Dobrý deň, som opatrovateľka v Puckingu. Rada by som sa stretávala s nejakou opatrovatelkou, ktorá tiež pracuje v Puckingu a Pucking-Ost. Pokiaľ má nejaka opatovatelka čas počas dňa môže sa mi ozvať na tel. číslo: 0902 366 321
PREPACTE TU JE CISLO STACI SMS 0908 406 721 alebo Findra.P@azet.sk
Ahojte! Neplaťte za DP nekresťanskú sumu, máte to za 15 min hotové.
Príklad: Potrebné formuláre E1a a E1 dajú sa stiahnúť z internetu. Inak okolo stánky 40 je o tom celá ročníková práca popísaná, čítajte túto diskúsiu od konca, veľa sa dozviete na čo sa teraz pýtate.
Je to podľa DP za min. rok Bolo prijaté bez pripomienok zo strany FA a doplacala som pri sume 50 .-EUR na deň - 334.-Eur na dvakrát.
Teraz E1a - to je výpočet
volá sa Beilage zur Einkommensteuererklärung E1 fúr EinzelunternehmerInnen fúr 2009
str.1 adresa v AT a Steuernummer, Sonstige Pauschalierung -zakrúžkovať, v kolonke 3 pod tým je ešte č. 59 napísať 756 – to je profesia, a nič viac, str.2 r. 9040 – zarobená suma + poistenie za rok 2009 (SVA), aj keď ho platí rodina + 98,10 x počet mesiacov odrobených v roku 2009(Kost und Logis) = hrubý príjem
r. Summe der Erträge – z r. 9040, r. 9225 – poistenie, r. 9230 – 12% paušal , vyrátať z hrubej mzdy, r. Summe der Aufwendungen súčet r. 9225 a 9230, r. 37 – čistý príjem t.z. r. 9040 – r. 9225 – r- 9230 = r. 37, str. 3 r. Laufender Gewinn suma z r. 37 aj r. 49 tá istá suma, str. 4 podpísať, to je všetko.
teraz k tomu E1 volá sa Einkommensteuerklärung für 2009 - str.1 osobné üdaje – adresa na SK aj manžela, asi uprostred v kolonke Anzahl napísať 0 , v kolonke Sonstige Pauschalierung zakrúžkovať
strana 2 kolonka 9 - suma konečná po odpočítaní nákladov z r. 37 E1a, to isté do kolonky 330
str.3 nič, str.4- nič,str.5-r.777 sumu z r.330, str.6 nič, str.7 dole podpísať
, to je všetko.
Suma 98,10 je Kost und Logis, počíta sa ako príjem x počet mesiacov za ktoré v danom roku podávaš DP, nie je tam pripočítané cestovné.
Ahoj mia! Daňové je lepšie podávať priebežne, máš väčšiu šancu, že ti doplatky doplatí rodina. za prvé tri roky sa dopláca len dochodkové po treťom sa zvyšuje aj zdravotné a po štvrtom sa paušálne všetkým zvyšuje základ pre odvody. Povinnosť podať DP v AT nemáš tri roky, ale potom ak budeš musieť doplácať a zmeniš medzitým rodinu, platíš si všetko sama. Zhruba pri sume 50.-Eur na deň je to nad 300.-EUR za rok - celý (12mes.)
Pre Zuzanu.
Môžete mi prosím poradiť do akého obdobia treba podať všetky doklady na rodinné prídavky.je nato nejaký vymedzený časový dátum.Naspr.do konca februára za rok 2009 ?Ďakujem
Dokedy treba podať žiadosť na rodinné prídavky?
ďakujem
ahoj Walter, prosím Ťa ja nemám nad 11000 ročne aj pre to že som v AT začala robiť len od polovice tohto roka (teda už minulého-2009) no nemala by som aj tak.No tak teda ja nemusím tak či tak podávať to daňové v AT?A na SK je to ako?Ďakujem… (viem že sa toho tu popíše kopec ale aj tak stále niekto tak a niekto inak)
ahoj dakujem ti posli mi na azet…women-x…este raz dakujem,treba mi to 2x?
dobry vecer,vie niekto poradit ako to je ked som opatrovatelka na zivnost uz druhy rok,mam tu od zaciatku roku prechodny pobyt,rodina mi plati odvody a som tehotna mam narok na matersku,co mam preto urobit ake tlaciva mi treba a kde sa mam obratit,mate niekto skusenosti,prosim poradte.dakujem
z akej stranky sa daju stiahnut rakuske formulare?
Ahojte. Pracujem ako opatrovateľka v Rakúsku, avšak na formulár E-101-som platiteľkou na Slovensku lebo tu mám otvorenú prvú živnosť. Musím podávať i v Rakúsku daňové priznanie?
walter6O - súhlasím s tým, že vypracovanie DP či rakúskeho alebo slovenského je jednoduchá záležitosť, mam len pripomienku k Sachbezugu - je podľa mňa lepšie použiť denné sadzby z dôvodu, že vychádza aj pri dvojtýždňovom striedaní niečo viac než 12 turnusov a teda robíš niekedy viac než pol mesiaca, resp. 15 dní a aj Sachbezug je v tom mesiaci vyšší
Ahoj Tereza, jasne, ja som napísala pri 50.-Eur na deň. T.Z. spočítaš dni a vynásobiš to je príjem, len Kost a Logis počítaš na mesiace, je jedno koľko dni v tom ktorom mesiaci si tam x počet mesiacov.
Ahoj, maja! Ako som napísala, nezáleží kolko mesiacov si odrobila a ako som pisala nemusis podat DP pod 11 000:-, ale napkríklad, o dva mesiace zmenis rodinu a za tri roky dajme tomu este raz. Potom podas DP, pridu ti nedoplatky a to pridu, lebo sa pocitaju odvody z nizsieho zakladu ako mas, iba ak by si podvadzala a to sa v cudzine neoplati. Potom si platis sama. Takto mas ako taku sancu , ze ti doplati rodina. Daj si tu namahu a precitaj si diskusiu od konca. Radim to aj ostatnym, vtedy to bolo tu este zaujimave. Na SK DP podat musis, aj ked bude s 0 efektom. Neskor by si mala na SK problem. Aj toto najdes niekde okolo strany 40.
Ahoj Dana, ak si ich zadas do google, najdu sa same :-)a najdes ich na strankach Finanzamtu
Ahoj, najprv si ho pripočítaš ako príjem a potom si to odpočítaš ako výdavok, SVA je na tvoje meno, nie rodiny, nevadi, ze ti ho plati. Kopiu treba samozrejme doložit.
to máš pravdu vtedy to tu bolo o niečo lepšie čítanie…no prepáč že otravujem ale v skratke by bolo teda lepšie to daňové podať a v AT napriek tomu že nemusím…som tu pol roka a terajšia rodina vyzerá že by mi aj zaplatila…
a dík že sa tu ešte nájde niekto ochotný pomôcť a neposielať do…
dakujem, ano lepsie.
Este dodatok, doplatok pride aj tak az v 3 a 4 Quartaly 2010