Pre Janka8: Neviem na to odpovedať,ale podľa mňa by to nemal byť problém. Možno ten výkaz o štúdiu nebudeš vôbec potrebovať,ale ja som ho musela mať,aj keď si myslím,že je to len byrokratizmus. Moje 2 kamarátky ho potrebovali tiež,a syn jednej z nich opakoval ročník už 2x a žiadny problém. Ja dám papiera na Finanzamt a oni mi potom napíšu,čo ešte potrebujem doložiť.
Je tu niekto z Hilfswerk, kto pre nich robil aj v r. 2008? Platili za nás soc.poistenie
v prvých troch kvartáloch a ja nemám o tom doklad do účtovníctva. Necestujem s ich autodopravou, preto nepoznám žiadne opatrovateľky od nich.
Poraďte, ako ste to vyriešili.
J
Jarka 77,
Dakujem pekne za odpoved. Poslali mi papiere, že potrebuju nejake potvrdenie o ukonceni rocnika lenze ona ten rocnik nema uzavrety takze aj ked im tam poslem vykaz o studiu neviem ci im to bude stacit. Rozmyslala som este ze by som aj preskenovala index a poslala im aj to.
ja poznam ag.am sich.weg,Tarek Sanad?
čo by si o nich vedela povedať???
Prosim vas poznate tu niekto Ivu Stromsikovu alebo Jindricha Stromsika.Sprostredkuju pracu v Rakusku pre osetrovatelky…ale neviem ci su spolahlivi.Dakujem
Janka,nech dcéra ide na študijné oddelenie v škole a vyžiada si výkaz o štúdiu za 1. ročník,to by jej mali dať,veď ona študuje ďalej,čo na tom,že nemá skúšku.
Zdravím! Prosím, podraďte aké doklady treba vystavovať: objednávku,či vediete nejaký denný pracovný list, dohodu o vykonaní prác, faktury. Zatiaľ sa jedná o slovenskú živnosť.
Dobrý den, chcem sa opýtať či niekto nema skusenosti s agentúrou Lidia so sídlom v Bratislave,p. Strukelyová? sprostretkovanie prace do Rakuska na pozície opatrovatelka v domácnosti, a v socialných zariadeniach pre sestry. dakujem
Idem prvýkrát do Rakúska, poradíte, kde sa dajú zohnať tlačivá faktúr za služby?! Ďakujem
uz som o nich pisala a nielen ja.mala by si byt mazanejsia.a citaj viac
Ok, dakujem pekne
mne tiež volali ponúkajú málo platené miesta a pýtajú veľké poplatky veľa šťastia ja hľadám ďalej
Prosím Ťa,potom daj vedieť,či to stačilo…do budúcnosti…možno sa to onedlho bude týkať aj mňa,veď začalo skúškové obdobie…Pekný večer
no,neviem,na Sk živnostenský list chceš pracovať v Rakúsku?
Môže to byť neformálny list, v ktorom si rodina od teba objedná službu. Uzavriete zmluvu o dielo - Werkvetrag, vedieš klasický denník opatrovateľky, v ktorom však uvádzaj len činnosti, ktoré môžu opatrovateľky robiť - nájdeš napr. na stránke ISL,vystavíš faktúru a príjmový doklad,ak rodina neplatí na účet, stačí aj jednoduchá Honorarnote. Aj keď si jazyk dokladov môžeš voliť,pretože podnikáš v AT na základe slovenského živnostenského listu, asi budú pre jednoduchosť v nemčine, pre DÚ na Slovensku preložené. POZOR ! aby služba nebola poskytnutá spôsobom, ktorý nespadá do definície HERÜBERARBEITEN = "Eine Leistungserbringung fällt nur dann unter den Begriff „Herüberarbeiten“, soweit sie in Österreich bloß vorübergehend ist. Für die Frage, ob die Personenbetreuung in Österreich vorübergehenden Charakter hat, ist nicht nur die Dauer der Leistung, sondern auch ihre Häufigkeit, regelmäßige Wiederkehr und Kontinuität zu berücksichtigen " čiže pozor na dĺžku pobytu,či budeš striedať pravidelne, koľkokrát…skrátka na všetko čo by mohlo byť považované za porušenie zákona - pokuta je 3 600 EUR.
v LIBRE,TEDA V PAPIERNICTVE"RECHNUNG"
PROSIM VáS, TEN VýKAZ O šTUDIU MUSI BYT PRELOžENý DO NEMčINY?DAKUJEM
Ja som ho musela mať preložený a samozrejme,že úradne u prekladateľky. Moja kolegyňa podáva nepreložený,ale neviem ešte ako dopadne.
Dakujem,si velmi mila,len neviem naco tu stracas cas na taketo odopevede ked nechces pomoct.Vies ja mam rodinu o ktoru sa musim starat,chodim do prace,ucim sa nemcinu a pritom este AJ na univerzite,tak sa ospravedlnujem ze nemam cas si precitat 200milion stranok aby som zistila ze mozno niekto niekde pisal o nejakej Stomsikovej.Este raz dakujem si velmi ochotna ludom pomahat.