Opatrovateľky v Rakúsku

keď ich chvália len na fóre tomu sa dá ťažko uveriť robia si to same ag. verte len babám ktoré robia vonku ako opatr.a povedia Vám to osobne…

Ďakujem všetkým,ktoré ste mi napísali.Som rada,že ste mi pomohli a ja to môžem podať ďalej kolegyni.Ešte raz vďaka.

Reagujem na príspevok o Jome. Pracovala som v jedne dedine s dievčatami od Jomy. Nič pozitívne, berú ich ako otrokyne, za každú blbosť chcú peniaze a sú povinné chodiť so šoférmi od Jomy a ešte majú tie najhoršie rodiny, kde ste fyzicky, alebo psychicky napádané, a zasahujú do turnusov, ako to agentúre vyhovuje ohľadom prepravy žien. Nič dobré som o tej agentúre nepočula

pre Jarka77:dakujem velmi pekne ,o tom sa tam nikde nepíše,len že je automaticky vyplateny,pekny den prajem,:slight_smile:

to mas pravdu…chcela som si to prehlasit sama, aby som zbytocne nevyhadzovala €, ale neda sa…robia to oni a beru si za to 30€, pekny vikend vsetkym…

No to asi nemala stastie na solidnu rodinu,este si chcu na jej ukor privyrobit.Typicke…

ahojte, prosim ma niekto skusenosti s prehlasovanim pobytu? Menim rodinu, ako mam postupovat pri nahlaseni novej adresy a odhlaseni st.adresy?..dakujem…

Asi si ma zle pochopila. Prečítaj si ešte raz web stránku od p. Petra,jednu kapitolu s názvom “rodinné prídavky a iné dávky” a druhú kapitolu s názvom “daňové bonusy v AT a SR”. Tie dva bonusy nemajú nič spoločné.

ahojte hkadam si pracu opatrovatelky vo wiedni prax a zivnost mam neviete poradit prosim dakujem za kazdu pomoc

Ja s tebou Naty nesúhlasím. Napíšem vlastné skúsenosti z JOMOU. Prvú sme dostali so striedačkou rodinu, u ktorej sme boli dva a pol roka, všetko v poriadku - ľahký stav, dobrá rodina-nesťažovali sme si, potom pani zomrela,za týždeň sme boli sme v ďaľšej rodine, kde bol chorý starký, manželka pomáhala pri opatere - dostali sme zaplatené za dvoch a od rodiny po turnusoch trinkgeld,vždy.Netrvalo to však dlho -starký zomrel a hneď tak ako mala nastúpila striedačka do novej rodiny /mne chýbali dva dni a tie mi rodina aj tak zaplatila, neškodovala som/ bola tam chorá pani ale čakali na domov, nevedeli o tom ani v agentúre, takže keď ho na nový rok dostali, vypovedali agentúre zmluvu -tam varil domáci, ale plat bol zas ako za pár, teraz sme pri starkej, rodina slušná, rodinu sme dostali hneď a zase spolu, lebo tak to chceme vždy a nikto nás nenúti aby sme išli po jednej k inej striedačke. Takže neviem, často sa ženy sťažujú, aby ich ostatní ľutovali, lebo je to lepšie ako by ti mali závidieť, áno, chodím s ich dopravou, ale aj sama, keď chcem. A ja od agentúry očakávam predovšetkým to, aby ma zamestnala čo možno najskôr, keď prídem o rodinu. Moja striedačka mala predo mnou inú, ktorej JOMA vymenila 3x rodinu, než našla takú, kde zostala, takže myslím, že najhoršie rodiny isto nemajú, písali to tu ženy aj o ag.Fischer, Hilfswerku a iných, ak opatruješ dlhšie vieš, že rodina je vždy lotéria.A v každej rodine, aj v tej kde o všetkom rozhodoval domáci, s nami jednali slušne, takže toľko moja skúsenosť.

Živnosť je nutné preložiť do 3 týždňov po zmene miesta vykonávania živnosti, inak môže byť uložená pokuta vo výške do 2 180,00€.

tu mas link a aj si mozes stiahnut tam tlacivo Opatrovanie v Rakúsku
Spracovanie daňových priznaní

tam kde končíte, tam sa aj odhlásite z prechodného pobytu.Na novom mieste sa ztase nahlásite k pobytu /meldezetel/no a s tým idete na magistrat,BH.Tam si prefotia váš maldezetel a idede domov,teda praCOVAť.Potom Vám asi za 3 dni pride oznámenie že vás beru na vedomie a nakoniec vám oznámie že už ste zahlásená.To je všetko.No a na tento Urad sa pojdete informovať vždy ked vám niečo nebude nejasné.Pekný večer

Kolegyna by sa mala do 3 dni prihlasit u rodiny na prechodny pobyt. Potom som bola na nejakom centralnom urade WKO, kde zistovali ci mam uz zivnost niekde v inom state a je jedno kde na svete, ak ano, za zalozenie zivnosti sa plati ak nie tak sa neplati. Podla toho vypisala tlacivo a s tym som mala ist na prislusny zivnostensky urad kde patrim podla toho prechodneho bydliska a tam - zobrat to potvrdenie o prihlasenie k prechodnemu pobytu MELDEZETTEL,
to potvrdenie z tej centraly, obciansky preukaz, alebo pas, uradne prelozeny vypis z registra trestov a to sa tam odovzda a postov mi prisiel zivnostensky list, inak kolegyna nejaky vypis dostala hned ale to malo len taky informativny charakter do doby dorucenia ZL, lebo aj jej original prisiel postou.
Casovo to skutocne nebolo narocne .
este na tej centrale mi pripravila take uradne oznamenia ktore sa posielaju na financny urad a socialnu poistovnu po dopisani cisla zivnostenskeho listu, akoze oznamenie o zalozeni zivnosti tymto uradom, ale inak to oni su prepojeni pocitacmi a jeden urad druhemu to oznami aj automaticky. Pri prehlasovani zivnosti som uz ziadnemu uradu nemusela oznamovat zmenu len som si nahlasila zmenu sidla na zivnostenskom urade a pracovnicka mi oznamila ze to sa uz automaticky tymto uradom oznamuje od nich. Aspon ja som takto vybavila zivnost a neskor prehlasenie zivnosti.

velmi mudro

Smiem poprosiť aj ja ten link, hľadám tlačivo E 402 - potvrdenie o návšteve školy. Ďakujem Alica

ty si A.Tothova z Wels-Marchtrenk?staci ano alebo nie potom viac,tvoja byvala striedacka!

dakujem!

Opatrovanie v Rakúsku
Spracovanie daňových priznaní

Ahoj Julia ,potrebujem poradit ako mam postupovat ked mam zivnost/nakup a predaj/ na slovensku a nechcem ju zrusit ani prerusit mam opatrovatelsky kurz pre EU a chcem pracovat v Rakusku.