Nejdná sa o prácu dámy, čo stojí na rohu s kabelkou, ako ste napísali.
Prosím chcem len vedieť, či je teoreticky možné pracovať ako opatrovateľka v rak. so slov. živnostenským listom.
Počula som , že len pár mesiacov v roku.
Ak niekto vie, napíšte. Ďakujem
Chcem sa spýtať ako to teda naozaj je s poistením dieťaťa keď som dostala E CARD, som samoživiteľka a dieťa zostalo poistené na Slovensku. Zanikne mu tam poistenie a musím si ho dať poistiť tu v AT pod svoju poistku, alebo ako to teda je? Budem rada ak mi vie niekto pomôcť čo robiť. Ďakujem
áno našla som to vdaka rozumiem.
Ďakujem Tereze za odpoveď, zbieram info kde sa dá, lebo keď ide človen na Daňový úrad na Slovensku, tak nevedia ani toľko ,čo ja.
Aby som bola ešte presnejšia, Opatrovaný poberá
Pflegestufe 3, čiže môže si odpočítať z daní môj honorár.
V skutočnosti mám 2 Opatrovaných, teda dve pracovné miesta, s jednou rak. živnosťou, a k tomu prípadu s 3.Pflegestufe som chcela alternatívu s našim slov. ŽL.
Moje príjmy z dvoch pracovných miest sú vysoké, čo sa týka následnej dane.
Naivne som si predstavovala, že by som mohla byť na tom výhodnejšie s rak. aj so slov.živnosťou.
Ďakujem.
Ahojte,pozna niekto z vas agenturu KIKA zo Zvolena mate s nou nejake skusenosti?Dakujem
Chcela by som poprosit o radu skusene opatrovatelky.Mam zivnost v Rakusku od 21.2.2009 v juni som poprosila agneturu cez ktoru robim aby mi vybavila rodinne pridavky.Este stale ich nemam a ked sa pytam sefky kde je problem tak mi povie ze na urade im povedali,ze musim cakat kym pridem na radu je to pravda?Moja kamaratka si ich zacala vybavovat v novembri a uz jej prislo do rodiny oznamenie ze ich ma schvalene,mne take nic este neprislo.Mozete mi niekto poradit ako dalej?Dakujem.
agentúra ťa zavádza!!!
Som prekvapená z toho,že keď si odovzdávala E106 na našu zdrav. poisťovňu,tak ťa o tom neinformovali. Znovu si musíš vybaviť novú E106 a dopíšeš tam aj dieťa,predložíš vo svojej ZP na SK a vystavia ti novú kartičku poistenca pre dieťa,takú, ako máš aj ty.Nezabudni im povedať,že si samoživiteľka. Z Rakúska ti neskôr zašlú E Card aj pre dieťa.
ahoj,ano presne tak musí byt poistene v rakusku,ale to predsa nie je žiaden problem,na Sk všetko funguje po starom,len treba ist do poistovne,vyplnit formular adostane novu kartičku s logom EU,všade kde pojde treba odniest prefotenú kartu,presne ako Ty to musíš robiť
však si to pobehaj a vybav sama ako ostatné a hned zistíš kde je problém a isto si to vybavíš skor
ďakujem vám za odpovede, na poisťovni mi nič nepovedali, ani mi ešte tá kartička pre mňa neprišla, všetko sa dozvedám tu. len sa bojím čo s malým teraz kým nemá ešte tú kartičku a potreboval by ísť k doktorovi.
mam pre vas pracu v at plat 55+odv,+cesta volat na tel, 0910 460 313,
zveziem do grazu a okolie dna 28.1,010,to je śtvrtok ,50,eur, tel, ,0910 460 313 kośice okolie. dakujem,
hod´sem email-pošlem niečo
Ja som sa už v tretej rodine a z tých prvých dvoch som sa vôbec neodhlásila, len som sa prihlásila v novej rodine a hotovo. Môžeš mať prechodných pobytov koľko chceš, nemusíš sa odhlásiť z predošlej adresy, povedali mi to tak v agentúre.
Nie je to normálne, za založenie prvej živnosti sa neplatí vôbec nič. Za založenie ďalšej sa až platí, myslím 70 eur.
Mám otázku ohľadom doplatku prídavkov. Za rok 2008 som dostala. Teraz neviem ako vybavovať za rok 2009, znova podať rovnakú žiadosť Beih 1 alebo vraj po novom Beih 38? A znova musím odovzdať všetky preklady- sobášny list a rodné listy, alebo už teraz nemusím, keď som ich dala pred rokom, tak by ich tam mali predsa mať.
Ja som dala len malé tlačivká zo školy, žiadne formuláre a preložila som si ich sama a stačilo to.
Hilfswerk a solídna? Ja aj moje známe, čo sme cez nich išli, nenachádzame slov. Síce ti na začiatku všetko vybavia, ak keď to dosť dlho trvá, ale keď máš nejaký problém, tak sa nestarajú, ani telefóny nedvíhajú. A keď potrebuješ novú rodinu, tak čakáš 2-3 mesiace a odvody platiť musíš aj keď nemáš z čoho. A beda ak chceš u nich skončiť, lebo si si našla miesto sama alebo chceš ísť do druhej agentúry, tak ti tvoju živnosť zrušia, lebo hneď na začiatku im musíš podpísať na to plnú moc, ináč ti rodinu nenájdu a potom si musíš odznova vybavovať živnosť a zaplatiť za to, lebo za druhú živnosť sa platí.
Mámna Meldezetli staré číslo občianskeho preukazu, lebo som teraz dostala nový OP. Vyplýva z toho pre mňa nejaký problém napr. pri prípadnej kontrole? Preukázala by som sa novým OP alebo pasom. Neviem, či to treba niekde hlásiť alebo nie, lebo ostatné údaje na Meldezetli sedia, len číslo OP nie.