Opatrovateľky v Rakúsku

certifikat/opatrovatelsky kurz/- preloženy, životopis v nemčine, občiansky prefoteny, foto, register trestov-vypis, kontaktne udaje

Ďakujem za podporu ta vždy človeka poteši

Prosim ta pekne a z coho mas strach?Aj ja som bola v Rakusku,darmo som mala 6 rokov nemciny v skole, citila som sa trapne pre neznalost reci,vzala som si slovnik so sebou a vo volnom case sprtala este aj cez den som si neraz pozrela prave pocute slovko, ved stari ludia sa nikde neponahlaju a potom som aj zuby hladala s dedom aj noviny sme si citali raz ja raz on a nakoniec este aj televizne noviny ci zabavne relacie v danom case ocakavali vsetko malo svoje poradie tak to maju seniori radi - hlavne je porazit svoj strach a najst odvahu vycestovat, ale najhlavnejsie porozumiet im a oblubit si ich, ved kazdy sme nejaki…Ahoj Jara

Aha,tak asi budu chciet od Teba aby si im podpisala plnu moc.No kazdopadne si to dobre rozmysli a dobre precitaj vsetko co budes podpisovat.Ja by som agenture nikdy nepodpisala plnu moc a nechcela aby mi agentura platila nebodaj odvody a vsetko ostatne.Za vsetko je zodpovedna OP nikdy nie agentura.Treba si na to dat velmi velky pozor.Uz sa tu o tom popisalo velakrat…

Predpokladám, že máš zmluvu s agentúrou aj Werkvetrag s rodinou - obidve je potrebné vypovedať v súlade s ich znením. To však nepoznám a preto nič bližšie neporadím. V praxi môžu byť tieto dve nejakými zmluvnými ustanoveniami na seba viazané, príp. aj na zmluvu agentúry s rodinou.

po Slovensky,hanba tvoj pisomny prejav.

,to bolo pekne Jarka,)))a som sa aj zasmiala,Aj ja si myslim,že najdôležitejšie je prekonať strach,mozno sa hned na prvy krat nepodari,ale nic clovek nestrati a vie že pre to niečo urobil,ja som prvy krat vedela dobry den a potrebujete nieco?:-)))a vsade po stenach po skrinach boli popisane vety a slova na papierikoch,domaci sa smiali ale boli radi že bakba je cista najedena a ma na nu kto dozriet ked boli v praci,naspisali telefon,a tri vety k tomu ak by sa nieco stalo tak nech im zavolam,…v podstate len chceli aby ich mama dozila doma nie v nemocnici či domove…každa rodina je ina ,ja som este zatial nemala problem,dufam že to aj tak ostane,Prajem všetkym nech sa maju dobre a ked sa budu mať dobre aby nezabudli ako sa mali ked boli bez prace,aj ked peniaze nam treba k zivotu,dolezite je aby clovek k cloveku bol clovekom,:slight_smile:

Jarka dik za povzbudenie slovnik si zoberiem aj ja.No a šprtať sa budem asi tiež, drž mi palce

Pre Kiku: Možno budu chcieť aby som im dala plnu moc pri vybavovani živnosti, neviem sama by som si ju teraz vybaviť nevedela tak neviem ?

vie mi niekto poradiť ake papiere potrebujem zo slovenska na vybavenie rodinných pridavkov?

vie mi niekto poradiť ake papiere potrebujem zo slovenska na vybavenie rodinných pridavkov?

Dobry den, chcela by som sa informovat, ci ma niektora z vas skusenosti alebo informacie o tom, ako to funguje v rakusku s materskou…Pracujem tu zatial rok na zivnost, ako dlho tu musime pracovat a ci vobec mame nejeky narok tu matersku. Dakujem

Na tejto stránke,trošku nižšie je príspevok od Svetlany o 15.06 hod.,do príspevku dala aj “link”,klikni naň a tam si nájdeš všetky potrebné informácie. Ja by som ten link tu dala,ale bohužiaľ,neviem to. Nájdeš tam veľa užitočných rád…

REnka vdaka za mily prispevok uz som si zacinala mysliet ze na Slovensku niet dodreho cloveka .

Renka to bolo výstižné.Dakujem.Prajem pekný den.

Asi bude na jednom papieri stáť plná moc na vybavenie živnosti aj na zrušenie živnosti. To by som ti neradila podpísať, lebo ti ju zrušia aj bez tvojho vedomia. Takéto praktiky má Hilfswerk, už nejednej babe to takto zbabrali.

No podla toho co si napisala tak urcite budu chciet od teba plnu moc,len ako pise podo mnou Mia tak si daj na toto pozor.Ak uz chces aby ti to vybavili(co nebude urcite zadarmo)tak nepodpisuj im aby ti mohli zivnost aj zrusit.Musis si velmi dobre vsetko precitat a ked nerozumies tak sa niekoho opytat.Bolo tu velmi velakrat popisane ze ake problemy narobili agentury opatrovatelke.Asi by si to sama nezvladla si to vybavit ale s pomocou rodiny urcite ano lenze agentury chcu na vsetkom len ziskat a vela opatrovateliek si mysli tak ako ty ze same to nedokazu tak potom to nechaju vsetko na agenturu.Netvrdim ze to musi vzdy zle dopadnut(su aj seriozne agentury)ale treba si len dat pozor a vyhnut sa pripadnym problemom.

pozná niekto agenturu Am sicherem weg?

Jarka 77, chcem sa spytat ako je to u vysokoskolaka s tym vykazom o studiu, ktore je potrebne odovzdat pri rodinne pridavky. Moja dcera si prenasa nejaku skusku z prveho rocnika do druheho a chcem sa spytat ci je to nejaky problem ked nema hotove vsetky skusky z prveho rocnika. Potvrdenie o navsteve skoly som uz poslala aj potvrdenie o tom ze nepobera stipendium. Dakujem

Jarka 77, chcem sa spytat ako je to u vysokoskolaka s tym vykazom o studiu, ktore je potrebne odovzdat pri rodinne pridavky. Moja dcera si prenasa nejaku skusku z prveho rocnika do druheho a chcem sa spytat ci je to nejaky problem ked nema hotove vsetky skusky z prveho rocnika. Potvrdenie o navsteve skoly som uz poslala aj potvrdenie o tom ze nepobera stipendium. Dakujem