JOMA 908 868643 Blava
0043768239808 Rakusko
Ahoj uz som sa s tebou kontaktovala, ale ziadna odpoved. Ak mas cas, chcela by som vediet, ake je minimum pre opatrovatelky mzda na den. Tie ktore pracuju cez Hilfswerk dostavaju pravidelne informacie o mzde. Robila som cez tuto organizaciu. Ale rodina to zrusila lebo vraj vela im platila. Som v Rakusku uz 7 rok. Viem ze nie je zakon, ktory by urcoval minimalnu mzdu pre opatrovatelky, ale predsa nieco musi existovat, nejake minimum, pod ktore by sme sa nemali dostat. Mam 50 Euro na den, robim v rodine uz 4 roky, ale ani jeden cent navyse mi nechcu dat. Mam 700 + 140 eur na 2 tyzdne. prosim odpis mi na tuto emailovu adresu nada771@azet.sk dakujem ti .
Nadežda nepomože nič všetko je o dohode s rodinou spravila si chyba že si hneď súhlasila s50/Tag ale rozumiem že niekedy je človek v zúfalej situácii a zoberie čo je.A potom sú baby nešťastné keď počujú že niekto má viac.Týmto sa i ceny tlačia nadol.Treba len hľadať a nie súhlasiť s prvou ponukou alebo si i teraz priebežne hľadaj a keď nájdeš lepšie miesto zmeň rodinu.Ja som to potom oznámila rodine a pridali mi lebo chceli aby som zostala.Všetko dobré…
Ahoj Nadežda,
Hilfswerk nám posiela info o mzde, ktorá sa týka len ich opatrovateliek, to nie je žiadne nariadenie, ktoré by platilo pre všetkých.
A nemusíš vôbec ľutovať, že už pre nich nerobíš, lebo dostávame 60 brutto, čo je v čistom ešte menej než máš ty. Skús povedať v rodine, že ak nepridajú, budeš musieť hľadať inde. Zvlášť, ak by si mala na starosti ťažký prípad.
myslím Naďa, že to, či máš naozaj málo,závisí od stavu pacienta a aj od toho, v ktorej oblasti Rakúska si.Podľa toho čo píšeš, nie si cez agentúru. Ak máš toľko čo uvádzaš, je to zhruba to, čo majú ženy cez Hilfswerk a niektoré podľa mojej skúsenosti seriózne agentúry /50-55+poistné+cesta/ to bez rozdielu stavu, rozdiel teda je len v cestovnom ak by ti ho nepreplácali. A tiež musíš už za tie 4roky poznať pomery v rodine a aj to, či sú prístupní nejakému kompromisu. Až po tomto zvážení , ak nemáš iný dôvod okrem honoráru, by som konala ako ti navrhuje nick - lebo zohnať za teba náhradu môže rodina v dnešnej dobe veľmi ľahko, ale tebe to môže trvať - takže lepšie len hľadať popri robote v rodine. Lebo niektoré ženy majú viac, ale ver mi, je oveľa viac takých, čo majú toľko čo ty alebo ešte menej a ešte z toho platia agentúram. A len veľmi málo rodín, ak nemajú na to dôvod v zhoršenom stave pacienta, sa zachová ako tá kde je nick. Hovorím to z vlastnej skúsenosti - po 2 mesiacoch zobrala rodina Rumunku - a nemysli, že nejaké drevo - stredoškoláčku, so živnosťou, kurzom, nemčinou,cez agentúru AIW, ktorá zamestnáva aj slovenské opatrovateľky - ale za 1160 na mesiac/v tom je aj cestovné raz za 3 mesiace ,poistné, platba WKO + 50 pre agentúru - a to určite aj opatrovateľka niečo platí agentúre /netvrdím, vedia to ženy, čo cez AIW robia/ takže za 960 na mesiac.
ak ides sukromne nie cez agenturu naco ti je opatrovatelsky kurz??? to nie je podmienka zivnosti…a vsetko sa da…za peniaze sa da kupit skoro vsetko tak jeden papier podla mna nie je problem…
ahoj to ze aky ma kto honorar to nezalezi od opatr. kurzu ja nemam a mam 7O na den …to je o rodine nie kurze…
Evi ale pomohlo by keby baby čo sú v blízkosti Rumuniek zavolali na úrad nech ich prídu skontrolovať pretože oficiálne tiež možu robiť len 2týždne.A pokuty su tiež za to.
Lubi, ja som sa o to zaujímala,nie preto, že by som niekoho bonzovala, ale z iných dôvodov a predstav si, je to tak v poriadku, dokoca rodina počas tých 3 mesiacov dostáva na tú opatrovateľku aj 275 eúr mesačne od štátu. A agentúra AIW a aj iné rakúske agentúry to tak robia. Ale ani ja nepoznám žiaden predpis, ktorý by to vylučoval, komentáre k predpisom o domácej opatere hovoria, že opatrovateľky SA SPRAVIDLA STRIEDAJÚ V 2 týždňových turnusoch a nie že sa MUSIA striedať
Ahojky…prvýkrát som na tejto Vasej stranke…chcela by som sa Vas opytat ci nahodou niekto nechodi do TRAUNU. Ja som tam uz od aprila a nemala som stastie stretnut nejaku slovenku…prosim ozvite sa
Ahojte, vedeli by ste mi nieco povedat o agenture Buwag zo Zlatych Moraviec? skusenosti?
Ahojte, prosim, vie mi niekto poradit, kde vo Viedni si mam dat prelozit dokumenty: vypis z RT a opatrovatelsky kurz, ak je mozne v 18 Bez. Dakujem.
osobne nemam ale moja znama je a bola velmi spokojna…cez pani Misenkovu…
ved ked po teba pride tak je seriozny hahah ak nepride nie je…
a ak ta odvezie a zadarmo je najserioznejsi pod slnkom ahhahahahahah
Ja neviem kde sa prekladajú papiere čo potrebuješ ale ak ty vieš pomôcť mne z neakou agentúrou čo prima opatrovateľky do Rakúska tak by som ti bola vdačná. Mária B. za ochotu Ďakujem .
Kašly na túto agentúru Buwag tá len ťahá peniaze.
Ahojte dievčata,vie mi niekto pomoct? p.Slušníková mi nedviha telefon,nereaguje na sms,a ja už neviem,ako ju mám zastihnuť. Máte nejaky nápad? Alebo iny typ?
Od januára by som chcela ist pracovať ako opatrovatelka do Rakuska,a dostala som od kamošky na ňu kontakt,ale neviem sa pohnuť a čas ide…
Predtym som už pracovala vonku,ale od inej agentury.
Takže dievčata,neviete nahodou kontakt na kolegynu p.Slušníkovej?
Za odpoved vopred ďakujem,a drzte sa!
Ildi
JOME som zaplatila ešte v maji 110 eur a do dnes nemam robotu daj si s nimi pokoj
ALLCON vetme od teba poplatok praca nikdea este budes mat problemy s vymahacmi skus si v predoslich datumoch precitat nazory na agenturu
prosím vás je tu niekto kto pracuje pre petru vesely v NO.