Opatrovateľky v Rakúsku

pre helena…odliaľ si?Lúčky?

aj pri pozornejšom čítaní nevidím, že by si písala, že ju vyzval niekto z AT, aj tam to môže urobiť len FA, nie nejaký rodinný financmajster - ale to nie je podstatné, naozaj sa to tu oživilo. A tak nejako ako ty vidím aj problém doplácania - ale radšej by som tie peniaze odložila ako radí právnik z poisťovne - len neviem či je rovnováha medzi úrokmi, musím preveriť. Inak mi tvoj štýl niekoho pripomína…nepomôžeš ?

Ahoj, maš pravdu, možno časom… ja viem ze FA, ale pozadie toho preco - nepoznam, viem len to preto, lebo som jej so vsetkym pomahala a nepytala som sa , dobre typujes urcite :-).

možno už tuším autora - pozdravujem

Prosím Vás,je tu niekto kto nastupuje 13.1 na opatrovatelsky kurz do PO???Nechcem ist sama.Dakujem

Ja nastupujem na tento kurz.

Ahoj má niekto kontakt na p. Fabianovú z Wienn, je to Slov. alebo Rak.? /alebo p. Fischerovú?/ Aké máte skúsenosti? Dík

100?a to mas odkial?400 na polrok

fabianova je slovenka,ja by som cez nu nesla

prosím vás, vie mi niekto poradiť pri Familienbeihilfe? Za rok 2008 som si žiadala o familienbeih. na tlačive Antrag auf Gewährung… Teraz za 2009 mám tlačivo Familienbeihilfe (Zuerkennung/Anderung,Wegfall) JE TO SPRAVNE TLACIVO? DALA MI HO ZNAMA! Nie je mi známy systém poskytovania Familienbeih. Za rok 2009 si idem uplatňovať nárok len teraz po ukončení roka.Dík za radu

citaj forum uz sa tu o tom pred par dnami pisalo

Ahojte,
v Rakusku uz pracujem dlho, ako opatrovatelka.Dostala so z rakuskeho danoveho formulare na vyplnenie danoveho priznana. V rodine mi povedali, ze v Rakusku danove priznanie nemusim podavat, tak som nepodala.
Volala som s jednou pani,ktora mi povedala, ze aj v Rak. by som si mala podat danove a da sa to vraj dodatocne podat este aj teraz.Vysvetlila mi, ze mozem mat potom problem s vyplacanim dochodku atd… Vie m niekto poradit, sko je to teda s tym danovym v Rakusku? Treba, alebo netreba.
Este ohladom odvodov. Teraz odvadzam mesacne cca 145 eu, co je minimum. Tu som niekde citala, ze je lepsie platit viac, aby potom nevznikol nejaky nedoplatok. Viete aj o tomto nieco?
dakujem za pomoc.

Ahoj Aja! Je to pravda, prídavky Ti budú vyplatené tento rok marec-apríl, všetko naraz. Je možné, že budú od Teba chcieť dodatočne potvrdenie o návšteve školy, lebo ty si im ppod. posielala iba za školský rok 2008/2009. Ja som musela v priebehu roka poslať 2-krát kópiu živnostenského listu, potvrdenie o návšt. školy a formuláre E401, E411

Do konca marca…ale čím skôr, tým lepšie. Môže sa stať, že niečo bude chýbať a tým sa to všetko oddiali.

Do konca marca

Mám na ňu kontakt, volala som jej pred sviatkami. Skúsenosti s nôu len cez mobil, no pôsobila velmi seriozne.

fabianova je z roznavy da ti robotu ak vies nemcinu ak raz odmietnes viac sa neozve

Chod na stranku Opatrovanie v “Rakusku a danove priznanie” tam najdes uzitocne rady a aj tu sa o tom uz vela popisalo treba len hladat niekde na ziaciatku temy oolo straanky 40

Vie mi niekto napísať, aké poplatky berie agentúra Arios? Akosi som sa to na ich stránke nedočítala alebo som to prehliadla.

Dobry den!!Vie mi niekto poskytnut kontakt na agenturu Hilfswerk?Dakujem…