Opatrovateľky v Rakúsku

ag. vie vytelefonovat či to poslali,kde to poslali a ak nie,že čo je stým.platíte si ag.tak si žiadajte aj starostlivost o vaše problémy.nech riešia.ak sú neschpný,tak vymenit za inú!!!

Chcela by som tiež skusiť ako opatrovateľka,kurz ČK mám,nemčina základy ale stále sa učím mám strach z pohovoru a neviem sa rozhodnúť do ktorej arentúry zavolať, poradíte mi niekto ? Vopred ďakujem

Ahojte , sviatky som v AT a potesi mma ak ozve niekto kto pracuje v Grazi cast Gosting.

Ako chceš potom pracovať v At. ked tu máš ísť na pohovori kde ešte si povieš aj po slovensky. a na pohovory sa nahlás do viac ag. aspon sa ostrielaš a zistíš aako to chodí.

asi je to podľa okresov - ja mám živnosť na bielom papieri,vybavovala som si sama, ale z SVA ti už prišlo dúfam niečo - ale môžete sa opýtať na živnostenskom, kde to a komu poslali, aj či vôbec na tvoje meno je - ale najjednoduchšie sa to dá na stránke WKO podľa mena zistiť tam klikneš na úvodnej stránke na firmy od A po Z a tvoje meno zadáš a nájdeš aj kde máš prevádzku, či na adrese agentúry…

presne - nagoogluješ - WKO at - objaví sa úvodná stránka komory a na nej vpravo hore klikneš na Firmen A-Z na stránke čo sa objaví dáš do - Suchbegriff - tvoje meno a priezvisko - bez mäkčeňov, dĺžňov a klikneš - suchen - a ak ti živnosť vybavili objavíš sa tam aj s adresou, na ktorej ju máš prihlásenú - viac polopate už neviem

môžeš robiť kolko chceš,len ked ti príde šek na dane z rak.tak ťa chuť prejde.

Anka a miesto posobenia mas na adrese rodiny alebo na adrese agentury? Ak agentury, tak ju dostali urcite oni.Ak na adrese rodiny, tak by si ju dostala priamo ty.

myslím xixi že to je otázka vyššieho levelu, na ktorú nám Anka nebude vedieť odpovedať - ale svoje meno a priezvisko pozná a tam by mala začať, ako som napísala vyššie - alebo nech dá niekde kontakt, keď tu nechce meno zverejniť a nájdeme jej to - alebo by možno stačilo napísať názov agentúry a ženy, ktoré cez ňu majú miesta by sa ozvali

Vie mi niekto poradit?Mám problém s E106.S E106 som bola na zdr.poisťovni.Odovzdala som starý preukaz a vystavili mi nový.Po týždni mi došlo zo zdr.poistovne,oznámenie o ukončení platnosti nárokového formulára E106.Píše sa"Na základe dokladu fornulára E108,ktorý nám bol doručený Vašou zdr.poisťovňou v inom členskom štáte EU,Vám oznamujeme,že Váš formulár E106vydaný Vašou zdr.poisťovňou v inom členskomštáte,na základe ktorého ste mali nárok na plnú zdrav.starostlivosť v SR bol dňom ukončený. Preukaz poistenca verejného zdravotného poistenia poisteného v zahraničí s označením EU s platnosťou od 2.10.2009 do 1.10.2010je od 1.9.2009neplatný a nemôžete ho nadalej používať pri čerpaní zdr.starostlivosti v SR.Preto Vás žiadame o vrátenie preukazu poistenca EU,alebo o predloženie nového nárokového formulára E106,ak ste nadalej zamestnaný v inom členskom štáte EU.Neviem kto pochybil,či SVA alebo agentúra.Niekto ma odhlásil,agentúra tam volala,povedali že napravia chybu a SVA mi okamžite zašle druhý formulár.Čakám už tretí mesiac a nič sa nedeje.Agentúra že vraj tam zase volali,povedali im,že môj formulár poslali na adresu kde som naposledy bola nahlásená.Pacient mi zomrel,nemá kto asi prevziať poštu v Rakusku,ale volala som aj dcére,vravela,že žiadna pošta tam nebola na moje meno.Nemám sa ako dostať k tomu formuláru.SVA sa stále niečo vyhovárajú.Súúúrne potrebujemísť k lekárovi,aj na prehliadku,pomaly koniec roka a ja nemám sa čím preukázať u lekára.Bez preukazu ma neošetrí.Som zúfala,už neviem čo dalej.Agentúra mi povedala,že nič viac pre mňa nemôžu urobiť,len im oznámiť a posúriť to.Ale už je to skoro 3mesiace a ja stále nemám tu E106.Prosííím poradte,ak niekto vie ako dalej.Dakujem

Nemyslim, ze je to otazka vyssieho levelu, bude to hned vediet, ak si spomenie, kto jej napr. poslal clensku karticku WKO a sek na zaplatenie clenstva. Ak by mala zivnost nahlasenu na adresu AG, tak ta karticka by bola adresovana AG, a ta by jej to preposlala, ale ak jej ta karticka prisla priamo na adresu rodiny, tak zivnost je na 100% vedena na adresu rodiny.Pekny den a prijemne sviatky vsetkym prajem…Xixi

Pokiaľ už nepracujete v AT a máte pozastavenú, či zrušenú živnosť a máte o tom doklad, musia Vám na SK v zdravotnej poisťovni vystaviť nový slovenský zdravotný preukaz, platný až do doby, keď si znovu spustíte živnosť.Od doby, keď Vám bola pozastavená/zrušená živnosť musíte si platiť na SK zdravotnú poisťovňu. Skúste si to na SK doplatiť, vysvetlite, že ste nevedeli o tom, že Vám živnosť v AT bola pozastavená/zrušená. Nechápem, kto Vám tento úkon previedol, ak ste neudelila plnú moc.
Ak ešte pracujete v AT, požiadajte, aby Vám vystavili novú e card - platnú. Pošlite na SVA - najlepšie fax - s vysvetlením Vášho problému a najlepšie aj ako prílohu nový formulár E 106 s vyhlásením, že nemáte platnú e card a na SK zdr. preukaz.
Formulár E 106 si môžete stiahnuť z internetu, www.bmf.gv.at ( Formulare)

Prosim vas zeny poradte mi! Ako sa v rakusku vybavuje zivnost? Pracovala som ako opatrovatelka v Nemecku a mam slovensku zivnost… ale ta mi bude v rakusku pravdepodobne na figu vsak? Nejdem von cez ziadnu agenturu a sama si neviem poradit… prosim ak mi niekto viete poradit tak mi pls napiste na JaEmina@azet.sk DAKUJEM!!!

ahoj, ja chodím cez ABO, co chceš vediet?

Prosím Vás môže mi niekto poradiť? Keď začnem pracovať v AT, či si môžem uvádzať trvalý pobyt, ktorý mám na Slovensku. Tento by slúžil pre akúkoľvek korešpodenciu z AT. Týmto by som sa chcela vyhnúť situáciám,aby mi pošta z rakúskych úradov nechodila napr. do rodiny opatrovaného.Je to vôbec možné? Ďakujem za odpoveď.

idem prvýkrát do Ostermiething v utorok 22.12. na dva týždne. Ak tu niektorá pracujete ozvite sa.mobil:0905761950.

ahoj!

pozri na stranky agentury gutbetreut.at jedna znama sla cez nich a ti jej so vsetkym pomohli. najdes tam vsak aj linky co a ako a kde:)

eva

Milá Mirka vzhľadom na to, že po prečítaní týchto zopár riadkov som sa stretla s rôznymi názormi-aj takými, že už dlhšie nereagujete na príspevky, ktoré su tu, by som chcela vedieť, či to aktuálne je alebo nie. dakujem

je niektora z vas pri Bludenz, konkretne v Nuziders…som tu prvykrat

Ahoj! Volam sa Martina. chcela by som sa spytat ja si tiez robim opatrovatelsky kurz, ze aka je dobra agentura , na ktoru sa mozem spoliahnut. lebo chcela by som vycestovat, niekedy po novom roku. Ďakujem.