Opatrovateľky v Rakúsku

ahoj som,ja sa akurát chystám pracovať ako opatrovatelka,môžeš mi prosím Ťa poradiť na čo si mám dávať pozor,čoho sa vystríhať,alebo čo je dobré vedieť na začiatok?nemáš kontakt na nejakú serioznu agenturu,alebo rodinu?Ďakujem čau.

Ahoj Zuzana,
ak sa rozhodnes pre agenturu, zvaz pre ktoru…Je ich tu plno, seriozna ag. od Teba nevezme dopredu ziadne poplatky a poplatok za sprostrdkovanie vezme len jeden, nie rocne.Taktiez sa informuj o vsetkom, co by si chcela vediet a kazdu vetu zmluvy s ag. si precitaj aj 5x, ak niecomu nebudes v zmluve s ag.rozumiet, pytaj sa ich. Stava sa casto, ze opatrovatelky podpisu pre ne nevyhodne podmienky. Nedaj sa zlakat agenturami vidinou okamzitej ponuky a dobrym zarobkom, najprv si vsetko dokladne precitaj a poinformuj sa.Napr.
1.ake maju podmienky - poplatok - aky,kedy sa hradi,
2.plat. podmienky - tvoj plat, odvody, cestovne - v akej vyske
3.kolkokrat mozes ponuku odmietnut
4.pozor na ag., ktore vyzaduju pracovat s nimi nejake obdobie, inak ak skoncis skor, mas pokutu
5. nova rodina - poplatok?,
Je toho vela,skus popremyslat, co vsetko Ta zaujima a napis si to, aby si to nezabudla s ag. konzultovat.

Kedze mi nas sef povedal ze nemusime robit DP v Rakusku len na Slovensku, tak som ho nespravila. Dufam ale ze to nema vplyv na rod. prid. za min. rok ktore cakam uz vyse 2mesiacov. Na tento rok uz nemam narok nakolko moje deti uz pracuju.
Ta sprava pre akusi Janku snad nepatri mne, aj ked tu ziadnu inu Janku nevidim, ale som si ista ze som sa nikdy vulgarne nevyjadrovala

Este nieco, ja som v agenture s. Elizabeth

ahoj Janka ty robiš za s.elisabeth a nie je to ta ista agentura ako sant antonius na čele s panom weibermaierom?Lebo ja som niekedy robila za s.elisabeth ale sa vraj zmenilo na sant antonius a nebola som nejak spokojna , ty si?dakujem

Chcem len upozorniť na agentúru Guter Engel.rodiny vám nevyplácajú peniaze na ruku,ale musíte mať konto.A stáva sa,že ženy nemajú na konte nič,odchádzajú uplakané domov.To sú peniaze žien,ktoré tam drú,v noci nespia,hlavná vec,že agentúre zaplatiť musíte.Neviem prečo agentúra s tým súhlasila.Mali sa dohodnúť s rodinou o vyplácaní na ruku!!Ako by bolo tej pani Engel,keby ona nedostala svoj zárobok.Je to kruté!!!

pracuje niekto cez Weibermeiera ,ake mate skusenosti?

ahoj ja som robila cez weibermaiera , neviem možno len ja som mala zlu skusenost ale bola som dvakrat ale raz som bola cez st.elisabeth a to v PO a sprostredkovatel bral uplatky ale nam povedal že to je ako ohladom vybavovania papierov , ešte sa dalo robit nelegalne asi v roku 2007 a potom som bola kratku chvilu asi za st.antonius to je tiež weibermaier a cez KE , a tam som nebola cele dva ytždne len asi 12 dni a som musela domov lebo na začiatku mi povedali že pacient ma 80 kil ale ked som prišla mal 2 metre a okolo 100 kil trebalo ho prenašat z postele na vozik a pdoobne a to mi ruplo v križoch a to už mali byt vybavene papiere legalne. den predtym som volala weibermaierovui že odchadzam domov že ma pride kamoška vystriedat a on že pojde so mnou ku advokatovi po peniaze ale v ten den weibermaier ked osm mu volala mal nejake stretnutie a nebol tam kde mal byt a ked osm bola s jednou pani za dvokatom nechcel mi vyplatit peniaze lebo som tam ako nelegalne no bolo to hrozne .peniaze mi poslala ažž kolegyna o dva tyždne asi tak ale to možno len ja som mala taku smolu a teraz chce, skusit cez inu agenturu ale čo kamošky su cez weibermaiera niektore si nestažuju .ale oni robia dlhšie

dakujem Anka nevies ake su poplatky rocne alebo ako,vopred dakujem

ahoj no vieš ak si iba jeden turnus nič aspon ja som tak mala ale ked si už aj druhy turnus tak platiš okolo 15-18000 sk a neviem či sa to da na splatky ale asi nie

Nie je to to iste. Asi pred dvoma alebo troma rokmi bol aj pan Weinbormeier u sv. Elizabeth ale sa osamostatnil. To je pan Drescher sef sv. Elizabeth, ale ja som spokojna, nemala som nikdy problem, aj rychlo nasli aj vymenu spravili ked som ppoziadala. Uz som tu 5 rokov. Platime 300€ rocne, len prvorocky maju asi 500 alebo 600€. Ale zivnosti nam vybavili bez poplatku, odvody hradi rodina. Ja nemam zle skusenosti.

a nevieš kontakt na nejaku serioznu agenturu?väčšinou chcu peniaze dopredu.Môj kontakt je 0918541811

ahoj,mne sa tiež ozvali z ag.Alses nevieš čo su zač?má s nimi niekto nejaku skusenosť?

ahoj a prosimta takže weibermaier teraz vobec nema nič spoločne so st elisabeth? a pan drescher je v pohode hej? a nevieš či je aj v PO? a ked ste boli na pohovor ako to prebieha teraz? Lebo ak je pan drescher lepši ako weibermaier tak by som skusila ,A ako vas vezu z BA do rakuska taxikmi či sami chodite? dakujem za odpoved

ahojte je tu niekto kto pracuje cez Anet Fischer?napiste ako to funguje dakujem

Pekny den, volam sa Anna a pracujem 1rok ako opatrovatelka chcem Vam len napisat,ze rada sa vraciam na tuto stranku a hlavne rada citam Vase rady. S pozdravom Anna

Ja neviem posudit ci je lepsi ten alebo ten, ja som u Dreschera a som spokojna. Dievcata chodia z Ba taxikom od agentury, myslim ze je to povinne, my mame vynimku lebo sa striedame v stredu a na Salzburg sa v stredu nechodi.Viem len ze pan W sa osamostatnil, ale ako to u neho funguje neviem.Drzim palce nech sa spravne rozhodnes.Pohovory som ja mala v Komarne, boli pisomne a potom s panom D ustne, ale to bolo pred 5rokmi. Ak potrebuju tak mozno ta vybavia aj telefonicky, aspon moja dcera tak mala. Do 14dni po prihlaseni vycestovala.

Dievcata, este raz sa chcem opytat ci teda nemusim tu v Rak. podat DP ked som mala prijem do 10tis€. A ci mi to neohrozi ak nepodam doplatok Rod. Prid. na min. rok ktore cakam treti mesiac. Wilmi prosim napis, stale su rozne odpovede, neviem si vybrat, dik

Poznám dva rozdielne prípady.
V jednom pripade pri príjme do 10 000 podala kolegyňa danove v rakusku bez problemov.

V druhom prípade ju odhovorili v rakusku len v inom meste že či majú všade písať null null.

Bola som s jednou znamou na urade, ktora robila (nahlaseno) 1!!! turnus. Pytali sme sa ci ma, ci nema. Povedali, ze nech to predsa len vyplni, a odovzda.