ahoj Katka,podla toho čo som o nich čítala tak mám o nich dobrý názor a musím povedať že majú vynikajúcu knihu nemčiny pre opatrovatelky !Verila by som im,tiež som uvažovala nad nimi !1nozicka2@azet.sk
ak vieš nejakú stránku môžeš mi napísať?
vdaka, je to dobrá stránka…
ja som skor myslela, že ktorá z vás, čo vybavujete prídavky, ste vyplnali e402.
či ste odovzdali len obyčajné tlačivo ako potvrdenie o návšteve školy.
Ja som odovzdávala za stredoškoláčku vyplnený a zo školy potvrdený formulár E402, a za vysokoškoláka to isté a k tomu ešte žiadali výkaz o štúdiu (zo študijného oddelenia - preložený do nemčiny).
na potvrdenie o navšteve školy je treba tlačivo E 402 je to pre stredoškolaka i vysokoškolaka.Povinná školska dochádzka sda nemusi potvrdzovat.
Tu 402-ku som dokonca dala potvrdit v slovenčine,ale na nete je aj v nemčine.Ja som rodinné podala včera,tak mám pokoj.Minulý rok som to robila tak isto a všetci boli spokojní,prišli mi len prachy asi po 3 mesiacoch na učet.Jednu vec, ktorú som si vymyslela je tá,že formuláre potvrdené na socialke neposielam sama ale ich dám odoslat zo socialky.Mne to ochotne odoslali,neviem či to robia všade.
a v ktorej oblasti pracuješ jarka?
ja som v NO. minulý rok som mala aj ja E402 pre obidvoch a kázali mi doniest miesto toho obyčajné potvrdenie zo školy a to som si iba preložila sama a odovzdala. potom som to mala v poriadku. tak tento rok som sa ani s E402 nenamáhala a mám len tie obyčajné potvrdenia.
a ešte razítko neviem, z vysokej školy mi dali gulaté razítko, ale zo strednej len obyčajné. tiež neviem, či na tom nepohorím.
prehlásenia živnosti sa robí inde zadara!
Tiež pracujem v NO,ale to je asi v každom okresnom meste iné,resp. záleží od pracovníčiek na Finanzamte.Ja som to dokladovala takto,keďže som samoživiteľka,tak aj v júni a v septembri zase,občas na nervy.
Kati ja som cez nich bola len raz a viacej nikdy!!!Nemala som ani prácu ani ubytovanie.To je moja skusenost,ale uz som pocula ludi,co si ich velmi chvália tak neviem ci to robia len niektorým ci ako…
som uz treti rok opatrovateľka vo Wiedni.Pred týždňom sonm volala na SVA(sociálka(a bolo mi povedané, že od 2011 budeme štvrťročne platiť 611 Eur. Len aby nám rodiny platili viac! Mám z toho Vážne obavy…
ja tiež
ano je to po 3 rokoch sa to zvysuje je to prirodzene a rodiny to vacsinou aj vedia nam to povedali pri otvoreni zivnostivychadza to v priemere okolo 200 Eur, na mesiac.
ok, uviedla som len poplatky v JOME!
Ahojte.
Mám kolegyňu,ktorá prišla do rodiny,kde ešte nebola opatrovateľka,ona je prvý krát oficiálne vonku.Teda nemá ešte založenú živnosť.Rodina,do ktorej prišla od nej pýta 90,- eur za založenie živnosti.Má s tým niekto skúsenosti?Je to normálne?
ja som len chcel poukázat,že aj to čo by mohli urobit zadarmo,(práca tak na 3min-aj za to inkasujú.
Pri zalozeni zivnosti prvy krat sa nic neplati…
to je nezmysel, pýtaj sa ešte raz, úradníci v Rak majú rôznu úroveň a nech Ti tú info dá na papieri a všetko bude ináč, je to po 3 rokoch okolo 2OOE/Q
oprava: 2OOE/mesiac, teda za qvrtál tých 6OO, teda beriem späť, info bola správna, ale rodiina na to dostáva od Landu peniaze 55OE/m na 2 opatr.
Na za 1 mesiac okolo 200 Eu. cize kvartal asi 600 Eu.
ak už mala živnost,zrušila ju-tak potom sa platí tých 90e,ak prvý krát-zadara