Opatrovateľky v Rakúsku

Ja mam tiež dcéru ktorá minulý rok končila v devine a teraz je prváčka,ale ja som musela doniesť aj 402 aj vysvedčenie že ukončila základnú školu.Tak neviem,možno to nieje na každom úrade rovnako.

Zdravím Vás…chcem Vás poprosiť, či by ste nevedeli pomôcť aj mne.V Rakúsku pracujem už 2 roky, mám aj rakúsku živnosť, namám však opatrovateľský kurz.Chcem sa spýtať, či by ste aj mne vedala niečo vybaviť, lebo tam kde som mi od začiatku dávali po 600eur a ani o cent mi nič nechcú zvýšiť, dokonca mi teraz asi ani nezaplatia odvody a pri mojej situácii,keď je manžel na invalidnom dôchodku a musím živiť ešte tri školopovinné deti to nie je žiadna výhra.Preto Vás prosím , ak by ste o nejakej pracovnej ponuke vedela, či by ste mi pomohla.Ak sa Vám dá stačí len poslať sms na tel.číslo 0910 946 597 a ja Vám hneď zavolám.Za snahu a pochopenie Vám vopred ďakujem.S pozdravom Mária

Reagujem na tú druhú časť príspevku. Dlhodobá PN nie je preplácaná zo základného balíka poistenia( úrazové, zdravotné, dôchodkové). Je potrebné sa pripoistiť: Zusatzversicherung zur Krankenversicherung. Je to asi 13 EUR naviac, ale sa to oplatí.

Pracuješ cez Hilswerk?Ja som s nimi uzavrela zmluvu bola som v Bratislave na pohovor a už 2 mesiace čakám keď som im párkrát volala stále vraj nič nemajú už som v Rakúsku pracovala a mám aj živnosť no moja nemčina je slabšia a tá pani čo som z ňou volala v Rakúsku bola dosť odmeraná ako dlho si čakala na prácu cez nich ty poprosím napíš mi na Galinab&seznam.cz ďakujem

Klaudia s JOMOU si daj pokoj zaplatis a praca v nedohlade a ked si budes pytat peniaze spät nedostanes nic

Ten Copjan Pavol a Copjan Kamil je ta ista agentura?Ako to myslite ze su to anjeli starších ľudí?Ich ano a opatrovateliek,nie?

anja, tereza asi mala pravdu. Podla Obcianskeho zakonnika si moze odo mna agentura ziadat uroky z omeskania aj bez toho, aby to uviedla v zmluve. Povinnost dlznika voci veritelovi plynie zo zakona. Takze nerozumiem, ako to bolo s tebou. Mozno si mala inac postavenu zmluvu alebo… no neviem. Tak teraz ci chcem alebo nie, musim zaplatit aj ked nedostavam ziadne sluzby.

Nemám s nimi zmluvu, podpisovala som len splnomocnenie, aby mi vybavili živnosť. Ako dlho pre nich pracuješ? Ja dva roky.

nagoogli si na komunite alebo slovákoch copjan alebo anjeli starsich budeš vediet viacej

Cize z pravneho hladiska na nas nic nemaju,drzia nas v sachu len cez rodinu.Podpisovali sme im nejake papiere vo Viedni,aj to bolo v nemcine,co je tiez protipravne,malo to byt dvojmo,aj pre mna jeden papier a preklad do slovenciny,kedze sme sa uchadzali o pracu v slovenskej firme. Ostatne baby,necudujte sa,ale bolo to velmi narychlo a uz sme boli na ceste do rodiny.Uz sa nedalo povedat,ze nepodpisem. Som zvedava,co by na to povedali pravnici…

Protiprávne to nie je. Vždy sa dá odmietnuť podpis zmluvy a je na tebe, či to urobíš. Hilfswerk je rakúsky právny subjekt, nie je povinný, ak o to vyslovene nepožiadaš pred podpisom, ti čokoľvek prekladať, veď sa predpokladá, že nemecky rozumieš. Sprostredkovatelia v Bratislave sú slovenský právny subjekt a zmluva by mala byť s každým z nich, aby si vedela čo od nich máš dostať a čo za to platíš. A neuchádzali ste sa o prácu = zamestnanie ale o sprostredkovanie možnosti podnikať, alebo tak nejak, môže sa to aj inak pomenovať, výnimočne ,tak u 1% žien, o zamestnanie. Viem, že to tak veľa agentúr nerobí a ak náhodou niekto v zmluve o sprostredkovaní napíše, čo vám vlastne za ten poplatok zabezpečuje /odkazuje vás na rakúskeho sprostredkovateľa, kde je nová zmluva, nové poplatky…/ tak ste prekvapené. Je to široká téma a k reakcii na tvoj príspevok ma podnietili tvoje tvrdenia o protiprávnosti konania sprostredkovateľov a Hilfswerku čo vôbec nemusí byť pravda, pretože ako uvádzaš, ani nevieš, čo si vlastne podpísala. A je teda otázne tvoje tvrdenie “Cize z pravneho hladiska na nas nic nemaju”—možno majú, len o tom nevieš.

možete mi prosím pomôcť : nemôžem sa dovolať do HILFSWERKu, ževraj hovoria slovensky… Volala som už zopár čísel, no všade komunikujú nemecky dakujem

Vie mi niekto poradiť, ako je to s materskou? Ale prosím o radu len tie, ktoré majú priamu skúsenosť, nie tie typu “jedna baba povedala”. Ďakujem

vedeli by ste mi pomôcť? potrebujem t.č. na HILFSWERK zopár tel.č. som už obvolala, no komunikujú tam nemecky a posúvajú ma z jedného čísla na druhé. podľa možnosti HILFSWERK VIEDEN DAKUJEM

Ale aby som nestrašila, zmluvu s Hilfswerkom naozaj nemali ani opatrovateľky, ktoré som riešila, boli tam jednoducho preto, že to bolo po finančnej stránke, čo sa týka platby za sprostredkovanie miesta pre ne výhodné - nemuseli platiť každý rok,polrok, turnus agentúre. A s odchodom od nich problém nebol. Len v tom, že konali v rámci plnej moci a opatrovateľky to považovali za protiprávne.

pre Terezu a co ako je to zo zrusenim zivnosti l,ako viem ked odides z ich agentury tak ti zrusia zivnost kedze maju nasu plnu moc (hilfswerk)ale ja som mala pri nastupe k nim svoju otvorenu zivnost ako je to v tomto pripade?dakujem

Dobrý deň, viete mi poradiť ako mám dať poistiť dieťa v AT? Nevedela som že aj ono tu musí byť poistené keď som samoživiteľka, formulár E 106 som odovzdala na poisťovni, ale iba s mojím menom. Ako mám teraz postupovať? Ďakujem vopred za každú radu.

A Arios je aka agentura,mate s nou niekto skusenosti??

Ahoj,

tu je preklad: Schulbesuchsbestätigung

Pekny den.

Vanča

Ahoj,

po slovensky tam vraj hovoria v utorok.

Pekny den.

Vanča