Opatrovateľky v Rakúsku

Zuzanka, prosím ten kontakt a sprostredkovataľsky príspevok môžeš zverejniť ak nie tak nie ale viaceré ti budeme povďačné…

Vie mi niekto poradit…som už 2roky na materskej a teraz som si zalozila zivnost v rakusku ,na rodine pridavky mam narok ale ako to je s rodičovskym prispevkom?? dakujem

Hilfswerk nie je zlý,tam sa nič neplatí,ak vieš nemecky,staci tam poslat papiere,netreba osobne íst.

Ďakujem Vám za rady, čítala som na stránke mojej poisťovne že sa musím odhlásiť do 8 dní, no ja ešte ani nemám späť tie formuláre E106 zo SVA, keď sa teraz na SK odhlásim tak dovtedy kým nedoručím tie formuláre mojej poisťovni budem poistená iba v Rakúsku? Vy ste sa stihli do 8 dní odhlásiť? Ďakujem

Ahoj,neviem ktoru poistovnu mas na Slovensku lebo mne povedali ze si nemozem byt poistena na slovensku ked mam zivnost v rakusku.musela som odovzdat preukaz poistencaaj europsky a dostala som druhy…s tym teraz chodim u nas k doktorovi.mas narok na kompletnu zdravotnu starostlivost…potom si to riesia slov. a rak. poistovna madzi sebou…

Ano, do 8 dni po zalozeni zivnosti mas povinnost sa odhlasit zo sl.zdr.poistovne, ale to neznamena, ze do tych 8 dni musis mat aj E106.To mozes vybavit neskor, nie naraz s odhlasenim.

Ahoj,ja robim pre agenturu Westen z Lucenca…mozem odporucit.robim tam uz 4 roky a som spokojna…dopredu sa neplati nic…az zo zarobku 10%…

tak to ma tam asi zožerú, lebo živnosť mám od 2.11.lenže som to nevedela, lebo to išlo cez agentúru a dali mi to vedieť až teraz. no nič, pôjdem tam a spýtam sa, poistku som si zaplatila aj za november, lebo sa to platí dopredu.

za kazdy odpracovany den co si v rodine sa plati jedno euro,plati sa stvrtrocne…

Pozdravujem xixi a dakujem ti za ten SACHBEZUG.

Ahoj Kati.Prosim ta a mohla by si mi napisat na nich kontakt???Si asi jedna z tisic zien ktore netaja cez aku agenturu pracuju dakujem ti za to veeeeeeelmi pekne.

Ahojte prosim Vas preco tie zeny co opatrujete a mate sa dobre sa nepodelite o agentury co su spolahlive s tymito zenami co este len chcu byt operky???Poradte nam prosim…

Ahoj, nemá tu někdo nabídku pro dvě opatrovatelky, které by se střídaly. Mě je 29, kamarádka ma 45. Obě jsme v němčině mírně pokročilé, obě máme opatrovatelský kurz, řidičský prukaz sk.B. Obě jsme spolehlivé. Já češka dlouhodobě na Slovensku. Prosím, dejte info na mail. Spěchá. Děkujeme

Katka,ja by som ti aj rada poradila,ale ja som išla do Rakúska pred 4 rokmi,to bola situácia úplne iná ako je dnes.To fungovali akože “agentúry” na čierno,jedna pani bola na SK a posielala ženy do AT,tu to už organizovala Slovenka žijúca v AT.Poplatok bol 5000Sk,na tie časy to nebola horibilná suma. Ale s legalizáciou bolo aj po kšeftoch.Takže ja som momentálne bez agentúry.Teraz je legálnych agentúr(nie všetky sú fér) ako húb po daždi,ale opatrovateliek ešte viac. Ale na tomto fóre som sa stretla s viacerými názvami agentúr,pohľadaj,zadaj do googlu a uvidíš. Prajem veľa šťastia

Jarka dakujem pekne ale vies,ak si dam do googlu tak toho vela o nich nevycitam uz som sa sklamala a preto by som potrebovala vediet agentury,ktore vybavili naisto pracu a ty nemas ani kamaratky ktore isli cez nejake slov.agentury???dakujem

Rado sa stalo, aj nabuduce… :slight_smile:

Nie, ecard Ti na SK neuznajú, budeš si musieť platiť v hotovosti.Od dátumu od kt. máš živnosť si musíš zrušiť zdr. poistenie na SK, je protizákonné platiť v dvoch krajinách.
Ked Ti prídu papiere zo SVA, budeš tam mať žiadosť na tlačivio E106. To treba vypísať a zaslať naspäť. Oni Ti pošlú tlačivo E106, kt. potom pošleš na slov. ZP. Oni Ti na základe toho vydajú slov. zdr. kartu EU, s ktorou môžeš potom mať ošetrenie na SK

renatka daj mi na seba mail,ja ti napisem podrobnosti do mailu.ok?

Chcela by som vediet ake papiere treba poslat na akej urovni vediet nemcinu lebo ja zatial ovladam zaklady.Za aky dlhy cas sprostretkuju robotu. Dakujem

Prosim Vas ,pracuje tu niekto v Jome? Ako dlho ste cakali kym vam vybavili zivnost a dostali rodinu -mne povedali ze do mesica…pravda ci to len tak slubuju??? dakujem .