Dobry den,chcela by som sa Vás opýtať, ktoré ste už pracovali ako opatrovatelky, či je normalne, že mamka išla prvý krát do zahraničia opatrovať a dostala pacientku po mŕtvici, na vozíčku a s Alzheimerom a mimichodom o tejto demencii nam nedali vedieť, je velmi mimo:( Ďakujem.
ahoj to je u nich normalne aj mne povedali ze mam len deda ktoryemu treba pomoct s obliekanim a to je vsetko a ked som prisla tak som mala dvoch vozickarov a oba mali vyse 100kg. a dedo po mrtvici a silny parkinson
Mile opatrovatelky,chcela by som sa opytat ci niektora pracujete v rak.ako opatrovatelka ale nie na zivnost ale ako zamestnanec.Ak ano,mohla by ste mi niektora napisat ze co k tomu potrebujem ake doklady a ako sa to vybavuje a ci aj vtedy sa mozu poberat rodinne pridavky na deti?Velmi pekne dakujem.Pekny den vsetkym prajem.
pozri sa nizsie!!!
myslim, ze v SR moze zamestnavatel do jedneho roka od nastupu zamestnanca do zamestnania predlzit zmluvu na dobu urcitu max. 3-krat. Inac porusuje zakon!!!
Ale ja som tiez takto podobne pracovala 1 rok (ale zmluvu som mala na dobu neurcitu). 300 hodin v mesiaci!!! A po roku som skoncila na mesacnej PN-ke a vybrala som 3 antibiotika za sebou. Po tej PN-ke som nastupila na tyzden do prace a znova som sa zacala citit zdravotne zle. Tak som si pytala dovolenku. Samozrejme, ze mi ju zamietli. Tak som dala vypoved. A teraz pracujem v Rakusku ako optrovatelka. Vela sa tu nenarobim, viac si oddychnem - asi som mala stastie na rodinu. Nebuzeruju ma…
Som spokojna, az na tie pravidelne odchody a odlucenie od rodiny. To ma dost psychicky ubija.
Prepac,ale nic som tam nenasla…Nevadi mozno sa este niekto ozve.Diky
niekde som to videla ale skratka musela by si mat obrovske stastie ak by si taku zenu nasla -vela zdazu
Aj ja som si toto myslela ze to takto nemozu robit tie zmluvy ale zevraj uz ano.Nechce sa mi to hladat lebo sa ma to netyka ale ma to stve poviem ti pravdu.Moja kamoska nechce ist robit do rakuska…ona by to nezvladla si mysli,hoci ja jej tvrdim opak.Jaj ,jaj,to som si aj ja myslela ze nezvladnem a zvladla som,musela som.Vzdy som si len povedala ze ked to ine dokazali tak to musim dokazat aj ja.No to uz bolo davno.Mas pravdu ze to odlucenie od rodiny je najhorsie…no ale co uz …musime vydrzat.
Myslis ze takto nikto nerobi?Ja som uz pocula niekde ze robia aj tak niektore.Viem ze ich bude malo lebo ze to rodiny vela stoji ale ze je to lepsie ako na zivnost.Dakujem za odpovede.
ruzena-je to len v tych rodinach kde maju vlastnu firmu a to je lepsie samozrejme
prave preto je tym sposobom malo zien tu na fore som stretla 1 na kt.som ta doporucila len uz neviem kedy to presne bolo ale myslim ze posledne3-4dni Rakusaci su viac nakloneni zivnosti ale hladaj informuj sa
,Dobrý deň,ja by som sa chcela opýtať,ked mi zveril sud deti do opatery a som samoživiteľka či sa aj od toho posudzuje vyška pridavkov na deti,mam tu živnost a pracujem tu rok.DAKUJEM
Ja som nemyslela tak ze v rodine ma niekto vlastnu firmu a mna zamestna.Ved to sa velmi neda.Ako co by ma mohol zamestnat?Myslela som normalne opatrovanie ale ako zamestnanec rodiny alebo ako sa to robi. Neviem.
Rodinné prídavky poberáš len z AT,suma sumárum je to tá istá výška,len vydaté poberajú rozdiel medzi AT a SK. Ak si podala daňové priznanie v AT za rok 2008,dostaneš z AT daňový bonus,ktorý poberajú len samoživiteľky (podmienka je,že si poberala rodinné prídavky v AT najmenej 7 mesiacov). Tak isto dostaneš bonus na deti aj zo Slovenska za rok 2008.
,Jarka veľmi pekne dakujem,prajem pekny podvečer,
Ja som tu písala za rok 2008 preto,lebo som to vybavovala za ten rok. Samozrejme,že teraz budem podávať daňové za rok 2009, v AT aj na SK. Pekný večer prajem.
Pani Jarka,viete určite že na ten dan. bonus je minimum 6 mesiacov poberania rod.prídavkov?Dakujem
ako ti tu uz pisali ,len ked ma rodina firmu tak ta mozu zamestnat ako svojho zamestnanca,inac len na zivnost
Pre istotu som sa pozrela na DP za rok 2008,je tam napísané mindestens 7 mesiacov.
dobry den chcela by som sa opitat na dan pocula som ze po 3rokoch budeme doplacat po 2000e to znamena ze kazdy rok treba odlozit minimalne 700e plus agentura za nasu obetu odlucene od deti to je pekne s, baby usili na nas peknu budu ked to tak je co dostaneme rodine tak ich vratime a to dupvom tak sa tezme odpiste