Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj Anna hodnoty inzulinu maju ine hodnoty cukru teda ciselne hodnoty ako u nas ja mam papier od lekara kde je vsetko napisane kolko je cukor a kolko podat inzulin nech ti obstara taky papier rodina alebo ti u lekara tie hodnoty neviem na spamat som teraz doma asi som ti vela nepomohla prajem ti vsetko dobre.

Najjednoduchší spôsob,ako vybaviť rodinné príd. je zájsť osobne na Finanzamt,tam vám presne povedia,čo presne potrebujete.Alebo poverte niekoho z rodiny,kde sa staráte o pacienta.Keďže sa vy staráte o ich rod. príslušníka,tak aj oni môžu pre vás niečo urobiť.Na agentúru by som sa veľmi nespoliehala,tie peniaze sú pre vás,takže ag. sa trhať nebude.

Ahoj Evke,no nie nadarmo sa vravi,kolko ludi tolko chuti,a kolko opatrovateliek tolko skusenosti.Neni to pre mna ja mam pracu,ale pre velmi dobreho priatela,ja sa len chcela opytať ,či tu je taka šanca nastupit len s angličtinou.Vieš,napr.ja mam dedka v bdelej kome,nekomunikujem s nikym cele 2 tyždne,a ked niečo potrebujem stači mi zavolať tomu jeho synovcovi.A mam v podstate 3tiu rodinu,kde nevyužijem ani nemčinu,niekto si povie sťastie a niekto,že smola:-)Mam znameho pri švajčiarskyh hraniciach a ten k dedkovi nastupil s angličtinou s tym že sa pomaly naucil aspon zaklady nem.ale to mal tiež pod sebou v byte jeho syna ktory vedel anglicky.Len som chcela vedieť,či je takych viacej ,alebo mal skratka ten znamy šťastie,Pekny den prejem.

Ak pracujeme v nemecky hovoriacej krajine je normalne ze vieme aspon zaklady NJ, co ked nikto nebude doma a bude potrebne volat Notruf? Kalkulovat ze niekto tam vie AJ je nezodpovedne voci tomu choremu cloveku, zelam vela stastia v praci…

ahojte chcela by som pracovat v rakusku ale nemam skusenost a neovladam nemcinu potrebujem ju vediet velmi dobre alebo staci trochu :

a je tam aj vela turkov-vtedy asi stačí vediet iba po turecky.však?

Turci a Arabi byvaju aj v nasej stvrti ale aj ich pocujem hovorit po nemecky …

Ja som odovzdala všetky papiere a vrátili mi ich že potrebujem aj sobášny,tak len pišem svoju skusenosť.Možno je to všade inač ale pre istotu si zober všetko aby si nemusela čakať dalši mesiac ako ja.

…pačil sa mi vyrok mojej prvej zamestnavateľky,pani s vysokoškolskym vzdelanim,Juta sa volala,ked som nastupila do prvej rodiny pred 5timi rokmi a som sa ospravedlnovala,že neviem este dobre nemecky ona mo povedala,Renata nie Ty nam sa ospravedlnuj ale my vam by sme sa mali,my vas tu chceme ,lebo ste pre nas vyhodniejšie ajo domov dochodcov ,ktory by stal omnoho viac ako dve striedajuce sa opatrovatelky,my by sme sa mali učiť vašu reč,to je len citat,a domaci tu kde robim,mi stale vravi mne nejde o to ako dobre rozpravaš,ale o to aby bol pacient v poriadku,domaci neni doma stale ja byvam na samote v lese s dedkom,ale ak je nieco,len poviem že potrebujem rychlu pomoc a neni problem,vo vsetkom sa snazi prisposobit,myslim že nie vo všetkom maš pravduda sa všetko len treba chciet,a byť ohladuplny voči sebe,a nezodpovedna urcite niesom,

Ahoj Julia. ja som sa len teraz rozhodla ist opatrovat pretoze mam dve stredoskolacky ,ktore chcu ist na vysoku a nevidim ine vychhodisko.na jednej strane chcem verit ze su aj dobre agentury na druhej sa bojim ale zasa skusit chcem dufam zew potom neostanu oci pre plac. vies mi prosim poradit ako zacat? dakujem krasne. Anka
Prajem pekny den.

ospravedlňujem sa za všetky chyby v texte,je to asi tym ,že dnes končim a odchadzam zase medzi ľudi,:-))…su to ťažko zarobene peniažky pre vetšinu z nas,ale na slovensku je veľka bieda s pracou,a z niečoho sa žiť musi,prajem veľa sťastia keždej čo to chce skusiť…:-))

ahoj si asi prva co ma naladila ze sada ist aj so zakladmi nemciny vsak teraz su uz aj prekladace len vybrat dobru agenturu . napises mi prosim cez koho si ty?dakujem a prajem pekny den .ak ta mozem poprosit napis mi e mai chcela by som sa ta este nieco opytat.dakujem krasne ahoj

Som rada ze sa najdu aj dobri ludia a ked vedi poradia. mozem sa potom nieco aj ja sukromne opytat? dik prajem pekny den .

,a ešte ,by som sa vas žienky chcela opytat,či neviete ako dlho trva kym vam priznaju prídavky na detičky,papiere som podala pred dvoma tyždnami,pani na urade vravela,že je vsetko v poriadku a že už mi netreba nič…DAKUJEM

Milé dámy!Neodporučam Vám spolupracovať s pani Olgou Supekovou a Martou Janecovou su to dobré herečky,pýtaju veľa zaplatiť a ponukaju prácu na zástup čo sa dozviete až po zaplatení

Julia tam ma svoj mail a urcite ti odpovie ved ten prispevok je stary vyse roka tym prispevkom sa otvorili toto forum…

Ahojte dievcata,citam tu vase prispevky ze chcete ist opatrovat ale ze ci staci vediet trochu nemcinu sa pytate…no je vam tazko na toto odpovedat pretoze su pacienti a rodiny co im staci trochu a potom su pacienti a rodiny co im nestaci ani mierne pokrocila nemcina.Vsetko zalezi ze na koho natrafite ale samozrejme ze je dobre ked opatrovatelka rozumie pacientovi ze co potrebuje a aj rodine co od nej vyzaduju a aj spatne ze vie OP povedat co potrebuje ona sama.Niekedy Vam nedaju ani sancu a nevydrzia ani 2 dni a hned volaju ci uz Ag.alebo tej ktora vas doporucila ze neviete jazyk tak vas nechcu a chcu hned vymenit.Je to o velkom stasti da sa povedat a o trpezlivosti v rodine a niekedy aj o sympatiach na obidvoch stranach.Len na jedno vas chcem upozornit ze nikdy neklamte ze viete sa dohovorit a ked pridete do rodiny tak zistia ze nic neviete.Radsej sa vzdy opytajte ze ake su poziadavky na nemcinu a podla toho sa aj potom zariadte ako tu nemcinu viete.Je lepsie povedat ze viem len velmi malo a musim vyskusat ze ako mi to pojde ako klamat lebo to hned vyjde najavo a poviem vam ze to je velmi neprijemna situacia.Zazila som to teraz nedavno na vlastnej kozi ked mi OP tvrdila ze vie taku kuchynsku nemcinu a ze sa dohovori.Verila som jej.No nevedela nic a ja som sa hanbila ako pes.Stastie ze ta rodina je super a hned mi povedali ze ja za to nemozem a ze sa nehnevaju.Hned som ju vymenila a druha tvrdila ze nevie dobre a pritom vie celkom dobre.Lepsie je povedat tak ako to urobila ta v druhom pripade samozrejme lebo ked sa to ucite doma je to nieco celkom ine ako ked musite v rodine uz komunikovat.Len tolko na vysvetlenie a prajem vam vela chuti do ucenia a potom aj tolerantne rodiny ktore budu mat nejaky cas trpezlivost s vami a potom to uz bude super.Pekny den prajem vsetkym

kde začat?tak hádam nemčinou,opatr.kurz a nie je problém.

a agentúry sú také ako opatrovatelky-aj dobré,aj zlé.

mne to prišlo o 3 mesiace