Ja by som snáď dodala: nie je potrebné odhlasovať sa osobne na mieste, kde končíte. Môžete to urobiť aj vtedy, keď už prídete na nové miesto: na meldezettli je totiž okrem kolónky anmeldung aj kolónka abmeldung - tam vypíšete adresu miesta, z ktorého sa chcete odhlásiť a magistrát vyrozumie miesto, kde ste boli prihlásená pôvodne.
dakujem za kazde info vam vsetkym, co ste reagovali…prajem dobre rodinky…
Nech tej rodine v ziadnom pripade nedava 90 eur,ja som si tiez teraz zakladala zivnost a trebalo sa iba prihlasit na prechodny pobyt,potom sme sli na wirschaftkammer a tam nam vsetko urobili a zadarmo.Treba vsak mat prelozeny vypis z registra trestou a asi viac nic.Ja som mala aj rodny list ,ale myslim si ze bol zbytocny.Vsetko, ale tiez moze zavisiet od krajiny kde si.Myslim ci Vieden,Stajersko ,Korutansko a pod vsade mozu mat ine poziadavky.
Presne je to tak 3 roky sa plati mesacne okolo 143 eur ak si nepodavala danove priznanie a po 3 rokoch je to 206 eur mesacne.
dory den potrebovala by som poradit v AT mam zivnost od 1.4.2009 od toho dna my na slovensku prestali vyplacat rodinne prid.teraz my prislo z AT rodinne ale tam je tabulka akoze som poberala aj na slovensku RP tak od aprila do decembra odpocitali na 2 deti mesacne 36eur spolu je to 288eur teraz od koho mam vymahat tych 288eur ked na slovensku my nedavali nic?ked niekto sa stretol s takymto prosim o radu dakujem
poberanie rodinných Vám potvrdi socialka na slovensku a rozdiel doplati Rakusko.pri podávaní žiadosti o rod.pridavky v rakusku ste mali mat zo Slovenska toto potvrdenie zu Slovenska a na základe toho Vám Rakusko doplati rozdiel.
Na socialke my vyplnili formulár a to som odovzdala aj v AT.Tu som nepoberala nič od 1.4 aj tak my strhly 32 eur mesačne od apríla.Od koho mám tie peniaze vymáhat??s AT alebo SK??
ak máte živnost v RAKUSKU ,nemáte nárok na rpidavky na Slovensku.Takže jednoznačne v Rakusku.Ja by som išla na Finanzamt a tam sa informovala na konkretnu situáciu.Tu na fore Vám može niekto poradit, či si mysli alebo čo kto ako absolvoval,no malo by sa to riešit individuálne.Ved na to tam máme tie Urady .Kto lepšie Vám to može vysvetlit než kompetentní?Tu Vás naše odpovede možu iba zmiest,zbytočne sa stresujete.Takže vezmite si všetky doklady so sebou a " polopate" sa pýtajte čo potrebujete.Nikdy nepritakávajte,pokým ste nerozumeli,pýtajte sa radšed 2krát.Vela štastia.
všeobecna poistovna vam môže vydat kartičku poistenca všeobecnej poistovne,len inej farby,pre ludi pracujucich v zahraniči, a to na zaklade vašeho poistenia v zahraniči. Lekarom ukon hradi všeobecna poistovna,a ta si potom vymaha peniaze zo zahraničnej poistovne.
pre Zuzku si rozvedena alebo vydata?je to rozdiel vo vyplacanii detskych pridavkov
ahoj mala by si dajaku pracu?
ahoj,ja som prihlasená od augusta,nevies náhodou na akej stranke by som si mohla stiahnut tlacivo E106 do poistovne???
Pre 18,14: a ked si do 3týžd.nedájdem nové miesto,tak čo?s preložením živnosti?a kde to nové miesto treba nahlásit-na WKO a SVA?za odpoved diky
Dobry vecer…Neviete mi poradit vhodnu agenturu vo Viedni?Mam OP kurz Nj ovladam tak zaklady a surne potrebujem si najst takuto pracu.Alebo aj agenturu u nas ktora ma rodiny vo Viedni.Dakujem a prajem pekny vecer…
vydatá ale ani jeden z nas nepoberal v SK DP tak neviem čo strhla rakuska strana
Ahojte.
V decembri som si otvárala živnosť v AT.Neviete kam sa posiela živ.list?Na prechodnú alebo na trvalú adresu?
to ako pre koho je ta otazka???prace je stale dost…
to malo byt pre Zuzanu Corsovu
Dnes som si nasla cas a precitala si prispevky zien.Som z toho zhrozena a znechutena kolko osocovania a zloby je v niektorych z nas.Preco nebyt k sebe milsi,ohladuplnejsi a pripraveny poradit?Kazda z nas to robime pre eurace a nie z rozkose.Ved sa spytajte kolko zien to robi pre to ze manzel je nezamestnany,invalidny dochodca, ona sama je vdova ,slobodna matka alebo rozvedena.Pekny podvecer prajem
na prechodnu do rodiny