Opatrovateľky v Rakúsku

Dobry vecer. Chcem vas poprosit ,ci by mi niekto nevedel pomoct s vyplnenim formulara beih 38, . uz som z toho zufala, pretoze nikde neviem zohnat jeho slovensku verziu. dokonca aj uradny prekladatel mi odporucil internet, lenze asi nie som prilis technicky zdatna, ked mi to nejde. vopred vam velmi pekne dakujem.Monika.

to platenie si nepochopila - myslela som to tak, že ak by niekto opatroval tak ako to bolo pred legalizáciou nemohol by si nárokovať prídavky, bonus, nemal by roky započítané do dôchodku… a za 55 mamka štyroch detí v pohode opatrí ľahšieho pacienta

a ešte jedna poznámka : ten paušál je Basispauschalierung podľa § 17 Abs. 1 zákona, nie Sonstige Pauschalierung - to platí pre branže a iné skupiny vymenované v zákone

Honorarnote podpisuje opatrovateľka a osoba, ktorá vypláca (babka, syn, dcéra a pod.)

Opatrím starších ľudí v domácnosti vo Viedni,Linzi a blízkom okolí. Mám zdravotnú školu,nemecky sa dohovorím,prax a skusenosti s opatrovaním mám.
1-2 týždnove turnusy,len 1pacient.
Neviete niekto o niečom alebo nejakej dobrej agenture???
0910 405 803

Dobry den,pracujem ako opatrovatelka na SR.Chcela by som zkusit pracu v Rakusku.Mam uz velke deti.Praca ma bavi, mam kurz, prax a nemcinu zaklady.Prosim pomozte mi najst rodinu.Viem,ze je to tazke,ale ktovie.Dakujem Martinkova

Nemozem nereagovat, na príspevok, ktory je trochu nizsie, ale tam by ho malo ludi citalo.
Pre eva - pre matku 4 deti s rakuskymi pridavkami je 55.-Eur na den s nutnostou si zaplatit SVA sama , dobra suma?! - takze vam vsetkym co zdielate tento nazor , my co nemame deti dakujeme, lebo nam tlacite mzdu dole. Ved keď zhruba pocitam, tak ti na den ostene tak nieco nad 35.-Eur, to myslim uz s odratanim moznych doplatkov.Teraz platis na mesiac zhruba 142,-Eur od 4. roku budes platit 208 na mesiac, tak sa samozrejme zvysia doplatky a vsetko okolo toho. Ked myslis kratkodobo, tak ver, ze to nie je vobec vyhodne, lebo roky na dochodok si sice vyrobis, ale takym zakladom si k dochodku velmi neprilepsis. Takze, chudata deti, ked ich pouzivas ako nastroj svojich prijmov a tvoja cest je kde? Ved preco tu pracu robime my, lebo rakusanky za ten plat … Ved ked si odvadzas svoju pracu poctivo a nikto z rodiny sa o toho cloveka nevie postarat, tak preco to robit z polovoce zadarmo. Reakciu necakam nebudem reagovat, stacili mi tvoje prispevky dole. Iba ak by trafena hus zagagala …

Pre Walter60.Vdaka za tvoju odpoved.Ak mozem este poprosit,nevedela by si mi poradit?Moj prijem je 60 na den a 50 na cestovne.Toto vsetko je aj v pracovnej zmluve s rodinnou.Kedze na odvody nedostavam,lebo to plati rodina,mam obavy kolko budem musiet ja doplacat,ked pride to dorovnanie.Dakujem.

deti nepoužívam ako nástroj svojich príjmov,ale snažím sa im zabezpečiť prostriedky na to, aby mohli študovať - ale keďže na Slovensku sme ani ja ani manžel nenašli prácu vo svojom odbore a robili sme za plat niečo nad minimom /naše vzdelanie radšej nespomeniem/ ja som sa rozhodla odísť pracovať do zahraničia. A nech je tvoj názor akýkoľvek, ja viem že som rodine pomohla.To nemá nič spoločné so cťou - nečestné by voči mojim deťom bolo, ak by som sa nepokúsila umožniť im študovať. A ja ti mzdu dolu netlačím - je taký pretlak iných národností, ktoré sa ponúkajú za nižšie peniaze, ponúkajú ich aj zavedené agentúry,takže v čom sú tieto ženy horšie a v čom sme my výnimočné ? Moja maličkosť ti naozaj nemusí vadiť, ak si dobrá, rodina to ocení a zaplatí ťa, ako mňa. A až budeš mať deti, zistíš, čo je matka schopná pre ne obetovať. A ten dôchodok, čo mi vyjde je porovnateľný s tým, čo by som mala ak by som zostala doma, ale to ostatné určite nie. S pozdravom mamka hus - eva.

Pre Walter60.Vdaka za odpoved.Vies mi prosim ta este poradit?Moj prijem je 60 na den+50na cestovne.Toto vsetko je aj v pracovnej zmluve s rodinnou.Na odvody nedostavam,pretoze ich plati rodina.Ale mam obavy,kolko budem musiet doplacat,ked pride to dorovnanie.Vdaka.DADA

Ahoj ja som tá, čo dostáva tých 55 a z toho si platím odvody. Máte pravdu, teraz vidím, že je to málo, ale keď som sem išla tak som nevedela ako to tu chodí a videlo sa mi to vela pretože predtým ako som bola nezamestnaná som pracovala v jednom úrade za 9000, Sk čistého a bola som tam od rána do večera a ešte cez víkend ma strašila práca čo všetko som nestihla. Takže som bola vďačná za tých 55E.Idem si hľadať inú rodinu. Ahoj

Skus sa obratit na agenturu Engel v Poprade.Oni ponukaju miesta v Innsbrucku

pracuje v at normalne ako opatrovatelka na zivnost

a kdeže je tá hrdosť v tej ponuke dolu o 16:01? a koľko to je na deň ? a je to ponuka Slovenky pre Slovenku

Ahojte,volam sa monika,pracujem v rakusku ako opatrovatelka,chcela by som sa opytat ci sa nejaka opatrovatelka alebo zdravotna sestra nenachadza blízko mna, moja adresa v rakusku je :theodor korner strase 163,Graz.Som tu nova a nepoznam to tu velmi …ak by sa niekto nasiel prosim ozvyte sa mi smskou alebo zavolajte na telefonne cislo +421918626135,.dakujem krasne .pekny vecer prajem .

Dobry vecer, ahojte ! Chcem sa spytat, ak mi viete poradit ohladom rodinnych pridavkov v AT, dokedy sa podavaju a kde sa daju vytlacit formulare? zivnost mam od 22.01. 2009 a este dodnes mi neboli vyplatene, aj ked som dokladovala vsetky potrebne potvrdenia, a ani mi neprislo vyrozumenie, ci nastala nejaka chyba, ked tam volam, vsetko je ok, som uz z toho zufala, preto prosim o radu, ako dalej postupovat! A este sa chcem spytat, som na PN - dlhodobej, od decembra, vystavenej na SK, a v socialnej poistovni mi povedali, ze nemam narok na PN, tak na co platime mesacne MONAT SOZIAL GV, ked nas Rakusania nekriju? ak mi niekto vie poradit, budem velmi vdacna !!! agentura sa od toho distancuje. DAKUJEM ZA KAZDU RADU ! SONA

Nedá mi nezareagovať na ten pretlak iných národností zažila som to v blízkosti kde robím boli tam Rumunky,poslali ich po 3mesiacoch domov a radšej zaplatili naše baby,lebo za chvíľu tam mali grupu svojich počernejších spoluobčanov.

PROSIM KTO MI PORADI AKO SI MAM ODPISAť DANOVY BONUS NA DIEťA V DP DAKUJEM

ahoj poznam ta boli sme pri tebe som z Lucky dufam ze si uz papala Hela

to či sa jej niečo stalo naozaj neviem, no ak je v poriadku, tak je to STRASNY NEFER VOCI ZENAM, KTORE PROSTREDNICTVOM NEJ HLADAJU PRACU - mne sa vôbec na moje reakcie neozvala, a to tu vypisujem už 3 mesiac - takže dnešným dňom som to vzdala. no aj nadalej patrím medzi hľadajúce, ktoré už nevedia, ako si možno niečo nájsť. Prajem krásny začiatok nového roku a poprajme si navzájom, aby sa nám niečo podarilo nájsť.