Pozor! V rakúsku sa SPATNe žiadne doplatky za Sv nepodávajú, teda ak si chytrý a nemáš viac ako 11OOO nemusíš, a preto nepodáš dobrovolne v Rak DP. Takto o tebe nevie SV a nemá Ti čo vyrubovať a spätne za 3 roky už vôbec nie.
ked nemáš danové číslo, nemusíš podavať Dp v Rak, načo si komplikovať život???
To aký zákon cituješ? Daj sen originál.
ahojte som opatrovatelka so zivnostou,ktorej prave umrela babka a surne potrebujem nahradnu rodinu,ak niekto viete tak vas prosim dajte vediet
pocula som, ze jedna pani to ma vybavene, tak som si to len chcela overit, ci vôbec nieco take existuje. Neviete ako sa vola to tlacivo?
Ahoj, ja som v rovnakej situácii, len pracujem v AT asi pol roka. Informovala som sa už na toto a bolo mi povedané, že potrebujem navštevovať doktora v At ten mi musí vystaviť tehotenskú knižku. Ak budem žiadať o materskú tak sa musím preukázať tou knižkou a nesmiem do vtedy pozastaviť a ani zrušiť živnosť. Viac toho neviem…
si mi na otázku, či je tá pani v rodine prípadne v Heime alebo v niektorej organizácii - Hilfswerk, Caritas /nie že jej sprostredkovali rodinu a ona má živnosť/ zamestnaná, alebo má v AT živnosť
Dobrý deň,našla som Vášu informáciu,ktorá ma veľmi potešila.Rada by som opatrovala staršiu pani,od roku 1996 som opatrovala svoju maminku,veľmi ťažko postihnutú,na bedrové kĺby a ainzhamera,a rada by som pomohla podone postihnutým ľu´dom.S takýmto osudom sa človek len tak nestretne a moje skúsenosti a pomoc by som rada uplatniť a pomôcť ľu´dom s podobnm zdravotným postihnutím
Janka na čo ti je tento formulár odlučné od rodiny. Keď ti vyplatia rodinné prídavky tak to tam budeš mať vyplatené. Myslím to odlučné od rodiny. A nedávala som na to zvlášť formulár
tiež pracujem v rakúsku oficiálne.mám rôzne skúsenosti s agentúrami aj rodinami.momentálne pracujem ale uvažujem o zmene,do apríla mám zaplatený poplatok v agentúre ale pracujem dosť ďaleko,na švajčiarskych hraniciach.nevieš o niečom lepšom?
Ahoj, zavolaj prosim na tel.c. 00421908852996
Sisa k prídavkom dostávam ešte ten daňový bonus ale žiadne odlučné, koľko to robí na jedno dieťa ? mohla by si mi napísať koľko dostávaš ty ?
preco by sa mala podakovat znamej ze ma 55 a neplatia jej odvody nie je to ich povinnost platit opatrovatelkam odvody nikde to nie je uvedene ze musia platit za to predsa este nemusis tak reagovat nie je to tvoja vec
Walter60 napísala si to tak zrozumitelne,že skutočne nepotrebujeme žiadneho danoveho poradcu. Zaslužiš si POCHVALU.
ahoj,suhlasim s Walterom,nie len podakovala,ale kupila by som jej dezert.Nie je s9ce nikde uveden0,6e odvody mus9 rodina platit,to je pravda,ale ked niekto robil pred 4 rokmi za 55eur na den a neodvádzal nič do poistovni,tak teraz so zivnostou zarobí este menej.To je naozaj na zamyslenie…
čo je na zamyslenie ? - nie je to podľa mňa možné porovnávať - samozrejme že to bolo viac ale vždy keď robíte legálne máte z toho na jednej strane výhody a na druhej musíte za tie výhody zaplatiť. Ten pohľad je vždy individuálny - závisí od veku, či vám treba odrobiť roky na dôchodok /a aj nejakú časť dôchodku z toho budete mať/, alebo ich už máte, ak napríklad niekto berie prídavky alebo ich dorovnanie, má slušnú rodinu tak ani by som novú nehľadala aj pri tom doplatku poistenia ak by k nemu náhodou došlo,pravdaže keď v minulosti /a mnohé aj teraz / boli na úrade práce, doma sa im poistenie hradilo zo štátneho - tak to teraz vidia ako krivdu, že si musia platiť poistenie - porovnávate neporovnateľné
Prečo by som mala platiť za výhody?..Ved rodina dostáva na dve opatrovatelky 550eur mesacne.Je to na pokrytie zvysených nakladov na opatrovatelky.Mám živnosť od 1.1.2008 a doteraz som nemala problémy s rodinami aby mi platili na den poistné 17eur.A nebudem mat problém s doplatkami v budúcnosti.Myslím,že tie su spokojné robiť za 55eur s poistením,ktoré vidia len na par mesiacov do predu.Ale to ich problém,nie moj…
idem si vybavovat pridavky na dieta,len nemam formular behi1,ak poziadam on financamt poslu mi ho?..tiez neviem ,ci staci mat papiere prelozene a overene len u notara,alebo vyzaduju prelozene u prekladatelou s peciatkou?..co vsetko treba dolozit,pretoze kazdy hovori inac…dakujem
Ahoj som nová, chcem sa opýtať kto sa má podpísať do Honorarnote? Ja ako opatrovateľka a aj babkina dcéra, ktorá ma vypláca? Díky
vidieť že si nečítala stranu tuším 43