Opatrovateľky v Rakúsku

A co je tam take nezrozumitelne, ze to ani prekladatel nevie, tak rad radom:
Familien … Priezvisko a meno - tvoje
2- cislo pistky SVA, Geschlech . muz - zena, Staatsburgerschaft - Slowakische, 3- od kedy mas zivnost, Familienstand - slobodna, vydata, …datum zmeny stavu
4,5,5 - ako alebo s kym diet zije, Smerove cislo a adresa v Rakusku
smerove cislo a adresa na SK
Adresa opatrovanej osoby s menom, seit - od kedy, zamestnanie - Personenbetreung
cislo konta , banka, moze byt aj SK , ale treaba doplnit Iban a ostatne, Meno manzela , ak ja na SK, len datum narodenia DDMMRR, zamestnavatela, strana 2 o dietati, meno, obdobne ako na str. skola
für den Zeitraum von - bis odkedy dokedy ziadas, Geburtsdatum DDMMRR, konkretne ktora kolonka ti robi problem;

Este som zabudla , pri Antrag auf Gewährung asi yiadas Differenzzahlun - doplatenie, prve je plne
nakoniec neyabudni napisat datum a podpisat sa,

Ahoj , to yaleyi ci podas DP, ak ti plati rodina, tak potom bz ti ak podas DP mala doplatit, lebo to aj tak pride na jednom seku, ale lepsie sa s nimi o tom porozpravat a ak nebudu ochotni, sa na to vcas pripravit, zalezi len od teba kedy podas DP. Ja vychadzam, len zo skutočnosti , kolko som mala pri 50.-na den. Doplacala som cez 300.-Eur/ za cely rok. Este k tomu co sa tu pisalo, ze sa podavat nemusi a zatajit sa ci co. Priklad: moja koleg. sa po pol roku prace na zivnost vratila spat pracovat na Sk. Predtym tu robila asi 6 rokov na cierno. Po nastupe do zam. ju SK danovy urad vyzval do mesiaca podat DP na SK, v marci ho nepodala - a tak isto podat do AT. Odisla v juni a vsetko musela vybavit ako na SK a AT danovy urad do septembra. Samozrejme bolo to v min. roku.

mali by ste obdivovať matku štyroch detí,ktorá sa snaži zabezpečiť deti nieje to lahké ani po psych. stránke také odlučenie od detí!Skúste si to!!

walter píšeš tu niektoré veci, na ktoré musím reagovať. Po prvé - slovenský DÚ ťa na podanie DP z celosvetových príjmov, ako daňového rezidenta SR môže vyzvať. Nemôže ťa ale vyzvať na podanie DP v Rakúsku - nanajvýš nejaký úradník z daňového môže vysloviť požiadavku na dokladovanie rakúskych príjmov, čo ale nie je to isté, v súvislosti s podávaným slovenským DP. Tvoja kolegyňa časť roka podnikala v Rakúsku a čas roka pracovala na Slovensku a tak musela v daňovom priznaní obidva tieto príjmy zohľadniť - neznamená to ale, že to dokladovanie rakúskeho príjmu muselo byť cez rakúske DP aj keď takáto cesta je z pohľadu slovenského daňového úradníka najjednoduchšia - načo by si overoval, či je v AT skutočne čistý príjem do XX tisíc EUR nezdaňovaný…A ak to bolo do mesiaca po nástupe do zamestnania, jednalo sa o správny výpočet daňových preddavkov u zamestnávateľa - odišla v júni, začala pracovať v júli, výplata v auguste,z nej platí zamestnávateľ preddavky na daň podľa výplatného termínu + zákonom stanovená lehota od neho. No a po druhé - na ďaľšej strane je uvedený mechanizmus doplatkov - a keďže tvoja kolegyňa pracovala na živnosť len pol roka, nič by zrejme nedoplácala, keby nebola priveľmi iniciatívna - možnosť,že by si FA vyhliadol práve ju a vyzval ju na podanie DP je síce 1:??? v 7 ročnej lehote, ale… pretože v dokladoch, ktoré dostala pri skončení živnosti od SVA je aj jeden leták, kde je napísané, z ktorých rokov by si ten vymeriavací základ na doplatok mala vypočítať a v tých rokoch ona robila v AT ešte na čierno. Takže skončila skôr, než nejaký základ získala. A pre dadu : doplatok orientačne zistíš, ak si od svojho mesačného vymeriavacieho základu 2009 odpočítaš minimálny vymeriavací základ, z ktorého teraz platíš poistné a z ich rozdielu vynásobením príslušným percentom pre jednotlivé poistenia dostaneš sumu. Niekde poriadne vzadu som to aj pre niektorú z vás počítala, takže stačí len niekde k strane 43

opravujem - str.21

ahoj ja mam podobny problem ja mam živmost od februara 2009 a tiež este nemam vyplatene pridavky a tiež som dokladovala všetko čo žiadali.Jedna baba mi hovorila že prvy krat vyplatia pridavky až po prvom odpracovanom rokuv AT je to pravda?Poradte kte mate v tom väčšie skusenosti dakujem.

aby niekoho nezavádzal môj použitý výraz “zohľadniť” v súvislosti s príjmami v Rakúsku - myslela som tým len uviesť ich v priznaní na Slovensku /ak boli vo výške nad rámec par.32 zákona o dani z príjmu SR/ - na základe zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia v odbore daní z príjmu a z majetku č. 48/1979 Zb. dvojitému zdaneniu takýchto príjmov sa zamedzení uplatnením metódy vyňatia príjmov.
Príjmy rezidenta Slovenskej republiky z podnikateľskej činnosti , podliehajúce zdaneniu na území Rakúskej republiky, sú na Slovensku vyňaté zo zdanenia bez ohľadu na ich EFEKTÍVNE zdanenie na území Rakúska. DR SR vydalo k problematike zdaňovania opatrovateliek vo februári 2009 zvláštne usmernenie.

ahojte má niekto skúsenosti s agentúrou Alses, ponúkajú len 45€, nie je to málo?

to je dost malo,to ani neber,za take peniaze nech si oni robia sami

Milé dámy! Vážené agentúry! Dovoľujem si Vás upozorniť na pani Helenu Vargovú z Detvy. V žiadnom prípade Vám neodporúčam spolupracovať s touto milo a inteligentne vystupujúcou paňou, ktorá po nástupe do rodiny má tendenciu porušiť všetky dohody.

Pozna niekto agenturu JOZMAR???

Aké mate skusenosti s anenturou Guter Engel?

Vie mi niekto poradit nejaku serioznu agenturu na vychode?Pozna niekto p.Uchalovu z KE?Dakujem…

Alses je na východe,neviem,ci vam budu vyhovovať podmienky.P.Uchalova má agenturu?alebo len príležitostne sprostretkuváva prácu?dakujem

aj vonku je velká konkurencia,ak chceš zober-ak nie nechaj tak

Alses nie dobra Agentura tam ani nepozeraj,
davaju malo a za sprostredovanie si pýtaju 100eura

Prečítajte si o p.Uchalovej príspevky do fora z 21.10.2009,

ˇano konkurencia agentúr ktoré umelo tlačia ceny dolu aby mali čo najviac rodín veď predsa od nich majú mesačne príjem

Pre tereza
:slight_smile: dakujem , ze si vsimas moje prispevky, len citaj pozornejsie. Nenapisala som , ze SK danovy vyzval aj na podanie v AT, to dostala od pana, co viedol financie rodiny, ale nebudem sa tu rozpisovat, nik sa na to nepytal, chcela som len uviest priklad, ze spoliehat sa, ze prave ja niekde zapadnem prachom, sa velmi neoplati. Inak aspon sa to tu trocha ozivilo.