no ale práve to nie je jedno koľko dní si tam v mesiaci ten tebou uvádzaný Sachbezug je na 15 dní - t.j. pol mesiaca a ak ti vyjde viac dní tak treba počítať s tým 6,54 EUR denne
Uf ja som bola v tom že podávať DP nebudem no asi bude lepšie keď ho podám no môžem začať zháňať formuláre a info…teda študovať stranu 40 
Dik za odpoved, ak teda za 3 roky nepodám danové priz tak potom mi pride doplatit (priklad) 900 Eur? Ja mám zivnost od decembra 2008. V marci 2009 sme boli s kolegyňou na Finanzamte a tam nám dali vyplnitť Fragebogen a potom nám prišlo že nám neprideľujä žiadne Steuernummer. Ak teda budem podávať teraz danové čo mám dať do kolonky Steuernummer keď ho nemám? A ešte s tou rodinou my máme takú, že neexistuje aby nám na to prispeli. Oni chceli aby sme pracovali načierno a keď sme chceli živnosť museli sme ísť všade sami - pracujem vo Viedni a tá je obrovská, takže si to vieš predstaviť ako sme to hľadali a nikto s nami nešiel.Takže uvažujem o zmene, pretože mám 55 E na deň a z toho musím platiť odvody. Ešte raz dík
ako je to prosím ťa, že niektoré dostanú Steuernumer a niektoré nie ako píše tu dolu mia ? Ja som vyplnila Fragebogen a mám číslo musím teda podať daňové ? či nie
walter60 -tých 334 Eúr si doplácala FA alebo SVA ?
a čo tam bolo napísané, že prečo vám nepridelia to číslo ?
Ahoj Tereza, pozri asi si nerozumieme, ale nejdem sa tu hadat, ja som napisala, ako som to podala ja a FA nemal namietky a mam aj potvrdenie, este mi tam odcitali 60.-Eur , neskumala som co to je. Asi nejaky bonus. 98,10 je suma podľa tabuľky na výpočet príjmu a ráta sa na mesiace. Preco by som si mala zvysovat prijem o peniaze, ktore aj tak realne nedostanem. Rátaj si to ako chceš, ja som nepísala, ze to musíš robiť podľa mňa, len ze som to takto podala a nemali vyhrady. Aj tak je 0 dan.
Ahoj eva, doplatok je na penzijne poistenie bolo to nad 300, presne si nepamatam, nemam to tu. Prislo to v 3 a 4 Q 2009 spolu na jednom seku SVA. Je nas tu 5, vsetke sme podali rovnakou formou vyplnene DP a bez pripomienok.
Steuernummer dostanes az po pdani DP. Do kolonky das len to evidencne, alebo nic. O prideleni STN. budu ta informovat zvlast listom.
Ahoj, ked mas 55 na den a platis si z toho odvody, tak zhruba musis ratat, ze budes za rok 2009 , lebo 2008 nebudes ratat doplacat, pisem zhruba nad 200.-Eur. Na tvojom mieste by som rozhodne hladala novu rodinu, od 4. roku a to musis mat taku tabulku na odvody je to cez 200.-Eur mesacne. Potom ti na den zostane 30.-? Ak mas pracu cez znamu, tak sa jej za take sprostredkovanie podakuj.
prosim vas aka je agentura atena ,ako prvy mi ponukli pracu .
prosim vas KOLKO EU teda teraz berie VaV AGENTURA zavybavenie prace v Rakusku pre opatrovatelku
veď samozrejme že ani ja to neberiem ako nejakú konfrontáciu, ale ak ženy robia počas roka nepravidelne napr. nejaké výmeny v turnusoch a majú tak urobené aj Honorarnote, tak je to lepšie na dni, aj keby sa to povedzme v prepočte vyrovnalo - Sachbezug - teda jeho hodnoty sú určené § 1 der Verordnung über die bundeseinheitliche Bewertung bestimmter Sachbezüge ab 2002, BGBl. II Nr. 416/2001 - € 196,20/monatlich € 98,10/halbmonatlich € 6,54/täglich. Niektoré materiály,napr. tabuľky - príklady výpočtov - z BMF tiež uvádzajú len “ideálne hodnoty”, ale ak pozrieš výpočet od daňových poradenských kancelárií je na dni. No a že nemali na FA výhrady, mnohí úradníci tam vedia možno menej než ty - aj keď v prípade obdržania výmeru by sa dalo predpokladať že áno a dobre známa vec, že nie je FA ako FA - v prípade mnou podaných DP to vyžadovali po kontrole príjmových dokladov. A že prečo by si mala priznávať peniaze, ktoré aj tak reálne nedostaneš? Veď ich priznávaš - je len vecou našej diskusie, v akej výške.
kto mi pomoze chcem ist skusit na dva tyzdne opatrovat,prosim potrebujem pomoc
nemozes mi pomoct???
Ahojte všetky čo hľadáte prácu opatrovateľky, ja som tiež reagovala na ponuku Mirky na jej mail, ale tiež mi vôbec neodpísala, vie niekto prečo? Nestalo sa jej náhodou niečo?
Poprosim pekne niekoho kto uz bol na marodke,ako sa spravne postupuje.Lekar vam vypise len krankenmeldung,alebo aj nasu PN?
ahojte vsetci, chcela by som sa Vas opytat, ci nahodou neviete o formulari, ktory by sa mal volat odlucne od rodiny a deti. Vraj sa to v at da vybavit. Ma uz niekto s tymto formularom skusenosti? Dakujem.
máš toto info ? Ja viem len o tzv. Trennungsgeld - odlučnom ktoré dostávajú zamestnanci, ten kto to poberá robí ako zamestnanec alebo má živnosť ?
akonáhle raz dostaneš Steurnumer, odvtedy MUSIS podávať danové priznania.