Ale ako co ?Opatrovatelku?Vies o tom blizsie napisat?Ved v rak.sa neda normalne zamestnat…musi byt ta zelena karta ci co…Ja som to pocula inak ze pracuju opatrovatelky v rakusku aj ako zamestnanci a ze to je ten druhy sposob ako sa da tuto pracu legalne robit…
nie je to tak uz to bolo X-krat tu o tom popisane najdi si stranku -Opatrovatelky v Rakusku a Danove priznanie - tam to mas pekne popisane urcite nieco budeme doplacat
Dobrý vie mi niekto poradiť čo si mám žiadať ak potrebujem výpis platenie odvodov v rakúsku+ zápočet rokov teda ako sa to volá v nemčine
dobre anka ale ked 11000e sa nezdanuje lae mi ideme 13 krat na turnus do roka len zarob 770e za turnus a Ku príjmom každého opatrovateľa patrí :
* honorár za poskytované služby - Taggeld
* náhrada cestovného – Reisegeld
* vecné príjmy (za bezplatnú stravu a ubytovanie) - Sachbezug
* príp. náhrada za úhradu soc. poistenia - Sozialversicherung
Príjem od 11.000 do 25.000 eur podlieha 36,50% dani.
Aj mna by to zaujimalo, nakolko dcera mojej babky to tak chce. Viete mi odporucit nejaku stranku, kde sa o tom viacej docitam alebo mi viete aj vy poradit. Ake su moje povinnosti atd… Dakujem za ochotu.Ninka
Ruženka rak.rodina to má dobre prepočítané takto ťa tam nikto nezamestná museli by ti 3týždne dovolenky, marodku,materskú a kopu veci platiť máš šancu len na živnosť a ešte zobrať robotu len od takej rodiny ktorá prepláca odvody a cestu lebo po 3rokoch čo zarobíš to dáš na doplatky.
preboha ake zas doplatky???
Dobrý večer,podávala som dan.priznanie za rok 2008,ale nepoziadala som o dan.bonus.Chcela by som spatne o vyplatelie,len neviem aké tlačivo mám vypísať.Viete mi poradiť?alebo doporučiť nejakú stránku kde sa to dočítam?..vopred dakujem
Chceš požiadať spätne o daňový bonus pre samoživiteľky za rok 2008 v AT alebo na SK?
Dakujem pekne za odpoved.Ja viem dobre nemecky,no tieto zákony čítat,to je iná nemčina,nikdy som si neni istá čo vlastne som prečítala,tak sa radšej poradim s niekym.Pani Jarka,danový bonus som si na SK jednoducho odrátala,no v Rakusku som dan.priznanie nerobila pretože mi bolo na Fin.Amte v Rakusku povedané že netreba.Tento rok sa chystám tam ist zase opytat na postup.Každy hovori niečo iné.Viete náhodou ako sa postupuje pri tom bonuse?Dakujem
chcem požiadať v AT?..
chcela by som za rok 2008,a samozrejme aj za rok 2009,v AT.Bola som aj na stránke Finanzamt,nenasla som tam nič.Možno som nesprávne hladala.Ak vieš,porad.Vdaka
pozri tu stranku co som tu napisla tam to mas pekne vysvetlene moja kolegyna sa bola informovat aj na SVA a FA kazdej z nas to vyjde uplneina suma a ta suma sa plati na 2x na tej stranke mozes aj pisat aj otazky pan odpovie kazdej…
Pani Jarka,prepáčte že vás otravujem s mojimi otázkami,práve som si našla odporúčanu stránku"opatrovatelky v Rakusku a danové priznanie" a tam som dostala odpoved na moje otázky.Ešte raz sa ospravedlnujem a prajem pekný večer.
Daňový bonus za rok 2009 si požiadaš priamo na tlačive Einkommensteuererklärung fur 2009. Za rok 2008 neviem ako sa dá spätne žiadať,zadaj do googlu “opatrovateľky v Rakúsku a daňové povinnosti”, pán Peter má super web stránku,tam nájdeš všetky informácie. Má aj kolónku “vaše otázky a moje odpovede”, tak mu napíš,on ti určite poradí. Na SK som žiadala bonus až v decembri 2009 za rok 2008 spätne,tak som vyplnila dodatočné daňové priznanie.Určite je taká možnosť aj v AT,len neviem aký formulár k tomu treba. Dúfam,že som pomohla
Neotravujete ma,rada poradím,ak viem. Daňové priznanie v AT sa nemusí podávať,ak je príjem pod 11 000eur,ale ja som si ho podala kvôli nedoplatku do SVA a tiež kvôli daňovému bonusu. Nie je mi jasné,ako ste si to na SK odrátali, veď daň na SK neplatíme, ja som dostala daňový bonus na účet.
Nedajte sa zneuzivat,ziadne peniaze nestoja za znicenie zdravia.
ahoj Jarka,vdaka za info,velmi si mi pomohla.prajem pekný večer
Ahojte, má niekto skúsenosti s agentúrou Joma? Aké berie poplatky a koľko ponúka za prácu opatrovateľky na deň.A ako je to s pohovormi?
allka,takže si sa určite dočítala,že potrebuješ formulár E5 na ten bonus,ja som sa až teraz o tom dozvedela. Za rok 2009 si požiadaj priamo pri daňovom priznaní. Dobrú noc.