Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj Miroslava.Som prekvapená že sú taký ľudia ako si ty,tak nápomocný v tejto dobe.Ten príspevok za pomoc a poskytnutie rodiny je podľa mňa nezištné a bola by som ti vdačná keby si mi pomohla nájsť rodinu.Dala by som viac ako 50 eur.Mám síce opatrovateľský kurz ale začínam pracovať ako sanitárka v nemocnici.Vopred dík a nech sa ti celkove darí tel .č.0904375132

ahojte,mam dva tyždne dovolenky a chcela by som si privyrobiť v Rakusku už som raz bola ale ostať nemôžem musim ostať na Slovensku pri deťoch nepomôže mi niekto rada sa aj odvďačím…

Ahojte , viete mi prosím poradiť?
Prvých 10 dní v novembri som odpracovala v rodine, s kt. som mala zmluvu cez agentúru. Pracovala som tam pol roka…Po príchode domov som sa dozvedela, že rodina ku koncu novembra rozviazala zmluvu s rodinou, takže budem zatiaľ bez práce.
Chcem sa spýtať, na čo nezabudnúť okrem odhlásenia od rodiny? ( neviem, kde čo odhlásiť) …
A ešte prosím o radu: čo je lepšie ? Pozastaviť živnosť, alebo si radšej zaplatiť odvody a čakať na novú rodinu?Ak si budem platiť sama, musím niekomu zdokladovať, či vysvetliť, že momentálne nepracujem? Platí sa, ak budem nanovo otvárať živnosť ?
Ak mi budú chcieť úrady poslať nejakú poštu, kde mi ju zašlú , ak som u rodiny odhlásená? Na SK ?
Ďakujem za ochotu a odpovede :slight_smile:

Sanca je tu vzdy,musime dufat, ze sa to podari.

Dobry vecer, dnes som dorazila po 2 tyzdnoch naspät do prace a cakal ma tu sek na zaplatenie poistneho od SWA. povinne poistenie mi bezi od 26.8.2009, vtedy som si vybavila zivnost a prilo mi platit sumu 716,25 eura. Preco tolko vela, ked ja som od rodiny dostala zatial 3x142 eur?? je v tom unfallversicherungsbeitrag, pensionsver…, krankenversicherung…, selbständigenvorsorgebeitrag.je to spravne?

skus si tam zavolat,kamoska to tiez tak mala a potom jej to upravili na spravnu sumu teda 3x142

je to spravne, ja som bola tiez tak od augusta na zivnost v r.2008 a tiez mi prislo platit 708,60 … Unfallversich…38,25…Pensionversich…423,50…Krankenversich…222,16…Selbtäti…41,15

dobry chcem sa Vas opytat ci ste to tolko museli vyplatit ???

plati sa to dopredu,a tebe to naratali dopredu plus dozadu, vo februari by si uz mala dostat normalne 429 eur…pa

ano musela som tolko vyplatit, ja som sukromne a odvody si platim sama …

ako dopredu a ako dozadu, ved za november a december som peniaze este nedostala?! a vo februari budem platit za ake obdobie, ved sa to zdupluje, ci nie?

pre MONIKU 23SK/JE TO ZREJME ZA 5 MESIACOV AUGUST POCITAJU CELY A DOKONCA ROKA ,ALE OVER SI TO PA

tak to je nemusis to hned zaplatit teraz ti da rodina a v decembri prides este raz a potom to zaplatis ta to funguje

Aké informácie by sa poskytovali v rámci združenia???Viete mi odporučiť aj nejakú prácu??

nemáš pravdu musí to zaplatiť do konca novembra max.do 14.decembra -bez pokuty-po tomto termíne bude sankciovaná bohužiaľ na poistenie si treba mesačne odkladať a nebyť potom prekvapená,ale pravda je ,že to je za celé obdobie od začiatku podnikania do konca roka

Viete mi poradiť v rakúsku som odpracoval na turnusy celý rok ale už teraz v decembri chcem prácu ukončiť, ak budem žiadať prídavky za rok 2009, ale už budem na slovensku, musia mi ich vyplatiť? a k žiadosti o prídavky sa pridáva aj meldecetel, lenže ja už budem odhlásená ako mám postupovať?

dobre ti to poslali, v case, ked si si zivnost zalozika t.j. 26.8, tak splatnost 3 kvartalu je do 31.8., cize by by to uz bolo neskoro, aby ti to dali hned vyplatit za 2 mesiace (august+september), tak ti to poslali spolu so 4.kvartalom, kt.je splatny do 30.11.2009, v kt. su zaratane mesiace 10, 11, 12 + 8, 9. Je logicke, kedze sa to plati kvartalne, ze za december si este peniaze na SVA nedostala. Bud to zaplatis teraz, cize budes v strate na honorari, ale zas v decembri, ked dostanes honorar + poistne, tak poistne ti ostane, lebo si ho uz zaplatila. Takto to funguje v kazdom kvartali.

JA SA CHCEM OPYTAT AKO BY SOM MOHLA ZRUSIT ZIVNOST PRISIEL MI TOTIZ SEK NA á VELA PENAZI AJ KED UZ OD AUGUSTA TAM NIE SOM.PROSIM PORADTE VOPRED VAM DAKUJEM.

PRE VALLY/nemusi to hned zaplatit len ju nestras nic sa nestane ked to zaplati v decembri nie su tam take sankcie/nestras opatrovatelky

mala aktivnu zivnost, ktoru si nezrusila, ani neprerusila, budes musiet odvody zaplatit.