Ahojte, rada by vedela o PN niečo.Ja mám živnosť od júla, takže ešte nie som pol roka oficálne v Rakúsku.To znamená, že by som nedostala ešte nič za PN.Nevie niekto z Vás mi poradiť,alebo kde je o tom písané?Zial chorobu si nevyberáme sami.Dakujem
Prajem pekný deň,chcem vedieť aké sú podmienky pre prácu opatrovateľky.Som z Košíc a som dôchodkyňa. Nemám kurz pre opatrovateľky, mám základy z angličtiny.
Čo s tým…
S pozdravom maja
ahojte,je este sice skoro sa pytat na danove priznanie v rakusku,pracujem prvy rok so zivnostou ako opatrovatelka,a neviem ci sa k prijmu pripocitava aj strava,aj cesta?budem vdacna za radu
Ahojte, môžem Vás niekoho poprosiť číslo na Anette Fischer?Dakujem Gitka
ahoj gitka.na predoslej strane som ti napisala cislo na nu.
Ženy dávajte si pozor na pochybných ludí a agentúry…Musia mať povolenie od ústredia na sprostredkovanie práce za úhradu…Nech neprídete o balik penazí…Všetko sa dá pekne zistiť aj na internete, ak ste v tom troska zbehlí…
len nechod cez agenturu ATENA!!!Nie sú dobrí.
Ahojte, ja by som sa vas chcela opytat o, ci niekto nevie číslo na Anete Fischer. A k niekto pozna číslo, pošlite mi ho prosím e- mailom gitla0407@azet.sk. Vdaka vopred
nie je to celkom tak ako píšeš - povolenie musia mať len agentúry, sprostredkovávajúce PRÁCU = zamestnanie = závislá pracovná činnosť - v prípade opatrovania na živnosť ti nesprostredkúvajú zamestnanie ale zakázku
Ahoj,tie pohovory boli pred 2 rokmi a odvtedy robím cez Hilfswerk, ozvali sa rýchlo. Telef. pohovor bol cez Jomu.
Ja som sa NJ učila dlho, ale povedala by som, že neintenzívne, lebo na SŠ bola veľmi zlá úroveň výuky NJ. Pomohol mi kurz v jazykovej škole, ale najlepšie je, keď môžeš s niekým priamo komunikovať, ke´d si v tom prostredí.
Caute baby. Ja sa pokusam dostat do rakuska uz druhy mesiac ako opatrovatelka, a zatial sa mi to nepodarilo. Kazdej agenture som zaplatila registracny poplatok, a viac sa neozvali, alebo mi poslu ponuku, ze odchod dnes o polnoci. Nemozu to poslat skor? Je to agentura ATENA, takychto ponuk mi dali uz kopu, ale ked sa tam aj pokusam dovolat, tak nikto nebere. Preto Vas prosim poradte mi dajakeho cloveka ktory ma tam dostane. A agentura ARIOS vam ponukne za robotu iba 39eur. Co ked si prepocitate tak prvy turnus robite ako charitativny pracovnik.
Caute vsetci. Viete mi niekto poradit nejaku agenturu, ktora by mi pomohla dostat pracu v Rakusku ako opatrovatelka? Zatial som skusala asi sest, zaplatila registracne poplatky, a nic. Peniaze maju, aj dokumenty a vobec nic nerobia. Arios mi dokonca ponukla 39eur, a po prepocitani a zaplateni sprostredkovatelskeho poplatku by som bola prvy mesiac ako charitativny pracovnik. Atena posiela ponuky, ale nedviha telefony. Prosim poznate niekto niekoho kto mi pomoze sa zamestnat?
Ahojte. Vie mi niekto poradiť ohadom možnosti pripojiť sa na Internet v Rakúsku?Kde zakúpiť štartovaciu kartu ako dobíjať a pod. Dakujem
Robim si kurz nemeckeho jazyka pre opatovateľky.Končiť budeme v januari. Nemám opatrovateľsky kurz, ale ak budem mať priležitosť spravím si ho. Mám však pozitývny vsťah k ľudom celkom. Ešte stále som zamestnana ako poštárka.Bohužiaľ už nevládzem vlačiť tú tažku poštu.Preto som sa rozhodla,že skusim aj inu pracu. Toto by sa mi páčilo.Preto vas prosim o pomoc pri zhanani prace. DAKUJEM
Ahoj, skús toto, vyberajú opatrovateľky pre Hilfswerk, berú tuším 50 eur za sprostredkovanie a potom za každý odrobený týždeň 10 eur. Peniaze berú všetky ag., ak máš odvahu skús to bez ag.
Kontakt na nich:
V prípade záujmu o prácu opatrovateľky nás môžete kontaktovať mailom na adrese: personal@dyn-bs.sk
alebo na nižšie uvedených kontaktoch v pracovných dňoch v čase od 9:00 do 17:00 hod.
Kontakt BEST CARE
Pretiosus, k.s.
Ventúrska 16, 811 01 Bratislava
Tel.: +421 2/ 546 50 534
Fax: +421 2/ 546 50 536
E-mail: personal@dyn-bs.sk
web: www.bestcare.sk
Pozitívny vztah k ludom nestačí,pracovat v Rak.možeš len so živnostou a na to musíš mat potrebné dokumenty,čiže opatrovat.kurz a pod.Pre tie čo hladaju nejaké agentury:pozrite si diskusiu nižšie,tam je kopu kontaktov.
Jana, ale poradila si tú najhoršiu cestu ako sa kontaktovať s Hilfswerkom. Priamo v centrále vo Viedni je slovensky hovoriaci personál, takéto sprostredkovanie cez niekoho len ťahá záujemcom z vrecka peniaze. Nehovoriac o tom, že je to aj pomalšie. A v prípade nedostatočnej znalosti nemčiny to aj tak nepomôže.
dobry den.robi z vas volakto u ag.guter engel?
aky su?
Nevedela som, že je aj táto možnosť.
ahojte mohol by mi niekto poradit ako zacat vybavovat robotu v rakusku a poradit nejaku agenturu v BA.stratila som pracu a chcela by som pracovat ako opatrovatelka v rakusku.za odpovede velmi pekne dakujem.