Maťa dakujem ak mi chces pomoct stiahni si DP B z internetu a posli mi to vyplnene pokial ta to nezatazi ja som uz zaplatila dan za rok 2008 zo slovenskej zivnosti ked pridem z Rakuska tak musim podat opravu a doplnir udaje z Rakuska tak ako mi radis si zlata dik Eva
Ako je to prosím s tým prerátaním výšky odvodov podľa skutočného príjmu? A ešte jedna otázka, ktosi mi vravel, že podanie DP v Rakúsku je treba podať aj keď poberáš RP. Platí to tiež keď žiadaš Finanzamt o Diferenzzahlung?
Vie mi niekto povedať dokedy sa podáva DP v Rakúsku. Je rozdiel v termíne, ktorý je na Slovensku t.j. do 31. 3. Počula som totiž že v Rakúsku je to do 30. 4.
ako?Presne ako je to napisane…nebudu to uz odvody z daneho zakladu, ale z tvojich prijmov, kt. si dostala…
ahojte,mam k Vam prosbu,23 marec som otvorila živnosť AT a poslala oznam na SVA o 3 dni som sa vrátila na Slovensko rovno na pohotovosť a pokračujem v liečbe.Mala som isť ihned´ do zdravotnej poisťovni našej oznámiť,že mám živnosť v AT?nemám E-card,preplati naša poisťovňa vykony.Keď mám zaplatený ten mesiac v svojej poisťovni?
ahoj som opatrovateľka nevieš prosím ťa keď som podala daňové u nás treba i v A?Baby tvrdia ze nie pekný deň.
no ak si mala prijem vyssi nez 10 000€, tak ano, ale aj ked si nemala, mozes si ho podat…
Dixi, môžem alebo musím si ho podať ak poberám rodinné prídavky?
Ktosi mi vravel, že podanie DP v Rakúsku je treba podať aj keď poberáš rodinné prídavky. Platí to tiež keď žiadaš Finanzamt o Diferenzzahlung?
Je termín podania DP v Rakúsku zhodný s termínom v Slovenskej republike. Alebo je to neskorší termín?
ja mám info, že je to 30.4.2009, možno som to čítala aj tu, skús čítať skôr
Ahoj, Wilmi, kde si sa stratila? Ak by si sa nasla poradis prosim ako vyplnit to DP v Rakusku, dakujem, Jana
Ahoj Wilma…Aj ja čakám na tvoju radu ohľadom vypĺnenia DP v Rakúsku. Aj mne povedali že nemusím ho podávať.Tak Ťa prosím o radu.Ďakujem.Pali
ahoj, nemusis podavat danove priznanie v Rakusku, ak mas prijem do 10 000eur rocne, ale si bol povinny ho podat na Slovensku, ktore ma cisto informativny charakter
Ahoj, mam zaujem nieco ako zdruzenie.
(Uz sme o tom rozmyslali.)
prave teraz odchadzam.
Vratim sa odva tyzdne 22.aprila 2009.
Mozes zatial napisat.
Ahoj Milka
ahoj, mali by sme si zalozit odbory, aby sme mali nieco v rukach, ked budu s nami zaobchadzat ako s handrami. Zial teraz som mala po troch rokoch taku skusenost a nakoniec som odisla, sice s moralnym vitazstvom, ale bez penazi, agentura mi povedala , ze som mala vydrzat a bez penazi neodist. Ale da sa donekonecna znasat to ich buzerovanie, ked ti povedia, ze oni si to mozu dovolit, lebo maju peniaze? Chcela by som vediet vase nazory, odpiste mi diky
Ahojte, nestratila som sa , len som bola trochu dovolenkovať. Tak k tomu DP v AT. Padávať sa asi nemusí, ale je možné, že niektoré k tomu vyzvu, tak aby bol človek pripravený. Potrebujete k tomu dva formuláre, dajú sa stiahnúť z netu: E1 a E1a
Teraz E1a - to je výpočet
volá sa Beilage zur Einkommensteuererklärung E1 fúr EinzelunternehmerInnen fúr 2008
str.1 adresa v AT a Steuernummer, v kolonke 3 pod tým je ešte č. 59 napísať 756 – to je profesia, a nič viac, str.2 r. 9040 – zarobená suma + poistenie za rok 2008, aj ked ho platí rodina + 98,10 x počet mesiacov odrobených v roku 2008 = hrubý príjem
r. Summe der Erträge – z r. 9040, r. 9225 – poistenie, r. 9230 – 12% paušal , vyrátať z hrubej mzdy, r. Summe der Aufwendungen súčet r. 9225 a 9230, r. 37 – čistý príjem t.z. r. 9040 – r. 9225 – r- 9230 = r. 37, str. 3 r. Laufender Gewinn suma z r. 37 aj r. 49 tá istá suma, str. 4 podpísať, to je všetko, aspoň si myslím :-).
teraz k tomu E1 volá sa Einkommensteuerklärung für 2008 - str.1 osobné üdaje – adresa na SK aj manžela, asi uprostred v kolonke Anzahl napísať 0
strana 2 kolonka 9 - suma konečná po odpočítaní nákladov z r. 37 E1a, to isté do kolonky 330
str.3 nič, str.4- nič,str.5-r.777 sumu z r.330, str.6 nič, str.7 dole podpísať
, to je všetko, aspoň si myslím :-). W.
Ahoj Alena,
to keby urobilo viac dievčat, tak by sa to zmenilo aj z ich strany trochu. Čudujem sa ako zareagovala Agentúra. Ak si tam bola legálne, tak rodina by mala mať tak povediac pridelenú sociálnu pracovníčku, ktorá je nápomocná tak rodine, ako opatrovateľke. Nás už navštívila a pýtala sa na všetko , ešte aj aké máme podmienky na bývanie. Máme na ňu adresu a telefon, keby sme niečo potrebovali. Ja som z prvej rodiny tiež odišla po roku a pol, nemôžem povedať, že mi tam bolo zle, ale nemohla som robiť tak ako som uznala za vhodné a keď to dedo vedel lepšie, podľa neho, tak som odišla. Dcéra mi dodnes vypisuje maily. Mňa vyplatili, ale to že si urobila tento krok sama, je tiež na niečo dobré - naučiť sa vážiť si samu seba, nie za každú cenu trpieť, prajem Ti veľa šťastia. Prepáč, že som ti tykala, ja to nejako automaticky :-), príjemnú Velkú noc. W.
Rodinné ani doplatok k rodinným s DP v AT nemajú níč spoločné!!! W.
Ahoj Antonia.
Tak to je najlepšie sa informovať vo svojej poisťovni. Ja som mala podobný problen, bola som v AT 3m legálne a nemohla som sa dostať k 106, vlastne tak dlho trvalo az mi to z Wiedne poslali. Medzitým som bola na ošstreni na SK. Potom, keď som sa po troch m. mohla odhlasiť, tak mi prišiel šek z SK poisťovne, že mám dlh, vyplatila som ho a dala originál preložený, len voľne do AT. Potom mi prišiel ospravedjnujúci list z SK a vrátili mi peniaze. Takže sa neboj, len máš smolu, že nemáš kompletné dokumenty, lebo odhlásiť by si sa mala podľa zákona do 8 dní. Prajem skoré uzdravenie. A ešte prečítaj si nižšie a nemocenskom poistení v AT, to sa platí zvlášť a po pol roku máš nárok na maródku. W.
Ďakujem Wilmi. Dufam že dovolenka ti vyšla. Ahoj