Opatrovateľky v Rakúsku

musite sa vyjadriť konkrétnejšie

Staci ak si precitate par stran a pochopite.

Nechapem,co by ste tu chceli citat, ak ponuky prace,tak to musite hladat same.

Kazdy si nazor moze sem napisat a sem inzercia nepatri na to su ine stranky

co je tu na zhrozenie,nezvelicovat.Kazdy ma pravo,pokial nepise vulgarne a oplzlo na vyjadrenie svojho nazoru,aky ma suvis,pytat sa zien,kolke to robia s kritikou diskusie nechapem.Co tym chce autor povedat.

nie som síce Júlia, len na Júliu narodená ale : na opatrovanie v Rakúsku, ak ho chceš vykonávať pravidelne živnosť potrebuješ. Na Slovensku si vybavíš na základe svojej slovenskej živnosti v SP E 101 a odovzdáš rakúskej poisťovni ako doklad,že si poistená v inom členskom štáte EÚ. Na Slovensku živnosť nemusíš rušiť ani pozastavovať, ani nie je potrebné aby si pre E 101 mala na Slovensku živnosť na opatrovanie.Je však potrebné,v rámci tej slovenskej nejakú činnosť preukázať. Rakúskej poisťovni a rodine oznám, že žiadaš o vydanie E 101.

milá Tereza,v týchto veciach si doma,chcem sa len informovať:momentálne mám živnosť v Rak.pozastavenú-v prípade že sa znova zamestnám v Rak.môže byť toto aj čiste len na slov.živnosť,alebo totoúrady V Rak.nebudú akceptovať???Z toho čo píšeš mi vychádza že je to možné E101.Vdaka za odpoved pekný deň prajem

Hallo kolegyne, prosím o pomoc, možno niektorá vie ako to je s prácou v Rakúsku na pozícii opatrovateľka so slovenským živnostenským listom.
Viem, že slov. opatrovateľky pracujú v Nemecku na slovenský živ. list. 3 mesiace, potom dva týždne pobyt doma a znova 3 mesiace v Nemecku. Je možné tento systém použiť aj v Rakúsku?
Ďakujem, pekné popoludnie prajem.

kde by si také blbé baby našla,v Rakúsku sa robia 2-3týždňové turnusy a čo tá druhá kt.by chodila každý šiesty týždeň na 2 týždne???z čoho by žila???je to nereálne iba ak by si doplnila živnosť a 4týždne by stála na rohu s kabelkou

sorry tam sa dokonca jedná o 3 mesiace!!!

Ahojte, ako si rátate čistý príjem za rok? Hrubý príjem (plat, cestovné a logis) mínus
12 % paušálne výdavky z hrubého príjmu, alebo si odrátate skutočné výdavky( cestovné a poistenie)?
Vďaka za odpovede, Jana

si fora,aby si ziskala aspon zakladne info.

percentualne je to jednoduchsie…nie je nutne nic dokladovat…

pán demčák,to myslíte vážne, že ked mám živnost v Rakusku,tak tam musim prihlásit aj syna?/som rozvedená,mám syna v opatere/Je to nutné, alebo jedna z možností?dakujem.

Pan Demčák,viete mi povedat kolko rokov musim ako opatrovatelka odrobit v Rakusku aby som z toho niečo mala? Mám na mysli dochodok.dakujem

Práca na slovenskú živnosť, v Rakúsku ako opatrovateľka.

Nejedná sa tu o praktický obsah , teda či to bude 3 mesiace, alebo l týždeň, jedná sa mi o to, či je možné, aby som pracovala na slovenskú živnosť v rak. rodine. Rodina si nenárokuje Förderung , lebo príjem opatrovaného je niekoľkokrát vyšší ako určuje hranica zákona. Opatrovaný si chce len uplatniť môj honorár na odpočítanie z daní. Ďakujem.

ahojte , v Rakusku som cez agenturu od augusta a živnost mam od 21.8 a doteraz mi neprišlo zaplatit žiaden qvartal mam pisat email na sva?
či počkat ešte

Nie nie je to možné. Aj v Nemecku je to na hrane zákona, ak opatrovateľka robí niečo nad 180 dní v roku, preto agentúry častejšie menia rodiny opatrovateľkám, vtedy je ich ťažšie “erwischen”.V Rakúsku je možné robiť na slovenskú živnosť len občasné nepravidelné opatrovania v sumáre do 2 mesiacov za rok. Pravidelné opatrovanie vyžaduje rakúsku živnosť. Potom je tu ešte jedna háklivá vec : ak si opatrovaný chce uplatniť tvoj honorár do daňových nákladov, musí byť tvoja činnosť legálne so zákona - nepíšeš, aký Pflegestufe má opatrovaný - ak je pod 3, teda 1 a 2 nemôžeš ani v Rakúsku počas tzv.prechodného obdobia, ktoré ešte tento rok platí pracovať ani na rakúsku živnosť, ale mala by si mať na opatrovanie aj PRACOVNÉ povolenie, ako u profesií, ktoré nie sú vo výnimke zo zamestnávania cudzincov. Ale vlastne uvádzaš že si nenárokuje rodina Förderung , takže je to asi nie je 1. alebo 2. stupeň. V každom prípade budeš potrebovať rakúsku živnosť.

Elenka, prečítaj si moju odpoveď dnes o 19.56 pre Annu.

je to už dlhšia doba ale oni nezabúdaju