypisane a potvrdene, tak ma asi z finanzamtu pekne vypoklonkuju

mne to všetko vypisovala pani u nas na rodinných pridavkoch a pisala to v nemčine tak treba skusi ak vypoklonkuju vratite sa znova uz v nemeckom znení

ale ja mam vsetky tie E-401,E-411 a E-402 v slovencine , to nevadi?

Bez opatrovateľského kurzu sa máte šancu zamestnať len u pacienta do PS 3, teda nebudete mať taký vysoký honorár. Prihláste sa a absolvujte kurz, budete mať oveľa väčšiu šancu, ak chcete ísť len cez rakúsku agentúru, tak si vybavte minimálne nejaké potvrdenie o praxi v opatrovaní a pomôžu aj referencie. Ale doklad o vzdelaní, (pokiaľ nie ste zdravotná sestra, tak teda opatrovateľský kurz - najlepšie ČK) je to najlepšie. Obráťte sa na Hilfswerk, zadajte do vyhľadávača - nájdete kontakt.

ja som mala na slovenskych formulároch vypísané všetko na rodinné aj potvrdené zo školy detí a iba som to priložila k nemecky vytlačeným formulárom a na Financamt mi to zobrali a nebolo treba absolútne nič prekladať do nemčiny…zbytočne vyhodené peniaze. Aj mne radili opatovatelky dať si preložiť kopec vecí a nakoniec to vôbec nebolo treba…