Opatrovateľky v Rakúsku

Viem o jednej čo je takto zamestnana ,nemam tč da sa zistiť. Alebo treba hladat na strankach www.bundessozialamt.gv.at vydali brožuru kde je všetko popisané varianta A pre zamestnancov ,B-pre živnostnikov ,Fo"rdermodel zur24-stunden Betreuung -neviem presny nazov mam prefotenych len par stran pre variantB-tam je aj o naroku na volno!strana 12 !

propačte,teda odrátala som nezdanitelnu čiastku a vypisala ten bonus,ktorý mi tiež prišiel na učet.teda aspom dufam,/viete že ani neviem?/
Ak sa smiem opýtať,čo má spoločné nedoplatok SVA a DP?Dobru noc.

A ako ste to vyriešili?

Nenechám tam mamku takto, naozaj si zničí zdravie, len nech do soboty vydrží. A ja hovorím kašlať aj na korunky a okrem nej a malej sestry nikoho nemám (z rodiny).Ďakujem VAM ZA RADY a POMOC, nech sa Vám darí aj v tomto smere…

Ahoj Ali,na e-mail mi nic neprislo,skus to znova.

Dobrý deň,pani Jarka77,chcela by som vas porosiť o adresu webovej stranky na pana Petra,vopred veľmi pekne DAKUJEM,

Spýtam sa k prídavkom na deti.
Aké tlačivá ste použili na potvrdenie o návšteve školy?
Ja mám len jednoduché tlačivo formát A5, ktoré som si stiahla z internetu. stačí mi to?
Mám vysokoškoláka a stredoškoláka.
Netreba u nich e 402?

máte pravdu nieje to med lízať ja som na slovensku pracovala ako krajčirka za 200 euro mesačne aj aj soboty a predlžené smeny tak viem čo obnáša aj takáto robota a odísť od rodiny bolo asi to najhoršie mala som vtedy trojročné dieťa a to mi skoro roztrhlo srdce ale naozaj si musime len zvyknuť robim to už viac ako tri roky nesťažujem si ale tá bolesť v srdci ked si preč od rodiny je to čo bolí najviac to sa nedá zaplatit tak niekto je doma má málo penazí ale je srodinou a niekto zarobý ale bolí srdiečko za blízkou rodinou skusiť može naozaj skoro každý všetko má dve strany pevné nervy prajem žienky

Tá webstránka je presne nad vašim príspevkom. Kliknite na “link” od autora anna.

Nedoplatok do SVA a DP nemá nič spoločné,ale keďže predpokladám alebo lepšie povedané plánujem tu pracovať viac ako 3 roky,takže radšej zaplatím nedoplatok za jeden rok (následne by mi SVA mala upraviť príspevky do PV),ako po 3 rokoch zaplatiť naraz vysokú čiastku.

…dakujem Jarka,a neviem či som zle citala ,ale ja by som este chcela vediet ako mam poziadať o danovy bonus,pozerala som formulare k stiahnutiu ,ale asi som prehliadla ,alebo tam neni.pekny den prajem.

.ari klikni na link ktory pridala anna 14.01.2010-11:11…je tam krasne všetko rozpísane…veľa šťastia prajem,:slight_smile:

Ja som momentálne v AT, napíšte mi na môj email tel.číslo,ja vám zavolám alebo to podrobnejšie napíšem,neviem celkom presne čo potrebujete,tak sa nechcem rozpisovať.
email: jarka77sk@centrum.sk

:-))tak píšem zase,zle som to prečitala,neni potrebne on ziadat priplaca sa automaticky,každemu poberateľovy,rodinnych pridavkov…:-))

Daňový bonus sa vypláca každému automaticky pri rod. prídavkoch,ale o daňový bonus pre samoživiteľky sa musí požiadať pri DP,inak nebude vyplatený.

dobi den chcem sa spytat ci musim deti poistit vrakusku na zdravotnej poistone ked manzel je na up alebo zena je rozvedena lebo tam platim zdravotnu poistovnu ked maju deti slovensku poistovnu tak asi nesu poistene ked ich poistim vrakusku pojde to z mojej poistky alebo sa zato plati osobitne

treba to v prvý deň hneď riešiť buď s ag.alebo stým kto to dohodil a jednoznačne trvať i na adekvátnom Taghonorar inak je to na Vás ako si svoje zdravie ceníte…chrbtica si pamätá… a odivujem tie baby ktoré majú ležiaka lebo v noci stávať každé2-3hodiny prekladať pacienta aby nebol "problém"dekubit a nevyspatá potom celý deň variť upratovať nakupovať a starať sa o pacienta nieje sranda…

Prvý krat musite ísť na príslušný Finanzamt a tam Vám dajú potrebné tlačivá 401,411 a žiadosť o rodinné prídavky.Potom chodte na Vaš urad prace v mieste bydliska a tam Vám poradia,tlacivá o dochádzke do školy Vám dá skola treba preloziť do NJ,treba aj zmluvu srodinou alebo agenturou a šeky-kopie, že mate zaplatené poistné.Ak pracujete pre agentúru môže Vam agentura dať potrebné tlačivá

JOMA pozaduje osobny pohovor v AT, to predtym nebolo. Ak ich kontaktujes priamo, tak platis za prehlasenie zivnosti na ich adresu 30€, za sprostedkovanie 265€, za zmenu rodiny 45€

Ahojte dievcata,ma niektora skusenost s ag.-VaV?A ako je to s opatrovanim v Nemecku?Dakujem,pekny den