Opatrovateľky v Rakúsku

ahoj,no pridavky,čierna mora to rakušanov,ked amju vyplacať,heh niekedy v marci dostaneš,za cely minulý rok ak si ho odrobila a potom je to zas len o tom ako sa kto u nich vyspí,samoživitelke maju vyplacat každe dva mesiace,ale aj nevyplacaju,a ostatným +x do roka v marci za predchadzajuci rok

ahoj,čo je to dobrá a čo zlá agentúra?ani jedna nie je ani dobrá,ani zlá,presne ako rodiny kde sa možeš dostať,asi tak

no,možno pred pár rokmi stačilo vedieť trochu nemčinu,dnes je už úplne iná situácia,trh je preplnený opatrovateľkami,treba vedieť predať sa,ako všade a vo všetkom

kika…myslim ,že si to krajšie ,jasnejšie a pravdivejšie ani nemohla napísať…Pekny den Ti.:slight_smile:

Hodnoty od 80 do 150 su optimalne,pod 80 u nas(4,4) su uz nizske,nad 150-250 zvysene,nad 250 vysoke.

Dakujem velmi pekne

Aj Tebe Renka…vies to su moje skusenosti ktorych uz mam za to dost.Chcela som len trosku pomoct tym zacinajucim a trochu nasmerovat ale aj tak to maju tazke…a myslim ze este tazsie ako sme to mali my ostatne ktore uz dlhsie robime.Vtedy sa dalo aj s trosku slabsou nemcinou ale teraz je to uz velmi zriedkavo ze rodina prijme aj takuto opatrovatelku.Ako som uz pisala je to o velkom stasti…

ahoj kika
aj ja ucim nj len 3mes a viem ze je to malo ale snazim sa vediet viac ale chcela ba som vediet o nejakej dobrej agenture ci je treba robit nejake pisomne a ustne skusky z nj??? ci to nejde aj bez toho
dakujem lydka

Ahoj lydkab,
no tak to je malo 3 mesiace a este ked sa ucis sama tak to nie je dobre tiez…neviem nepisala si.A nejaku dobru agenturu?to ti ja veru neviem povedat a nezarucim sa nikdy ze to je dobra ktoru by som ti ja doporucila.Kazda jedna agentura ma svoje vyhody ale aj nevyhody.Kedze si zaciatocnicka tak cez rakusku agenturu sa dostanes tazko lebo tam by si musela komunikovat v nemcine.A slovenske?No veru neviem,je ich velnete a a musis len skusat a volat a informovat sa.Ja som cez agenturu nesla nikdy a preto ti neviem ani odporucit ze ktoru ale mam kamaratky co isli cez agentury a niektore su spokojne ale niektore nadavaju ze sa sklamali.To mas so vsetkym tak ,aj s rodinami.Co vyhovuje jednej tak druhej to nemusi vyhovovat a pod.Je to tazke ale skusaj aj tu na na nete je velmi vela agentur len tam musis volat alebo poslat mail a uvidis co ti napisu alebo povedia.Jedneho sa ale drz na 100% ze nikomu nic dopredu neplat ani ked to nebude nejaka velka suma.Seriozna agentura si nepyta dopredu peniaze ked este nic pre teba neurobila.Daj si velky pozor a ked sa pre nejaku rozhodnes tak si ju tiez prever,aj tu na nete ti dievcata napisu svoje poznatky.Ak chces viac tak mi napis e-mailovu adresu a ja ti napisem.

Ahojky vela sa tu napisalo o tom že je dobre vediet nemecky ale čo je to vlastne ta kuchynska nemčina a ako budem vediet že som už pripravena odist že moja nemčina je dobra ? Učila som sa v jazykovke aj sukromne aj sama. V jednej agenture sa ma pytali zakladne veci o sebe o rodine o kurze, povedali že je to celkom dobre ale nech sa ešte učim niečo zo zdravotnictvaMam poslat dokumenty e-mailom myslite že stači taketo preskušanie ?

Ahoj poprosila by som ťa o nejaké informácie, spoľahlivé agentúry alebo ked je lepšie ísť bez agentúry tak ako sa tam dostať? Nemám zatiaľ opatrovateľský kurz, mám prax opatrovala som starú babku, mám 38 rokov a rada by som išla robiť opatrovateľku do Rakúska čo najskôr. Nemecký tak skôr pasívne / učila som sa v škole- rozumiem len nerozprávam - nebolo to zatiaľ potrebné./ Ak by si mi v tom vedela pomôcť bola by som Ti vďačná. Gabina

Gabina,ja som myslim dost jasne napisala predchadzajuci prispevok.Ja tu nebudem pisat ani jednu agenturu lebo ja sa tu nezarucim ani za jednu ze je spolahliva.Musis sama hladat,citat prispevky vsade na nete a tam najdes velmi vela agentur.Uz som pisala ze niekomu sa podari ist cez agenturu a je spokojny a druhemu mozu nieco sposobit neprijemne a bude na nich nadavat.To sa vobec neda povedat ze ktora je spolahliva.Ja sama keby som musela ist cez agenturu tak by som s tym mala urcite problem ze cez ktoru ist.No kedze som uz v nemcine celkom v pohode tak asi by som skusila radsej cez rakusku agenturu.Neviem Ti inak poradit,to sa ani neda a uz vobec to nemam vo zvyku lebo nechcem aby na mna niekto nadaval ze som zle poradila.Treba mat aj trosku intuiciu a vycitit ze co a ako.Asi som ti velmi nepomohla.A este k tej tvojej nemcine ze aj ked si sa v skole ucila tak sa velmi na to nespoliehaj hoci jednu velku vyhodu to ma a to taku ze vies ako sa tie slova pisu a vies si lahsie potom v slovniku vyhladat to co potrebujes.Aj tak je dolezita komunikacia a slovna zasoba aj ked ten slovosled nepovies spravne tak sa nejako dohovoris.Teraz si myslis ze rozumies ale v rodine je to uplne ine a este ked zacnu hovorit dialektom tak uz nebudes rozumiet skoro nic.Potom nepomoze len ich upozornit a postupne sa ucit aj ten dialekt.Gabi prajem Ti vela sil a stastie pri vybere agentury.

Milka komu chces poslat dokumenty mailom?Nepochopila som co si tym myslela.Mas uz vybratu agenturu a oni to od teba pytaju?

vieš Milka všetky sme začínali s nejakou nemčinou,lepšou,horšou,ale aj časy sa zmenili,dnes už naozaj musíš vedieť,aj kuchynsky aj z toho zdravotníctva,a pravda je aj to,že až ked dojdeš do rodiny,tak si v podstate overíš čo vieš,lebo len učiť sa je málo,to treba hovoriť a hovoriť a počúvať a navyše rakúska nemčina je čosi celkom iné ako tá,ktorá sa učí,tým Ťa ale nechcem vyľakať,len ti píšem ako to naozaj je,poprečituj si príspevky,veľa sa dozvieš

Ano agentura u ktorej som mala telefonicky pohovor

Ďakujem za reakciu na moj prispevok, no ved prave po prečitani prispevkov som si dost neista, mam strach aj ked si myslim že zaklady už mam.Aj ked som počula že najlepšie sa zdokonalim tam tak neviem ?

Milka mozes napisat ze ake dokumenty od teba agentura pytala?

presne tak Milka,nevzdávaj sa

DOBRY VECER PISEM VAM ci niekto mozemi poradit teraz robim kurz, opatrovatelsky kurz marci budem mat skusku ale rada by som isla uz pracovat ucim sa ponemecky ale len sama ale pocula som ze isli pracovat do rakusko a este nemaly kurz mozemi poradit ze to je pravda dakujem.

Ahojte…kto mi poradí,ked chcem zmeniť ag.aj rodinu.musím dávať výpoved aj ag.aj rodine?alebo ako mám postupovať?som tu na rak živnosť.za odpoveď vopred ďakujem