ahoj Ildiko ja robim cez agenturu Engel a som spokojna zatial.
Dobry den chcela by som sa spytat ako je to s materskou v rakusku a na co vsetko ma zena narok z rakuska pri narodeni dietatka.Co vsetko potrebujem na to aby som matersku dostala ako dlho trva a kolko je materska v rakusku.Dakujem
Ako to čitam,je mi Ta luto,netreba sa bát vymenit rodinu.Ja idem na nové miesto bud.týžden,chceš ist so mnou ako striedačka?Potrebujem ale babu len s DOBROU NEMCINOU!vyzerá to dobré miesto,bez agent.
to bolo pre Wandu
Dobrý deň prajem
týmto by som chcela poprosiť o radu. V rakúsku pracujem od mája tohto roka a preto sa ešte neviem dobre orientovať s vecami súvisiacimi so živnosťou. Z SVA som dostala dopis v ktorom ma vyzývajú ,aby som si urýchlene vybrala Vorsorgenkasse , pretože doposiaľ som bola od danej povinnosti , ako novo podnikateľ oslobodená. Chcem sa preto niekoho spýtať ako v takomto prípade mám postupovať.za pomoc vopred ďakujem
Ahojte baby, je niektorá z vas v AT cez agenturu LWORK a mate s nou nejake skusenosti, dakujem za odpovede…
vyber si z tých, ktorých zoznam si dostala s prihláškou, ak si nevyberieš, oni ti pridelia
Anavi si zlatá držím prsty s tou rodinou a prajem vela šťastia máš dobré srdce. Pekný deň
Materská by mala byť 8 týždňov pred a 8 týždňov po pôrode potom by mal byť nejaký príspevok ktorý je podľa toho ako dlho sa rozhodneš s dieťaťom zostať doma, neviem to ale celkom na 100%. Moc by to zaujímalo aj mňa, lebo to každý hovorí inak. napr., že by bolo treba navštevovať gynekológa v AT alebo dokonca aj rodiť, niekde som čítala že životné záujmy dieťaťa by mali byť v AT teda tu by sme asi museli zostať žiť, inak nie je nárok, nejaká pani tu písala že dostáva-iba dodala všetko preložené z SK tak fakt netuším ani ja… keby si niečo zistila alebo ja môžme na mail…
nejak mi neukázalo mail…
tak potom takto: luccka2112@azet.sk
Má niekto skúsenosť s agentúrou AMWeber z Bytče?Majú peknú webovú stránku na ktorej som si vypísala dotazník,ale zatiaľ sa mi nikto neozval.
vera - upresňujem - VUB dá, ale len ak máš PRACOVNÝ pomer v zahraničí, na zahraničnú živnosť nie - treba sa opýtať aj inde
Hladaj si novu rodinu,nie je nic horsie, ako robit pod stresom,vdacnych je dost.Neboj a skus.
ahoj,keď vtáčka lapajú pekne mu spievajú…- preštudovala si si pozorne ich podmienky?Veď ti budú KaŽDÝ mesiac odoberať 8% z platu okrem sprostredkovateľského,ktorý im dáš na dvakrát v celkovej sume 400 Eur… dnes máš pacienta za65 ale zajtra môžeš mať iného za 50 Eur. Dobre si to premysli. “len v dobrom”
Ahoj, od januára 2010 by som chcela ísť opatrovať starých ľudí do Rakúska nemám veľké skúsenosti ale chcem prácu. Opatrovala som otecka s rakovinou bolo to ťažké ale chcem pomôcť sebe aj druhým. Aké mám šance keď nemám opatrovateľský kurz a nemčina u mňa je dosť slabá ba až žiadna. Rada sa naučím.
Pred 2 mesiacmi som si začala vybavovať opatrovanie v Rakúsku, ale zatiaľ ešte nič, vedel by mi niekto poradiť? Išla by som aj cez Vianočné sviatky.
p. bobal je seriozny vlastna skusenost
ja robim cez tuto agenturu ale platim len tych 8% nič viac som neplatila žiadny sprostredkovatelsky poplatok.Viem je to dost ale v každej agenture sa niečo plati a ked si to zrataš vychadza to velmi podobne akurat že tu to maš rozdelene nedavaš to naraz.
pani julia,a aj viete hned najst serioznu rodinu,ja som pracovala v nemecku,ale teraz mi babka zomrela,takze hladam si velmi surne rodinu,mam 25 rokov,opatrovatelsky kurz,a od praci sa nebojim,ak by ste vedely nieco,alebo ako pisete ze chcete si tiez zalozit zdruzenie,prosim vas potom staci aj jedna sms,moje tel cislo je 0915416084.kovacova diana