Prihlasila ma agentura a ja neviem aku adresu uviedla na žiadosti.Budem dufat že je to slovenska adresa.Dakujem za ochotu.
Ked si cez agenturu,tak podpisuješ papiere,kde maš:ake domace prace maš robit,tak isto to je aj v zmluve s rodinou.Všeobecne-odtial-potial,upracem priestory,v ktorych sa zdržiavame,prílišná aktivita sa neopláca.
Ahojte. Opatrujem v prvom bc. a nikoho tu nepoznám. ozvite sa niekto kto je blízko mňa. Je mi tu samému smutno.
dakujem za informaciu
Materská sa dostáva 8 týždňov pred a 8 po pôrode, o to si požiadaš na SVA, dajú ti formulár na Kindergeld. Po pôrode si dáš všetko preložiť do NJ,samozrejme aj rodný list a doložíš všetky doklady na Finanzamt, kde Ti schvália rodinné prídavky na dieťa, keď Ti príde rozhodnutie o schválení RP, kontaktuješ SVA a oni Ti budú vyplácať KinderBetreungsGeld, vyberá sa z troch modulov, 18, 24 a 36 mesiacov, podľa toho je aj výška KBG. Pri 18m cca 800 Eur, 24 cca 700 Eur a 36 tuším 450, k tomu máš prídavky 110 Eur. Musíš si ale ďalej platiť SVA kvartálne, ak som pomohla, som rada. Ak niečo, kľudne píš mail
Ahojte!Poradi mi niekto ako to je s materskou dovolenkou ak pracujem ako opatrovatelka v rakusku?Teda aby som bola presnejsia v rakusku pracujem 4roky z toho posledny rok a pol legalne.Chcem sa spytat ako a kde poziadet potom o prispevok na matersku a ci mam vobec narok.Dakujem!
nárok máš, ale stále aj cez MD musíš platiť SV, opýtaj sa na Sprechtagu alebo rovno na SV- tam, kde si, musíš potom predložiť našu tehotenskú knižku, pár dokladov vypísať- ale dá sa to zvládnuť aE sú X-krát vyšie za MD ako u nás
ahojte,poculi ste niekto o takom niecom ako ODLUCNE OD RODINY A DETI?udajne sa vyplaca aj take nieco.ak by niekto o tom vedel napiste prosim.vopred dakujem
Ahojte, poradili by ste mi neaku spolahlivu agenturu pre Rakusko? Ovladam perfektne NJ, mam opatrovatelsky kurz. Dakujem.
Dostalo sa mi do rúk upozornenie pre opatrovateľky. Týka sa doplácania po 3-och rokoch živnosti. Nie je to malá čiastka. Na môj dotaz mi bolo odpovedané, že to nie je pravda a nemáme podávať žiadne daňové priznanie, nakoľko sme 3 roky oslobodené od daní. Zaslaním DP nám bude pridelené daň. číslo a tým pre nás už vyplývajú aj ostatné povinnosti živnostníka, vraj tým ideme sami proti sebe. Má niektorá o tom informácie, čo som tu čítala sú tu aj ženy, ktoré sa v tých zákonoch vedia zorientovať.
Nie je pravda, ze sme oslobodeni na 3 roky od dane…ano, pokial prijem nebude vyssi ako 11000€. Ake ostatne povinnosti zivnostnika mas na mysli? Ak myslis Umsatzsteuer, tak na to nemame dostatocne vysoke prijmy…
Je tu nejaká opatrovateľka, ktorá pracuje v blízkosti Mariazellu???Chystám sa tam prvýkrát vo štrvtok…ďakujem:)
Ja som v Lilienfelde…je to ten smer, striedam tiež vo štvrtok, odkiaľ ideš ?
Pridám sa ku xixi - neviem, čo mal na mysli ten, od koho máš informácie - ale živnostníkom si od získania živnostenského listu, s tým sú samozrejme spojené určité povinnosti, ale tie podanie DP neovplyvňuje - FA nemôžeš obísť - ohlásiť sa mu je rovnaká povinosť ako poistenie, len z tým rozdielom, že nie vždy automaticky príde Fragebogen ako materiály z SVA. Ak mal informátor na mysli to, že ak nepodáš DP nemusíš doplácať poistné - na túto tému sa dá veľa diskutovať - je k tomu jedno stanovisko právnika z SVA a z toho je jasné , že je to lotéria - v každom prípade odporúča mať na účte rezervu pre prípad, že ťa FA vyzve na podanie DP v zákonnej 7-ročnej lehote, prípadne budeš musieť z nejakého dôvodu preukazovať príjem SVA - samozrejme mám na mysli tie, čo chcú opatrovať viac ako 3 roky - no a výška odvodov je priamo úmerná dôchodku
ja idem v stredu v noci zo žarnovice…
je niektorá opatrovaľka v Haibachu, 4083?
pardon opatrovateľka
Janka ja mám zase také info že i keď do 3rokov nepodáme DP V A po 3rokoch dostane každá doplácať dosť vysokú čiastku lebo teraz platíme len najn.sumu do SVA takže je asi lepšie dobrovolne podať DP potom nám hneď pošlú vypočítajú inú platbu do SVA a je šanca že ti to rodina zaplatí priebežne teda ak ti platí odvody lebo po 3rokoch už nemusí byť ani jedna z nás v povodnej rodine
Nie, nie som zo Surian.
pozna niekto agenturu A.B.O ?