ked nevyplatí ked je tam cez ag,a oficiálne tak to by som chcel vidiet.to ste zase len niekde počula.alebo je neschopná ag.rodina dostáva peniaze od štátu na opatrovanie,keby nevyplatili opatrovatelku stačí jeden tel.a rodina dostane takú pokutu,že radšej všetko vyplatí.ak majú živnost,nemajú sa čoho bát.koli tomuto je dobré byt cez ag.-nie cez hocikoho kto sa volá ag.len vy si musíte vediet vybrat a nie len rátat kde sa kolko platí,ale zistit si čo urobí pre vás ag.,pri akomkolvek probléme!!!
kde bývate?
No ty musis byt urcite ag.alebo pomahas nejakej.Ja zase poznam stav ked zomrel pacient a dalsej rodiny sa ta dotycna nedockala od ag.A vies preco?Lebo uz poplatky boli zaplatene tak bolo treba uplne novu OP zamestanat aby zase zacvakala.Nie je to take lahke ako tu pisete aj medzi agenturami.Druha vec su ag.co akoze vsetko za vas urobia aj odvody zaplatia.Ale…nie vzdy a nie v spravnom termine.Alebo mozno aj vobec nie…aj to sa uz stalo a Op o tom vobec nevedela.Stava sa to bohuzial.Nehovorim su aj seriozne a cestne agentury len nie vsetky vedia ci toto cez ktoru idu pracovat je ona.Takze je to na kazdej ze ako sa rozhodne a potom aj ako dopadne.Aj tie agentury o ktorych tu nejaka pisala ze uz robi 7 rokov a zeby nemenila pre jednu vyhovuje a druhej nemusi tak ako aj agentura nie je s kazdou Op spokojna a podla toho im aj potom dava rodinu.Aj podla sympatii apod.jaj jaj o tom by sa dalo vela pisat ako to niekde funguje. Chcela som len trosku prispiet aj inym nazorom lebo aj toto sa stava len o tom nechce velmi nikto pisat.
nie som agentúra,ale to nie je doležité nakolko vám ani nenúkam tú alebo inú.každá z vás je živnostníčka-vy platíte ag-vy si vyberte-,už by konečne mohli ostat na trhu len ozajstné agentúry.x-krát sa tu písalo,neplatit nič dopredu.treba íst cez takú kde platite percentá z každého turnusu,aj živnost si vyplatíte osobne a na čas,ak náhodou nerobíte-necvakáte.agentúra vie vyriešit každý váš problém,len musí chciet.ked majú peniažky dopredu,tak to sa už potom naozaj nikomu nechce.
v LC sú aj agent. kde platíš 9 a v dalšej len 7percent.a sú dobré
neozvali?tak šup do druhej,ved je ich tam dost a dobrých
nie je to vela,hlavne ked nerobíš necvakáš.a je tam ag.čo bere 7percent,tá je o.k
konečne múdro rozmýšlajúca osoba,čo pochopila podstatu
Chodím von od apríla chcem sa informovať ako je to s volnom.Vraj máme nárok na 2 hod.voľna,ale nie každá rodina to akceptuje vie niekto bližšie poradiť?
zapojím sa do debaty - sú agentúry, kde vás ročný poplatok vyjde tak okolo troch stoviek, ale máte o miesto postarané, aj o sevis okolo živnosti - neviem aké percentá mal pisateľ príspevku z 14.38 na mysli, ale ak by to malo byť tak 8-1O percent, zdá sa mi to priveľa - povedzme pri 5O na deň x 13 turnusov je to 728 až 91O ročne a to si ešte niektoré strhávajú aj z príspevku na poistné a cestu čo je povedzme 2400 za rok a z toho tie percentá 192 až 24O - čiže spolu 920 až 115O - to robí viac ako jeden turnus na agentúru - no to už neviem čo za služby by mi agentúra za to mala poskytovať, hádam len také, čo si sama vymyslí alebo nadhodnotí ich cenu.
tieto praktiky ma zavedene Turcanova z Connektu BB.Vybera sice iba tzv. jednorazovy poplatok a prave preto sa snazi opatrovateliek, co zaplatili sikovne zbavit, aby mala robotu pre nove obete, ktore jej zasa zaplatia.
nárok máš na to, čo máš v zmluve, nárok na voľno nie je určený žiadnym zákonom - ten je stanovený len v prípade zamestnanca
treba im urobit reklamu,nech sa už nikto nedá nachytat,nemajú tu čo robit
áno to je chyba,každá stále len rátate a preratúvate,treba si preklepnút agentúru a potom platit,už by mohol vzniknút zoznam serioz.agentúr
Z Turcanovou pokoj !!!Je to potvora.
ak to bolo pre mňa s tým rátaním - samozrejme, že každá ráta, najmä ak má rodinu, kde sa za tie peniaze tých 14 dní poriadne nazvŕta. A do zoznamu agentúr by som prispela - za tie roky opatrovania a zbierania informácií ich mám už poriadnu zásobu
Pre Terezu, vôbec nemáš pravdu, lebo v každej zmluve stojí, že máš narok na dve hodiny denne volna. Ja som to riešila napr. tak, že povedala som synovi mojej babky,že nemusím mať to volno, ale nech mi priplatí 100E, lutujem že som nepovedala, že chcem 10E na deň,ale aspoň tolko a chodím do obchodu na nákup každý deň a tá prechádzka mi stačí tak len tolko podla zákona musí mať opatrovatelka tie dve hodiny aked sa nevie dohodnúť tak to je každého vec.
tak tu kaloska ten zákon uveď, podľa ktorého to je tak, ako tvrdíš ! a taká do neba volajúca hlúposť, že v každej zmluve stojí - vieš koľko tých zmlúv je v Rakúsku ? a každá môže byť iná, lebo jej obsah nestanovuje zákon, len sa doporučuje v niektorých materiáloch, čo by mala obsahovať - a čo živnostník, to môže byť zmluva úplne iná. Či aj meno tam máme mať podľa nejakého predpisu zjednotené ?
Prosim vas,ktoré sa vyznáte v papieroch,poradte mi.Z predchádzajuceho miesta z Finanzamtu mi prišli papiere,a teraz som na novom mieste a znovu mi došli:nie je mi jasné,čo im tam treba poslat,čo od nás potrebuju.Za odpoved dakujem
vypisovat svoje bludy a prezentovat ich tu ako dogmy.Je to vecou dohody medzi oboma stranami.Ak by sa Rakusania aspon z casti drzali svojej legislativy tak, ako ju dodrziavame my, inak by to vyzeralo.Vztah medzi dvoma subjektami nie je len pracovno-pravny, ale aj ludsky a asertivny.Miesto vypisovania toho, co vsetky davno vieme, radsej zeny povzbud, ze za svoje prava musia bojovat a nie si tu stale melies trapnu obohratu platnu.