Opatrovateľky v Rakúsku

ahoj k tomu aby si mohla robit opatrovatelku ti treba len kusok odvahy.

Ahojte, chcem sa len opytat ci niektora nemate skusenosti s touto agenturou z BB: http://www.atena-sk.eu/… ta ich stranka vyzera celkom dobre, len ci budu aj rozumni, ochotni nam aj pomoct a nie len hrabave slepice.ak ano, napiste mi prosim na majl katika.o@azet.sk, dakujem, katka

opatr.kurz+dobrá nemčina a nie je problém

Vážená pani Viera,prečítala som si vašu odpoveď v tejto rubrike.Som jedna z tých žien,ktoré sa chcú stať opatrovateľkou starších ľudí v Rakúsku,alebo Nemecku.Mám 37 rokov a som z Krompách.Keď so prišla v apríli tohto roku o zamestnanie,začala som premýšľať o tejto profesii.Ostali sme bez peňazí a môj manžel tiež bez práce.Poprosila som Urad práce o opatrovateľský kurz a o kurz nemeckého jazyka,ale nevyhoveli mi,ani za 5 mesiacov som sa nedočkala.Mala som kopu času ,ale nie peniaze na zaplatenie si opatrovateľského kurzu 400eur.Pomaly som sa začala učiť po nemecky sama,pretože som nemala inú možnosť.Zároveň som sa starala o svoju matku,ktorá mala cukrovku,ischemickú chorobu srdca,vysoký tlak a ešte tomu aj Alzhaimera.Môj svokor mal zlomenú nohu,z ktorej vznikla trombóza.Mala som toho dosť,ale stále som sa pripravovala na prácu v zahraničí,aj keď mi Urad práce nepomohol.Vedela som ,že sa mi to nepodarí.Mám priateľky,ktoré pracujú v Rakúsku a v Nemecku ako opatrovateľky už celé roky,no ani ony mi nevedia pomôcť.Ony sa tam dostali bez kurzov a bez nemčiny,dnes sú tam ako doma.Volala som do agentúr,ale všetci chcú plynulú nemčinu a opatrovateľský kurz,bohužiaľ chcem si ho spraviť,ale nemám na to.Nemčinu sa učím priamo u nemeckej občianky,ktorá sa k nám vydala.Viete,ak by som si privyrobila nejaké peniaze,kurz by som si spravila.CHcem Vám iba povedať pani Viera,že mám pre toto povolanie trpezlivosť,len sa neviem posunúť ďalej.Myslím si,že to nikdy nedokážem.CHcela som sa s Vami podeliť o moje pocity a nehnevajte sa na mňa,že som si vyliala srdce.Ak by ste vedeli onejakej práci,dali by ste mi vedieť?0903421098

v LC sú dobré agentúry

aj tie čo sa vonku dostali pred rokmi bez nemčiny,teraz by už v ag.neuspeli.vtedy sa to dalo.teraz nie.je velká konkurencia žien,rakúšania majú viac nárokov ako kedysi.nič iné vám neostáva ako sa učit,bud sama alebo kurz a potom to možte riešit.

ťa aj poriadne oberú o zárobok - nevravím že všetky ale niektoré ti dajú 61 hrubého - z toho si hradíš poistné,cestu, im 8 či 9 percent z toho hrubého zárobku z každého turnusu, doprava je ich, neviem či nestrhávajú aj na účtovníčku - čo ti zostane ?

radšej 8 z každého turnusu,nerobím-neplatím,ako vyplatit 700do predu a ked nemáš rodinu tak máš smolu.ajtak je to o prístupe.radšej 8,ale solídny prístup.

49 čisté zrejme podla stavu ak si opatr.,sestry majú viac,ale tažší stav

poradte či berú aj mužov?aj nejakú konkrétnu.

nezavádzaj-cestu prepláca rodina,to neplatíš z denného zárobku!!!

ahoj.stretol sa uz niekto z Vas s tymto problemom:mam rok zivnost v Rakusku, nie som v agenture,platim si zakladne poplatky.nedavno som mala uraz,po ktorom som lezala 2 mesiace v nemocnici v Rakusku,mala som operovanu chrbticu a nohy.nedostavam ziadne peniaze, chcem sa opytat ci mam narok na vyplatenie marodky?momentalne som bez akehokolvek prijmu penazi. ak niekto nieco viete,tak mi prosim Vas poradte,na koho sa mam obratit? velmi pekne dakujem vopred

ak si neplatila tzv.zusatzversicherung tak nedostanes ziadnu marodku ja to tak viem musis zit s usetrenych penazi mali by sme si platit to pripoistenie ale aj tak to nie je vela penazi

ahoj,potrebujete iba prelozenz papier zo strednej a to iste potrbuje aj vas druhy syn a opytajte sa na financamte co este potrebuje po preruseni studia

podla toho ake papiere to su ak ste na novom mieste tak treba odoslat na stary finanzamt meldezetel s odhlasenim zo starej adresy a novy s prihlasenim na novej adrese a este si treba precitat ci od vas nieco nepotrebuju

ahoj, nemas narok na marodku ked si si neplatila este pripoistenie pol roka pred marodkou po13,50kazdy mesiac na sva v rakusku

Ak si platila minimálne 6 mesiacov príspevok na zdravotné poistenie vo výške 14 mesiacov mesačne máš nárok cca 1OE/deň. Inú možnosť nepoznám

by dobre, ak si to mala pracovný úraz , ktorý si si nezapríčinila sama, skúsiť či by nejaké odškodnenie nemohlo byť cez Unfallversicherung, alebo sú takí právnici, čo neplatíš ak ťa niekto napríklad na prechode zrazí a vymôžu ti odškodnenie od toho, kto to zapríčinil

Ahojte. Kto každý je povinný podať Daňové priznanie v Rakúsku??? A do kedy ho treba podať??? Ďakujem

Ak myslíš opatrovateľky tak tie s ČISTÝM príjmom za rok 2009 nad 11 000 EUR. Anak všetci tí, čo majú iné príjmy, podliehajúce dani z príjmu v zmysle rakúskeho Einkommensteuergesetz-u.