Opatrovateľky v Rakúsku

Milá Wilma…
Chcem Ťa poprosiť o radu… V oktobri 2008 som v AT žiadal o rodič. príspevok a prídavky na deti, nakoľko na Slovensku nam boli pozastavené z dôvodu že manželka hneď po vysokej škole nastúpila na maters. dovolenku a ešte nepracovala. Museli sa tiež prepoistiť tak ako ja. problém je v tom, že do dnes nám neprišlo vyrozumenie z AT. Aj mne sa bude vyplácať až po roku od podania žiadosti? Ďakujem za odpoveď…Palito

Ahoj Wilma si aj niekde inde na nete ako tu ?, rad by som ziskal pár dobrých rád
dakujem

Ahoj…

prosim Vas,kde najdem stranku…o Nasich pravach (napr. pracovny cas…tych 11 hodin a to s volnom?)…potrebujem to ukazat mojej rodine:)…keby to bola nemecka stranka…tak super…diiik

Napiste mi prosim na mail ja na tuto stranku nechodievam…dakujem

ahoj elenka,ak budes byvat s dietatom na slovensku tak mas narok na matersku na slovensku len ak si platis soc.poistenie min. 270 dni.tato uhrna doba poistenia sa ti vsak ale zaratava aj so soc.poistenia v rakusku,takze matersku na slovensku dostanes.nariadenie o uplatňovaní systémov sociálneho zabezpecenia medzi statmi EU upravuje nariadenie č. 1408/71.citaj od cl. 18.zakon najdes tak ze to cislo das do googlu.v kazdom pripade pred odchodom na slovensko si vyziadaj zo socialne poistovne v rakusku potvrdenie o dlzke poistenia.potrebne informacie najdes aj na strankach slovenskej soc. poistovne.taketo informacie nenajdes vo forach ale na strankach prislusnych institucii a v zakonoch.najlepsie je sa informovat na prislusnej soc.poistovni na slovensku.ak by si sa stretla z nazorom ze nemas na nic narok,informuj sa vyssie u kompetentnych pracovnikov soc.positovne a najlepsie na ustredi soc. poistovne.

ahoj,prosim ta,ak by ta to nezatazovalo,napises mi,co je potrebne dolozit,ak chcem rodinne vyrovnanie.Moj ex pobera rodinne pridavky na syna.Mam tlaciva 401 a 411-treba to dat potvrdit v skole?Zivnost,pracovnu zmluvu,asi rodny list,rozvodovy…a treba aj nieco dat prelozit a overit u notara-myslim tym papier z Uradu ,kde mi zrejme vystavia ,ze manzel je poberatelom,dakujem ti velmi pekne Zlata

Dobry den, ako pozeram pekne forum, aj s konkretnymi formularmi a tak.Ja som teraz na materskej až do jula , ale od maja by som chcela vycestovat , neviete mi poradit nejaku agenturu na vychodnom slovensku. 2 krat som pracovala cez agenturu Sant Elisabeth ale viaceri mi vraveli že su zli, prosim Vas poradte mi nejaku inu dakujem

Ak si 2x bola s tou agenturou a zdala sa ti byt OK, tak s nou chod znova…nedavaj na inych, nie kazdemu pasuje to, co tebe.

Môžeš mi napísať na mail , hlavne ako si to žiadal, ja ti poradím ako som žiadala ja a nemala som s tym problem, ale lepšie je po mailu. Totíž v At maju nárok obaja rodičia, takze mas narok, len ci ti ich vyplatia 1x za Dva mes. alebo ročne to ti neviem s istotou povedať, ale že ich dostaneš to je isté. Napíš.

Napiš na mail, :slight_smile: som aj inde, ale to by som ťa musela lepšie poznať, tu som inkognito :-).

Ahoj Zuzana, mala by si tu chodiť, nie len prosiť a naservirujte mi to. Keby si si dala námahu a aspoň prečítala, čo tu poniektorí napísali, tak by si to niekde na 3 strane nasla. Je tam veľa užitočného tak pohľadaj, …do nekonečna posielať to isté … W.

Mám zopár otázok:
1. koľko sa platí za sprostredkovanie práce opatrovateľky v Rakúsku?
2. je nutné mať opatr. kurz (nemecky viem)?
Ak nemám, sú za to postihy?
3. Rodina bude platiť aj zdravotné, musím ho platiť aj na Slovensku? Ja mám totiť živnosť aj na Slovensku.

ahoj xenia, vieš čo ked som bola prvykrat bolo ok ale som išla cez prešovskeho sprostredkovatela a ten bral uplatky , to osm sa dozvedela neskor, potom som šla cez košicku sprostredkovatelku , povedali mi že pan ma 80 kila a tak a ked osm prišla tak som zistila že pan nema 80 ale 100 atrebalo ho prekladat a polohovat aj v noci , aj som varila , prala a všetko a dostavala som okolo 54 eura bola som s nim sama , dala som aj papiere na legalizaciu ešte pred nastupom a po tyždni aj niečo ma bolel chrbat tak som volala do agentury a sme boli dohodnuty že ma pride skor vystriedat kolegyna, a s tym ktory to viedol sme sa dohodli žepojdeme na druhy den za pravnikom aby mi dal peniaze lebo rodinny prislušnik čo mi mal dat peniaze bol na dovolenke a inu rodinu nemal, ale ked bol čas oddochu prišla aj kolegyna a moj veduci niekde si odišiel , a pravnik mi peniaze nechcel dat lebo vraj nie som legalizovana a tak mi poslala kolegyna peniaze až po 3 tyždnoch a to s tym že pacientova kolegyna vymeni pravnika lebo si nemal dovolit vyplatit ma takže tak radšej si najdem inu agenturu no skusim čo bude

uz som pisal na azet

ak tak odpovedz dakujem

1, poplatky su rozne, zalezi od agentury
2, kuz je potrebny, ak chces ist cez ag., tak tie ho vyzaduju
3, ty mas zodpovednost za svoje odvody, nie rodina, ale kedze mas sk zivnost, tak odvody v AT neplatis, ale to si musis vybavit

Anka, ak vies NJ, skus www-familyhealth, tam sa sprostred.poplatok neplati, vsetko legalne na zivnost - wien + okolie, alebo www.avalon24.at, Salzburg + okolie, tam sa plati z kazdeho turnusu, ale stale mas istotu 50€ netto + odvody + cestovne, alebo www.alses.sk, su vo Svidniku alebo BJ, myslim maju poplatok nieco cez 300€ a ak vydrzis nejaku dobu, dalsi uz neplatis.Alebo VaV Presov si skusala?Vela stastia,napis, ako si sa rozhodla, prip. ci si bola spokojna…pa

pardon, www.avalon24.at robi Linz (nie Salzburg)+ okolie, ale tam s nimi musis min. 1 rok spolupracovat.

Dakujem Xenia , ta agentura alses som už kontaktovala , som zvedava na tie pohovory telefonicky a osobny čo to bud ev nemčine dakujem velmi pekne potom dam vediet pekny dnik

Bez 200 hod.opatr.kurzu ti nedajú v AT živnosť-slovenská živnosť ti platí v AT len 2 mesiace-to znamená že ak podnikáš v AT tak tam platíš aj odvody (poistenia aj daň)na tie základné poistenia ti prispieva rodina-u nás si vyňatá z platenia odvodov

je potrebne mat ten certifikat v nemcine?

Dobrý den.Chcela by som sa opýtať či neviete niekto sprostredkovat prácu?Samozrejme nie zadarmo.Alebo nejakú spoľahlivú agentúru?Dakujem