neviem síce, čo konkrétne máš na mysli , možno agentúra sľúbila vybaviť živnosť a ty si v dobrej viere povedala rodine nejaký dátum odkedy to malo byť a oni od toho dátumu žiadali Förderung a teraz ten, kto ho vypláca cez tvoje poistenie zistil, že to bolo neskôr
Máte niekto skúsenosti s rakúskou agenturou GutBetreut? Na rakúsku agenturu veľmi vysoké poplatky.
prosím vas mate niekto skusenosti s agenturou AJUDA?Dá sa na nich spolahnut ohladom vybavenia opatrovania,su seriozny?Ďakujem
to ano, bolo to neskor… az o 4,5 mesiaca. Som z toho zufala. Aj ked ag. ma moju plnu moc, vyhovaraju sa, ze je to iba moja chyba, lebo vraj dostali neskoro moje papiere. Taku figu. Vsetko dostali nacas.
a aj keď v zmluve nemáš o pokute nič písané, je tam ako uvádzaš ustanovenie o platbe 50 EUR po každom turnuse, to je postačujúce na to, aby agentúra od teba požadovala penále - závisí na tom, aký typ zmluvy s agentúrou si uzavrela aj čo je to za agentúra. Všeobecne - ak nie je stanovená určitá výška penále pri nezaplatení v čase, určenom v zmluve, platí sadzba odvíjajúca sa od úrokovej sadzby NBS. Názor o 13.54 je nesprávny. Vymáhať penále môžu, samotný súd však bude pre teba oveľa drahší ako penále. Ja by som sa snažila skúsiť hľadať oporu v nejakom inom ustanovení zmluvy, aj keď pochybujem, že máš inú ako väčšina opatrovateliek.
vystizne a pravdive .
takže som trafila
skús pozrieť riadne zmluvu s agentúrou a opýtaj sa aj v rodine či s agentúrou tiež má nejakú zmluvu
urcite nemam inu zmluvu, ako vacsina z nas. Agentury sa chrania pred moznym rizikom, vsetko v zmluve je iba v prospech nich. MY mame zviazane ruky. Zial, taka je pravda. Ak chces pracovat, drz hubu a krok! Bud podpises nami stanovene podmienky, alebo si najdeme dalsiu, ktora tieto podmienky prijme, pretoze nechce prist o strechu nad hlavou a potrebuje nakrmit svoje deti…
je to smutne aj takto nekorektne pristupuju niektore"tiez agentury" ku svojim zamestnancom!!!Ja by som to nechala vyriesit tej ag.a nech na nich rodina zatlaci-urcite maju na tu pani kontakt!!!A myslim ze si urobila pre seba negativnu reklamu a v tom pripade by som nazov ag.alebo meno tej dotycnej zverejnila nech ma ponaucenie a hlavne vystrahu pre nasledujuce zaujemkyne.
aj rodina je zazmluvnena s agenturou.
- dá sa povedať že len polovica je rakúska, preto
no tak je určite nejaké riešenie, cez nejaké zmluvné ustanovenie jednej alebo druhej zmluvy. Len si myslím, že už by sme tu zbytočne ostatné rozčuľovali, ktoré riešenie tohoto problému nezaujíma.
Nikoho tu nechcem urážat a ani vám to nepomože.Nerobim 100rokov v Rakusku,tiež som si 1.raz vybavovala prídavky,dali mi formular a musela som si ho na chodbe “na kolene” vyplnit.Pot mi tiekol z tých koloniek, no ani ma nenapadlo sa tam niekoho pýtat čo mám kde vyplnit,pretože ked som už zvládla rodinu,cestu,obchod…tak som bola prinutena aj tu zapnut mozog a rozmýšlat čo tu chcu.Nakoniec,su to vačšinou osobné udaje a tolko by už len tá opatrovatelka teda mala rozumiet.
cele forum a najdes,co hladas.
aj tak dakujem za radu. Aj ked riesenie v tejto situacii nevidim. Rodina chce svoje peniaze, agentura tiez, vyhovaraju sa na mna, a ja som medzi nimi ako vazen.
Asi zajdem za nejakym pravnikom… Este raz vdaka. Prajem pekny den.
super
keby si kazda op.spätne pozrela pozadovane udaje ,tiez by sa nic nestalo.A trebars aj tie spominane ktore pridu!Vsetko tu uz bolo rozobrate,poradene a uz chyba len anna-link!!!
…ano dlzka prace sa rovna dobra znalost nemciny a snou vsetko spojene…
toto bol prispevok ktory riesi vazne a nie dost bezne problemy a myslim ze TEREZA sa vyzna tak drzim palce nech to dopadne dobre!!!