Na vypocet netto prijmov musis zratat honorar, ak si dostavala zvlast na cestovne, tak aj cestovne, ak si dostavala na odvody, tak aj tuto ciastku musis priratat, plus Sachbezug 98,10 za 14 dni. Z vyslednej sumy si odratas SVA a potom 12%.
ahoj silvia,plne s tebou suhlasim.kazdy pise len zle skusenosti a nikto sa nepochvali s dobrymi…ale ja som spokojna,aj s pracou,aj s agenturou…isla som cez pani Fischer z viedne,bola som tam na pohovor,a po troch tyzdnoch mi zohnali pracu…som velmi spokojna…
ahoj chcela by som sa ta opytat ze co by som potrebovala na ten pohovor cez pani Fischer dakujem
na ten pohovor som nepotrebovala nic,len som dosla v dohodnutom case…trval asi 15minut…kladla mi otazky,ci uz som pracovala so starsimi ludmi a chcela vediet ako dobre komunikujem po nemecky…
pardon opravujem sa potrebovala som mat prelozeny vypis registra trestov do nemciny…to urcite
Dobrý deň,
prosím Vás veľmi pekne napíšte mi, koľko chce od Vás agentúra, lebo ja idem tiež tam 7.12. a odomňa chcú na začiatok 450 a potom ešte 350 + 100 poplatok uz som dal. Vidí sa mi to veľmi veľa. Vďaka za odpoveď.
Ale ked už mam AT živnosť tak asi nebude chcieť register.Mohla by si napisať kontakt na tu pani Fischer a aky je tam poplatok?
Ahoj Zuzana, chcela by som sa spytat, ci berie nejake poplatky za sprostredkovanie a kolko, pripadne aj dennu tarifu. Dakujem.
Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu. Začala som pracovať v Rakúsku, živnosť a všetko ostatné mi vybavuje agentúra. Teraz mi dali výpis zo živnostenského registra že som tam od novembra registrovaná a šéf mi dal e card. Na tú sa chcem spýtať, lebo potrebujem ísť u nás k doktorovi a neviem či mi už platí táto karta. Na Slovensku si zatiaľ platím poistné sama, zatiaľ som im nedávala žiadne formuláre potvrdzovať, lebo že tie budú až o mesiac. Bola by som Vám veľmi vďačná keby mi viete poradiť.
Ahoj Danka, cez ktorú agentúru pracuješ?
napíšte mi na moj email Sonka000@azet.sk neviem ci hovorime o tej istej agenture…
reakcia na email u oktobra
Mam papiere od agentury, ktorá požaduje 350 Eur na rok zaplatiť polovicu po prvom turnuse a druhú polovicu po druhom teda na 10 mesuacov dopredu a za preskúšanie nemčiny 16 eur čo sa viem ohodnotiť aj sama, že dosť slabá. Ak máš to číslo, tak mi ho pošli, skúsim inde. Som zatiaľ do februára na podpore.
ahoj, cez seniorenhilfe.
Ahoj, vieš mi napísať niečo bližšie o tej agentúre? Aké poplatky berú?
Danka,ved Ekartu potrebujes len do Rakuska,na Slovensku si este poistena,kludne chod k lekarovi,ved si sa este neodhlasila,tak coho sa bojis.A co najskor sa chod aj do poistovne odhlasit,nemozes byt poistena v dvoch statoch.Odo dna zal.zivnosti uz na Slov. za teba nikto neplati odvody,platis len v Rakusku.
myslím že najprv 12 % a potom SVA
Potrebuješ poslať žiadosť o vystavenie formulára E106 do poisťovne v AT. Pošlu ti späť dve tlačivá, odovzdáš ich na Slovensku v poisťovni a hned ti dajú kartičku poistenca. Tá platí na Slovensku a E-card platí v AT.
Ak mas zivnost v AT, nesmies si platit zdr.poistenie na SK. V AT si treba vybavit E106 na SVA (bud sama alebo agentura - neviem ako to mate dohodnute), daju ti ju 2x, pojdes na SK na poistovnu a das im ich potvrdit obe. 1 si nechaju a 2 poslu na SVA. Vydaju ti karticku poistenca na rok.
ahojte.nevie mi niekto poradit nejaku dobru agenturu do rakuska?
Mas pravdu, najprv 12% potom SVA, dakujem za opravu, nevsimla som si to…